Poczekajmy niech ktos jeszcze tego poslucha. Z roboty wrócą to napewno tu trafią :)
Printable View
Poczekajmy niech ktos jeszcze tego poslucha. Z roboty wrócą to napewno tu trafią :)
Obym sie mylił..... Ale wg mnie to panewkę słychać. Nie jezdzij autem tylko niech mechanik odsłucha na żywo. Trzymam kciuki. Sam nie wiem co bym zrobił jakbym takie auto sobie kupił... Spalić szkoda a jeździć sie nie da. Tylko kasa płynie....
Moze AC i ze skarpy?
taaa. przyjedzie i zobaczy... ma do mnie 45 km......
jestem załamana :(
Dodano po 10 minutes:
Jesteście pewni ze dźwięk jest nienormalny? Zebym pajaca z siebie nie zrobila
Jak wróce to ci powiem,na komóce to tak słychać że wariator to jest już agonia-akurat dzisiaj mi wpadł dopiero jakiś zdatny
Natomiast pierdzi gdzieś z pod kolektora wydechowego lub z innego miejsca na wydechu
Panewka to by była masakra,jakby ci ktoś wrzucił kilka nakrętek,chociaż ja sobie nie wyobrażam zakupu auta z tym silnikiem i nie wymienienie w nim panewek korbowodowych zanim stanie się najgorsze,tym bardziej że to za wiele nie kosztuje
Na bank mam taki dzwiek jak na filmiku wariatora co do tych panewek to nie,jestem przekonana czy to akurat ten dzwiek
Ale mechanik sie,upiera ze wariator jest ok
Słychać, ze nie jest ok. Ja jak wymienilem wariator to się przekonalem jak brzmi TS ze sprawnym wariatorem :) ciszej, równiej i bez klekotu.
Co do tych panewek to tez coraz mniej jestem przekonany, że to one, co nie zmienia faktu, ze balbym się odpalać. Co tu kurde wymyslec teraz zeby zweryfikowac ten dźwięk...
Rzuca to na grupę fb.
https://www.facebook.com/groups/alfa...1610093865789/
Mechanik przyjedzie ale,patrzy na mnie jak na debilke jak wyjeżdżam mu z tym,co moze byc do naprawy
:( jak się okaże ze to jakaś bzdura to będzie wkurzony, ale ty odczujesz ulgę :)
wariator na pewno.na pewno nie równa praca,na pewno uchodzi z wydechu
Co do panewki...nie specjalnie ale tak jak pisałem wcześniej i podpieram to doświadczeniem panewki korbowodowe się zużywają i to nie jest nic nie normalnego,mozna je zmienic profilaktycznie bo awaria tego komponentu jest strasznie droga.Poczekajmy na diagnoze speca-ale wariator to ty masz wykończony i lepiej nie będzie.Na razie nie potrzebnnie nie męcz silnika
Też taki średni dźwięk co do panewki, bo tu jest o tyle dziwnie że panewka też bardzo mocno klepie przy schodzeniu z obrotów gdy jest dość mocno obciążona. A tu jest taki dźwięk że wali tylko przy gazowaniu, jak puściłaś gaz to momentalnie tego dźwięku nie ma.
Choć jak to w przypadku panewki, nigdy nic nie wiadomo. I nie słuchaj mechanika jak ci powie że to coś innego, niech ściąga miskę, ogląda panewki i mimo że np będą w miarę dobre to odrazu wymienić i masz święty spokój.
wymień wariator i klepanie się skończy. To nie jest panewka
Goniaa nie wiem czy czytasz komenty pod postem, ktory wrzucilem na grupe, jakby co to nikt nie stawia na panewki. wejdz i poczytaj :)
Facet mi,auto zabral to,cos innego jutro go rozkręcać będzie a ja mam dosyc juz :(
Wiem ze to nie panewki. On sie upiera ze wariatora jeszcze nie trzeba wymieniac....
Dodano po 5 minutes:
No wlasnie nie mogę poczytac w tym problem bo chyba trzeba należeć,do,grupy. No i na co obstawiają??
Niestety większość juz obstawia panewki :( zapisz się do grupy, szybko cie zaakceptuje admin i przeczytaj wszystko bo mądrze chłopaki piszą. Masz FB?
Mam FB. juz nawet poprosilam o dostep....jezu czy moze ktoś zadzwonic do tego mechanika? Bo mi ręce opadają...
Czekam na akceptację
Spokojnie bez paniki? A jak on zabrał to auto, pojechał nim czy laweta? Daj znać jak ci dadzą dostęp do grupy :)
Przyjechal 40 km z kierowcą... przejechałam sie z nim autem. Jak przygazował to dźwięk bylo intensywnie slychac, ale tylko dodając gazu. Nie powiedział co to. Upiera sie ze wariat jest ok i panewki tez nie bo to inny dźwięk, co nie zmienia faktu ze praca silnika nie podoba mi sie
Ja na prawde nie wiem co mam z tym,zrobić. Moje auto wiecej jest u mechanika niż ja nim jeżdżę. Czy ktoś jest w stanie mi pomoc?
I pojechał tym autem z powrotem te 40 km?
Tak...no kurcze chyba wie co robi?????
Odnosze wrażenie ze kompletnie nie. Słychać ze silnik uszkodzony, juz nieważne czy panewka czy srewka. To nie luz na wahaczu na którym się doturlasz, tylko silnik. Nie wie co dolega a jedzie 40 km. Dla mnie katastrofa ale ja się nie znam.
A czy ktoś wie gdzie mogę otrzymac pomoc bo od czytania tego,wszystkiego zwariuje!!!!
P.s. A silnika ciągle tak chodzi od kupna....dajcie mi dostep do tej grupy...
To admin musi. Pewnie go nie ma online. Jak od kupna? To on w trakcie tych napraw tak turkotal jak dodawalas'gazu i co? Nikt'sie tym nie zainteresował? Juz nic z tego nie rozumiem :(
Turkocze od dzisiaj a od samego początku chodzi jak traktor :\
A ze traktor to przez wariator i na tym da się jeździć :) do czasu wiadomo. Turkot brzmi juz grozniej.
chcesz to przywiez-termin okolo 20-25.10 na podstawienie tyle że kilometrów masz troche
wariatory mam już 3 u ciebie na bank wariator
jeśli się upiera że nie to szkoda
Właśnie kończe remont takiego samego autka jak twoje a koledzy obok zmieniaja starte walki z 156 po remoncie gdzies tam głowicy,też 6 popychaczy i i oba wałki do wymiany oraz co pewnie twój mechanik zrobił czyszczenie całego układu olejowego bo silnik był smarowany olejem wraz z domieszką startych krzywek czyli smarem grafitowym.Olej z fiiltrem do wymiany od razu
Kolega Proxim@ar miał podobny problem-do dzisiaj mam jego 48szt popychaczy zmienionych w ASO z trzech kompletów wałków.Czekamy na diagnoze
:( a skąd Ty jestes?
Będzin woj.Śląskie
Dżizas :\
Ja juz kasy na naprawę nie mam :\
Jeszcze 3000 i dobije do 100% wartości kupna
Dodano po 3 minutes:
A moze moglby ktoś zadzwonić do niego i podpytać o auto moje? Moze ktoś wtedy obczai czy on dobry czy nie :\
moim skromnym zdaniem to nie panewka, a raczej coś z wydechem. Raz w życiu padła mi panewka , ale w dieslu i było to takie rypanie jakby 10 kg młotem walić po bloku silnika i agonia trwała kilka sekund.
A co to wydech :D
Ma ktoś jakas instrukcje budowy alfy zebym wiedziala co jest co :D
wydech to rura wydechowa :)
Układ wydechowy. Rury od silnika AZ po to co ci wystaje z tylu :D odprowadza spaliny z silnika. Może np cos na poczatku wydechu przy kolektorze turkotać.
On powiedział ze ja,mam,tam cos do zlozenia na,wydechu kurcze,nie pamietam,co chyba wcześniej pisalam o tym
Czekaj do jutra':) może los się odmieni i w końcu będzie jak ma być
Generalnie silnik chodzi jak sieczkarnia ,wariata slychać ale to stukanie to stawialbym na spalanie stukowe. Wypadają jej zapłony przy dodaniu gazu.Panewka by waliła tutaj to coś innego.
Widzę że Darek jest również przekonany że ów hałas powoduje wariator?:) Mechanik co robi to auto nie ma zielonego pojęcia o naprawie tego silnika. Jedź do Darka zrobisz trochę km ale masz odpowiednią osobę która Ci to ogarnie.
Szkoda kasy na pseudo mechaników
taaaa- jedź do Darka
ze Starogardu Gd. ?
:lol:
Mechanik nie wie skąd ten dźwięk :\
Taa do niego mam z 500 km jak nie wiecej :\
A mój mechanik wyeliminowal panewki :\ wariator jest spoko a silnik chodzi jak qpa gdzie ja zwykly szaraczek wiem ze nie chodzi normalnie ;\
Rozebral mi auto na części i dupa...a ja jestem biedniejsza o 5 tys i auto mam dalej rozwalone. Nie wspomne juz ze kasy na dalsza naprawę brak :\ i nie wiem co mam robić czy sprzedac czy splic nie,mam pojęcia :\
Ostatnio jedna pani chciała podwiezc gtv z gdyni,bo masę części zmieniła a auto dalej nie naprawione.może grupowo jakas lohre tych aut z okolic pomorza się będzie opłacało:-D
Wysłane z mojego MT15i za pomocą Tapatalk
Kazalam zlozyc auto :\ poddaję sie. Wystawiam na sprzedaż poki jezdzi jeszcze :\
I nastepne auto na pewno nie będzie alfą :\ obym chociaz za jakieś rozsądne pieniądze sprzedala