Spoko, pomożemy:-)
Wysłane za pomocą Poczty Polskiej poleconym priorytetem..
Spoko, pomożemy:-)
Pierwsza miejscówka upadła bo się okazała zbyt mała :(
Jakby to było w Krakowie to jest tu stare lotnisko przy Muzeum Lotnictwa... Miejsca a miejsca :)
A dziur jeszcze więcej :D
Luke,
dzwoniłem do Hotelu Ambasador (http://www.hotelambasador.eu/chojny/hotel) - przygotują oferty dla 3 wariantów: 50, 75, 100 osób, więc dam znać. Fajny hotel, położony nad wodą, 2 baseny, 118 pokoi, dobre żarcie, bezpieczny parking, blisko lotnisko. Jak będzie ciepło to jest kilka ośrodków z domkami położonych nad wodą w odległości 30-70km od lotniska ale to już spora odległość.
A propos pasu lotniska nie mam jeszcze odpowiedzi, kolega był dwa lata dyrektorem więc ma się dowiedzieć czy i za ile jak dla nas:cool:
Już czuję te ceny :sarcastic: dla ambasadorów :sarcastic:
ta jak drogo to śpie w aucie;D
jeżdżę tam na basen to ceny normalne rzekłbym:) no ale 50zł/głowę za nocleg to bym się nie łudził nawet. Fajnie jakbyśmy nie przekroczyli 200zł za głowę (impreza z noclegiem i śniadaniem)
ciężko spełnić wysokie wymagania naszego zacnego grona:) - max 100 pokoi, bezpieczny parking na 50-70 aut, impreza i nocleg dla wszystkich, fajny klimat, spokój wokół, duże miasto jakby nie patrzeć i blisko lotniska w dodatku:rolleyes: a no i najważniejsze musi być tanio:)
jest kilka opcji ale trzeba podzwonić.
no i zastanowiłbym się nad ośrodkami wokół Łodzi nad wodą, wyjdzie grosze (drewniane domki) a biba jak na zlocie, tyle, że trzeba będzie dojechać 30-70km..przykładowo Borki, Wawrzkowizna - rzućcie okiem, to już w końcu Maj niemalże będzie, więc powinno być znośnie w nocy..
w końcu przyjadą ambasadorzy marki:victory:
trzeba popytać zrobić wstepne zapisy zeby ogarnąć przyblizoną liczbe uczestników;)
Ale myśle ze bedzie super. Co do ceny to myśle że cena wyjdzie niższa a dla dzieci to całkiem mniej.
Ambasador odpisał, +/- 100zl nocleg ze śniadaniem plus 62zl "uczta" z jednym piwem, wychodziło łącznie 162zł jak dla 100os. Załączę szczegoly jesli to ńie za duzo.
Sprawdź w Spale - powinny byc miejsca. Spotkanie w Łodzi i przejazd kolumny do Spały? W asyście Policji?
Mamy na uwadze z Zeb'em tez okolice i znaleźliśmy pod Belchatowem male lotnisko i fajna miejscówkę z atrakcjami. Powinno taniej wyjść, zalezy kto oczekuje. Zawsze można wsiąść tylko nocleg bez śniadań i wyjdzie mniej.
Ja również myślę, że 162zł nieco dużo... a to dlatego, że jeżeli będę jechał to albo w 2 albo w 4 osoby. I tu od razu prośba: jeżeli podajecie przybliżony koszt, to napiszcie też ile za dziecko (szkolne). Chyba, że z założenia impreza 18+, wtedy też to napiszcie ;)
To lotnisko to na górze Kamieńsk? Kiedyś organizowali tam 'wyścig górski' - może coś takiego? Ewentualnie - wyrazów pod Częstochową. W samym Bełchatowie od biedy nocleg też by się znalazł, ale obstawiam że trzeba by już rezerwować miejsca w tym terminie, bo to poniekąd lokalna 'atrakcja' jechać na Wawrzkowizne ;-)
Bimsky tak to wszystko tak jak opisałeś w tym tygodniu bedziemy wiecej wiedzieć;D
Ale byłeś tam? nada sie to lotnisko na jakies 1/4?:D
no to to akurat prawda;D ale trzeba to lotnisko obadac;D
A ta Wawrzkowizna powinna wyjsc mneij jak ten Ambasador;D
Wawrzkowizna tak jak pisałem około 35zl za nocleg w domkach letniskowych wychodzi a jedzenie we własnym zakresie, optymalna wersja☺ w Łodzi taniej niż 70zl nie będzie, nie dla takiej liczby osób.
Dodam kilka słów od siebie.
Skłaniamy się ku Wawrzkowiźnie ze względu na możliwości jakie daje ośrodek.
Jeśli chodzi o noclegi to możliwości jest tam kilka: część hotelowa, domki w lesie,
segmenty willowe, nowe domki o wysokim standardzie. Opcji jest dużo, bo może
być do tego wariant samego noclegu, ze śniadaniem lub pełnym wyżywieniem.
Teren ośrodka jest ogromny bo aż 50 hektarów na którym znajdują się:
- park linowy
- place ogniskowe (dla 350 osób)
- korty tenisowe
- boiska do siatkówki, piłki plażowej, koszykówki
- wypożyczalnia sprzętu wodnego i sportowego
- sauna
- siłownia
- pełnowymiarowe boisko do piłki nożnej
Dla przyjezdnych z dziećmi są atrakcje takie jak:
- jazda konna
- przejażdżki bryczką i kucami
- plac zabaw
- mini zoo
- zjeżdżalnia wodna przy kąpielisku (choć ze względu na datę zlotu pewnie nieaktywna)
- tor saneczkowy na górze Kamieńsk
Byłem zobaczyć jak to wygląda i mimo pory roku byłem pod wrażeniem. Jedynie początkowy fragment drogi do ośrodka,
po samym zjeździe z trasy jest kiepski. Ale skoro ja dałem radę to nie powinniście mieć problemu.
Będzie trzeba się tam wybrać jeszcze raz, by sprawdzić dojazd do lotniska na szczycie tej góry i stan samej nawierzchni na płycie.
Podjadę tam może w przyszłą sobotę jak się umówię z obecnym właścicielem terenu. Mam nadzieję że śnieg jeszcze nie spadnie.
Menadżerka ośrodka naszykuje dla nas ofertę na wtorek (z możliwością dalszych negocjacji).
Dojazd z Wawrzkowizny do góry Kamieńsk jest w miarę przyzwoity poza Łękawą - gdzie robili kanalizację i droga jest TRAGICZNA, ale to odcinek może dwu-trzykilometrowy. Śmiesznie, będę miał imprezę pod nosem ;-) Generalnie ostatnimi laty bardzo się Wawrzkowizna rozwinęła, kiedyś była bieda :P
No i co sie dziejen :)
Nie wiem, jak już pisałem nigdy nie było mi po drodze. Jeżeli wjazd na lotnisko jest od strony 'stoku narciarskiego' to powinien być dobry, bo w sezonie gdy jest śnieg spory ruch tam panuje.
Przypomniało mi się, że można też dojechać inną drogą do góry, tylko trzeba by się zapytać strażników pilnujących wjazdu i wyjazdu przy przejeździe przez teren elektrowni/kopalni - czy to nie będzie problem logistyczny, żeby taki przejazd zorganizować.
To będzie trzeba ogarnąć. Najpierw rozmowy z właścicielem :)
Podoba mi sie.
o jaaaa boisko do piłki i koniki :D
pogramy??? :D
Fajnie, że w temacie coś się dzieje :)
No jak sie wyjasni kwotowo to lecimy z tematem ogólnym i od nowa zapisy, tu widzielismy że chetnych jest wielu;D
Wawrzkowizna bardzo obiecująca :)
Fajna miejscówka, no i mecz można rozegrać :P
Przepraszam, przepraszam, staż przeze mnie Ci spadł aż dwukrotnie :lol:
Ja już na mapie sobie zaznaczyłem warsztaty w Łodzi i po drodze do Łodzi :D :D :D