-
Archi, piękna kolekcja, to się nazywa prawdziwy Alfaholizm!
Czy możesz wrzucić jakąś jedną poglądową fotkę na całe pomieszczenie? Chciałbym wiedzieć ile miejsca potrzeba na te wszystkie modele. Chyba, że je przestawiasz tylko do zdjęcia;)
Nie mniej jednak, widzę, że każdy z egzemplarzy wypucowany i wyszykowany przed zdjęciem:) Jak je na codzień przechowujesz? Wszystkie stoją na półkach?
Wysłane z mojego Transformer TF101G przy użyciu Tapatalka
-
Dzięki.
Póki co przestawiam i podmieniam, jak mi się jakiś układ opatrzy.
Wcześniej stosowałem rozwiązanie z Kabaretu Moralnego Niepokoju - "ścieśniaj... ścieśniaj" (tak rozwiązywali krzyżówkę ;))
ale to już dawno nie działa, więc spora część modeli jest poza półkami, których jak widać mam 5 - kilka czeka na swój czas w pudełkach.
W planach domu mam natomiast już wybrane miejsce w jednym z pomieszczeń, wnęka, ok. 3m x 2,7 x 0,6 - całość będzie w szkle i za szkłem z odpowiednim oświetleniem.
-
Fantastyczna kolekcja, pogratulować. Również w ramach hobby zajmuję się 'zbieractwem' małych Alf, ale wiadomo - przy ograniczonym budżecie zestaw powiększa się mozolnie (tym bardziej, że postanowiłem nie ograniczać się do jednej skali). Może kiedyś też się pochwalę, a na razie z uwagą będę śledził temat. :)
-
Dzięki za miłe słowa i zainteresowanie tematem.
Tworzenie kolekcji to przyjemność, a nie wyścig, zatem wszystko ma swój czas, zwłaszcza okazje :o.
Trzeba być cierpliwym, ale i mieć wyczucie właściwego momentu zakupu kolejnej Belli.
Właśnie powiększyłem kolekcję o piękne Duetto Spider w kolorze, a jakże... rosso (w 1:18 z AUTOart-a).
Pozdrawiam.
-
11 załącznik(i)
-
19 załącznik(i)
-
Kurde, świetne odwzorowanie! 1:18?
-
Wszystkie modele z dotychczasowych zdjęć są w skali 1:18.
Zestawiłem je w ten sposób bo SZ i 8C to "superauta" AR swoich czasów, natomiast 75 i SZ mają te same geny... tak teraz modne w AR - DNA :)
SZ mam także w 1:24 z Leo Models - z serii na stulecie Alfy.
75 w 1:24 z Burago.
8C w 1:24 z Welly.
Pozdrawiam
-
A ok. Dzięki.
Szczerze mówiąc to z całej trójki największe wrażenie robi na mnie 75.
-
8 załącznik(i)