Albo przepływ przez katalizator jest zmniejszony. Albo jest gdzieś nieszczelność / przezrdzewienie. Albo lambda padła ale w granicach pomiaru. Jednym zdaniem - musisz sprawdzić.
Printable View
Cześć, wyskoczył mi ostatnio błąd P0300, jest to jakieś losowe wypadanie zapłonów, niestety nic nie da się odczuć, auto jeździ super, jakieś propozycje jak temu zaradzić ? Drugi błąd U1601 - jakiś błąd klimatyzacji, (ciągły) też nie wiem o co chodzi bo klima działa normalnie, jakieś pomysły dlaczego coś takiego się pojawiło ?
Witam,
pojawiły mi się błędy i sporadycznie pojawia się brak mocy (turbina nie wstaje). Po wyłączeniu silnika i odczekaniu kilku sek. wraca do normalności.
P2084 Exhaust Gas Temp Sensor Circ Range/Perf Bank1 Sensor 2
P0131 O2 Sensor Circuit Low Voltage (Bank 1 Sensor 1)
byłbym wdzięczny za sugestie.
:P
Po skasowaniu powtórzył się
P0131 błąd diagnostyczny $10 - czy to czujnik czy sonda Lambda?
Błędy pojawiają się naprzemiennie raz jeden raz drugi. Jakieś pomysły?
Alfa OBD wskazała sondę. Dzięki za pomoc forumowiczom.
Witam
mam pytanie, błąd C1131?
Witam mam pytanie błąd p1191 i p1194 ?
A błąd P0190 co oznacza ? Pojawił sie u mnie 3x w życiu i wiecej nie.
Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka
W multiecuscan 2.2 pojawił sie błąd P1655-przekaźnik wstępnego podgrzewania. Szukałem info na ten temat ale nigdzie nie znalazłem niestety, który to będzie przekaźnik?
To jest błąd od modułu świec zarowych
Wyklepane Hammer AXE
Błąd od modułu świec jest P0380-moduł podgrzewania świec, ten błąd mam cały czas a błąd P1655 mam raz na jakiś czas, więc czym się to różni
Witam. Dziś pojawił mi się błąd P02015,niestety nigdzie nie mogę go rozszyfrować! Pamiętam że pojawił się on jakieś miesiąc dwa temu,po skasowaniu do dziś nic się złego nie działo. Czy to aby nie jest problem z klapami wirowymi kolektora?
Autko to Alfa 147 jtdm 1.9 150KM 2008/09
Witam. Dzisiaj podpiąłem 166 pod kompa i pokazało 6 błędów poduszek, 4 udało się skasować. Gdzie szukać przyczyny dwóch które pozostały?Załącznik 224029Załącznik 224030
Witam , założona nowa turbina , olej filtry , a mimo to auto nie ciągnie , zacina je dobrego stopnia że gaśnie , jak je odpalę od nowa wszystko działa przejadę się o znowu je zacina , brak mocy i gaśnie , wyskakuje błąd ,, oil ex ..... Coś o ciśnieniu , macie może opis tego błędu po angielsku i co oznacza po polsku , nie pamiętam reszty tego błędu a komputer go nie wykazuje. , Pomożecie
Podaj kod błędu.
Witam.
Mam najprawdopodobniej uszkodzoną którąś z sond.Pomoże ktoś określić która/e to?
Załącznik 230003
Załącznik 230004
Załącznik 230005
Załącznik 230006
Błąd B1006 ktoś coś wie ?
co oznacza bląd p1662? czego konkretnie dotyczy oraz blad po650?
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Witam, od zawsze miałem lekkie problemy z odpalaniem auta, kręcił troszke dłużej niz powinien, ostatnio wogóle nie odpalił i wywalio 2 błędy P0504 i P0335. Wyczytałem, że to czujnik lub bezpiecznik od cofania tak? a 0335? Co robić? pozdrawiam
Proszę o pomoc kod błędu P3503 Alfa 147 jtdm
[MENTION=7365]Birel[/MENTION] znalazłem coś takiego: (nie mogę jeszcze dodawać linków więc rozbijam) engineobd2codes.com / p3503_alfa-romeo-147 .html
B1912 i B1913 oba dotyczą czujników temperatury powietrza wewnętrznego po prawej stronie (góra i dół). Ktoś wie gdzie te czujniki się znajdują i jak się do nich dostać?
Witam, dziś wyskoczył mi błąd 068510 (błąd nieznany)
Alfa gt 1.9 jtd
Pomoże ktoś zdjagnozować za co on odpowiada?
Auto normalnie jeździ.
Kochani . Pytanko celem potwierdzenia. Czy błąd P0302 na 100% oznacza padnięty wtrysk ? Będę wdzięczny za pewną poradę ... Pozdrawiam
Witam moja alfa 147 ma taki problemik B1007 - Kierunkowskazy (lewy) jak jest ciepło lewa kontrolka nie działa błędu nie ma jak jest wilgotno błąd się pojawi a kontrolka zadziała ,kierunkowskazy działają prawidłowo, Może ktoś wie coś ten temat.