2.0 JTS to dobry silnik, ale trzeba dbac ! olej tylko 10w60, dobre paliwko i jazda! masz kase? wybieraj busso, nie masz kasy? wybieraj 1,9 jtd, dorabiasz sobie? bierz 2.0 JTS. :)
Printable View
2.0 JTS to dobry silnik, ale trzeba dbac ! olej tylko 10w60, dobre paliwko i jazda! masz kase? wybieraj busso, nie masz kasy? wybieraj 1,9 jtd, dorabiasz sobie? bierz 2.0 JTS. :)
Zastanawiam,się nad zmianą autka.W rachubę,wchodzi 159 lub GT w benzynie.W sumie,bardziej,widzę GT.Jak.kolega ocenia JTS,czy lepiej się zbiera z dołu od 1.8 TS? I mam obawy,co do uszczelek w drzwiach.Przy,szybkiej jeżdzie,za bardzo nie huczy wiatr.Pomykam,przeważnie sam,tak,że GT,która na dodatek,jest spora lżejsza od 159,w zupełności mnie wystarczy.
do ts'a nie moge porownac niestety ale powiem ze fajnie sie zbiera, ale takiego " kopa " dopiero czuc od 3000 obr. jak juz gt to tylko JTS lub busso ;] lepsza frajda z jazdy, i dzwiek silnika jest bardzo fajny. ja chcialem 159 ale niestety zabraklo pare groszy :( ale powiem ze jestem bardzo zadowolony ze wybralem GT. jedyne co to musze chyba sprawdzic to co powoduje u mnie maly wzrost spalania. bo na tempomacie 120 km/h to mi wychodzi 9,5L/100 co jest o litr za duzo, i teraz niewiem czy to termostat, sonda lambda, czy przeplywomierz lub moze wszystkie 3! hehe
co sądzicie o silnikach JTS w GT ?
Interesuje mnie to auto:
http://allegro.pl/alfa-gt-bertone-st...208922333.html
Ze zdjęć i opisu sprawa wygląda tak:
1. Do full opcji to jej trochę brakuje - brak podgrzewanych stołków, czujnika zaparowania szyb i automatycznych wycieraczek. Dziwne, że nie ma też głośniczka pod ręcznym mierzącego natężenie hałasu we wnętrzu - chyba, że w tym roku już wycofali. Nie ma też Navi oraz PDC.
2. Co do blachy i karoserii - brakuje zaślepek spryskiwaczy z przodu. O ile zaślepkę od strony kierowcy bez problemu się zamontuje to ta od pasażera wydaje mi się, że nie sądzie ponieważ ukruszony jest cały zaczep. Co więcej auto miało hak. Ja bym się osobiście bał automatu, który targał jakąś przyczepę. Być może wynika to z mojej niewiedzy bo automaty do tego lepsze ale to jest moje zdanie.
Silnik JTS z tego co czytam na forum to jest dość paliwożerny a z automatem może być jeszcze bardziej. Nie jeździłem nigdy automatem w Alfie więc nie wiem jak się spisuje.