Kotowicz nie do końca adekwatny pod niektórymi względami. Nie ogarnie elektryki. Pamiętam jak mnie skroił za montaż dolnej osłony silnika -90zł. Od tego momentu odechciało mi się serwisowanie u niego i jeździłem do Nagórskiego.
Printable View
Kotowicz nie do końca adekwatny pod niektórymi względami. Nie ogarnie elektryki. Pamiętam jak mnie skroił za montaż dolnej osłony silnika -90zł. Od tego momentu odechciało mi się serwisowanie u niego i jeździłem do Nagórskiego.
Ja serwisuje swoja AR 147 u Kotowicza na przemian z Pol-Carem. Np. elektryke bardziej w ASO, ale tutaj problemow (wbrew opiniom o elektryce AR) za wiele nie mialem a jezedze 3 lata bez 1go miesiaca.
Natomiast w ub. roku wymienialem wahacze gora dol, obie strony + laczniki stabilizatora. Pan Kotowicz zazyczyl sobie 600 zl + 23% Vat (auto mam jako srodek trwaly), wiec zadzwonilem do serwisu we Wrzesni (kiedys dealer Fiata przy ul. Gnieznienskiej) i tam zrobilem za 360 zl brutto ! Dodam, ze kolega czesto u nich bywa i polecal, a ze sam potrafi naprawiac i na uutach zjadl zeby, to mam komu wierzyc ;)
Kogo polecicie w Poznaniu do rozwiązania zagadki z hałasem w przednim prawym kole w 166? Jakiś czas temu pojawiły się dźwięki podobne do ocierana opony o nadkole przy skręcie w lewo. Potem pojawiły się piski, stuki przy jeździe na wprotst... kontrolka ABSu się nawet zapaliła... Teraz mam auto w warsztacie "pod domem" i mi coś gadają o amortyzatorze, w co nie chce mi się wierzyć. A że samochód służy mi do codziennych dojazdów do pracy, to nie mam czas na takie zgadywanki i muszę coś z tym szybko zrobić.
W temacie wiele razy wymieniani Maruniak, Kotowicz, Nagórski. Lepszych w Poznaniu już nie znajdziesz. A co do problemu to przypadkiem łożysko Ci nie poszło?
Wyryte rantem felgi
Dzięki beriba, u Pana Kotowicza już raz byłem, przeraża mnie tylko ta odległość z domu do niego :P dwóch pozostałych nie miałem jeszcze okazji poznać.
Łożysko - wcale nie wykluczam, bo już z nim kiedyś walczyłem. Albo piasta... cholera wie. Dobra, spróbuję umówić się do jednego z trzech wymienionych i podzielę się później wynikami prac ;)
Dla zainteresowanych - do wymiany było łożysko i piasta... bolało przy zapłacie ale jeździ się teraz wspaniale ;)
Gdzie byłeś w końcu?
Poleci ktoś serwis w okolicy Jeżyc / Woli czynny w sobotę gdzie bez wcześniejszego umawiania można wymienić olej?
Bez wcześniejszego umawiania to nie wymiana oleju. Chyba że masz kupione swoje filtry. Jak nie wymieniasz filtrów to bez sensu wymieniać olej.
Wyryte rantem felgi
Mam wszystko co trzeba do wymiany. Nie chcę tylko zapowiadać się tydzień wcześniej na wymianę.
Jak masz wszystko to luz. Podjedź do Maruniaka na Lęborską. może nie mieć czasu albo może będziesz musiał poczekać bo wiem że mają trochę roboty teraz ale tam masz niedaleko więc spróbować nie zaszkodzi
Wyryte rantem felgi
Co prawda dopiero kupiłem swoją 159tkę ale pomagał mi przy tym mechanik z Maxauto. Diagnostyka komputerowa, klimatyzacja, elektromechanika - pełen zakres usług.
Jeśli coś się będzie działo z autem wiem, że najpierw pojadę do nich.
Adres: ul. Morasko 17A, Poznań- Piątkowo/k Suchy Las
Panowie a wiecie może gdzie znajdę darmowy podjazd/kanał. Musiałbym wymienić wieszaki tłumika i chciałbym uniknąć opłat mechaników bo to czynność bardzo prosta. Wyciągasz/wkładasz :D
Nima ^^
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Witam, robił ktoś rozrząd w 24 20v u Kotowicza ?
Z ciekawości ile was to kosztowało ?
[MENTION=788]tomaz[/MENTION], [MENTION=65280]Lupus[/MENTION] - wiecie coś ?
Ja robiłem u Kojota i płacilem ok 1500 zl. Ale w tym był chyba też filtr powietrza i jakaś jeszcze duperela.
300-400zl bierze za rozrzad w 1.9 16v kotowicz wiec cena okej :)
Chyba 300zl jak sie nie myle
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Ja robiłem V6, więc cena nic tu nie da, poza tym nie pamiętam, dawno to było :P
350 zł płaciłem w zeszłym roku
Mnie skasował 500 zł netto za robociznę, nie miałem wyjścia bo wracając z weekendu makowego padła mi pompa wody, która powinna jeszcze pochodzić. Przy okazji wymieniłem jeszcze olej, filtry i termostat na Behr'a, teraz jest pokazuje zawsze 90 st. Gratis miał jeszcze wymienić siłowniki maski, lecz niestety to okazało się za trudne.
Jakby co to mam autko u Kotowicza na pare dupereli. Sprzedaje ceny robocizny bo czesci sam przywiazlem.
Wymiana tarcz + klocki = 170 zł
Wymiana termostatu + zbiorniczka wyrównawczego = 100 zł
Analiza silnika - 150 zł (diagnoza błedu w JTS, sprawdzal kompresje, walki rozrzadu i wyszlo ze trzeba robic wtrysk na 1 cylindrze)
Wymiana wtrysku - cos kolo 400 zł
Wszystko podaje netto.
Jezeli mowa o tej srebrnej 156SW to moja. Paczka leci do Pana Kotowicza z wtryskiem by podjac sie wymiany. Wiesz moze czy juz troszke rozbebeszona jest ;D ?
Kurcze, Kotowicz zawsze był drogi. Teraz mam porównanie, jak serwisuję u swojego mechanika. Ile kasy zaoszczędziłem a ile przepłacałem.
zieloo007 to zarzuć ceny jakie masz? :) Jeszcze wczesniej rozwarzalem by jechac do Maruniaka ale zostal Kotowicz.
Nagórscy spoko :)
Generalnie oddaje tam w sumie na grubsze naprawy, bo obsługe robię sobie sam. (właśnie jestem w trakcie wymiany filtra paliwa,ale hurtownia od 9:00...)
Cenowo podobnie jak w innych warsztatach u mnie na prowincji.
Za wymiane wahaczy dolnych krzyknęli 250zł (na prowincji od 200-300 i trzeba się nasłuchać jaki tam !@$%^ dostęp i że Alfa itp :D ). Ale ostatnio wahacze ogarnąłem sobie sam :)
dajcie sobie z nimi wszystkimi spokoj
przechodzilem przez to wszystko ostatnio, jesli chodzi o poznan.
Zadzwoncie do mnie na 733 340 690 to Wam polece naprawde spoko warsztat ;)
pozdro
Witam ,
Takie szybkie pytanie
Gdzie w Poznaniu najlepiej sprawdzic auto przed zakupem ? I mniej więcej jakiej cenie ?
Pozdrawiam
Nie wiem gdzie najlepiej, ale Pol-Car wezmie jakies 350 zl.
Nabywca mojej 147 placil mniej wiecej tyle pod komiec grudnia 2015.
Umawial sie na konkretna godzine.
Otrzymal pomiar lakieru, zawiasy, sprawnosc amortyzatorow, odczyt z kompa, wyszla jakas jedna usterka, wycieki chyba miedzy oslonami pod skrzynia (nie pamietam) itp.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
zaufany warsztat w Poznaniu to polecam Pol-Car ul. Gorzysława :) korzystam od 1996 roku i zawsze wszystko było perfekcyjnie zrobione.
pozdr.,
t.
ps. pseudo ASO Nagórskich nie polecam korzystałem z ich usług przed Pol-Carem i zawsze były ponaciągane rachunki, uślizgi w terminowości naprawy plus jak chciałem FV VAT to cena szybowała o %VAT...stąd się rozstaliśmy
jak masz dac auto do polcaru to lepiej chodz do mnie bo kierownik warsztatu , nazwiska nie pamietam nie umial wałem zakrecic, dal taka diagnoze ze zostalbym wyru**any na gruba kase :)
widac ze sie nie zna
dlugab historia , usterka skomplikowana ale sobie z nią poradzilem
No jak ktos lubi wydawac pinionszki bez sensu/ma ich duzo to do Polcaru mozna jechac :D
i bedzie paragon na usluge tez - to jest najwazniejsze nie? ;) :D