a jak to do tego dorobić jeszcze parawan plażowy - czerwień i duuuże logo to już będzie komplet :cool:
Printable View
ja bym proponował coś takiego jak to:
http://allegro.pl/dywaniki-alfa-rome...574416132.html
pod wzmocnieniem kolorowe duże haftowane logo Alfy i pod logiem napis "alfaholicy"
co Wy na to ?
Pozdrawiam
poszło zapytanie do jednego sklepu internetowego w sprawie zamówienia większej ilości dywaników z nadrukiem wg naszego projektu. czekam na odpowiedź bo normalnie ten sklep nie oferuje indywidualnych nadruków ale z tego co widzę mają bogata ofertę dywaników do prawie wszystkich aut i na każdym z nich jest nadruk jaki to model więc mają dojście do drukarni. mam nadzieje że duże zamówienie 50/100 szt. przekona ich do tego byśmy mogli umieścić tam nadruk wg naszego pomysłu. to na razie tyle niusów, coś sie dowiem to dam znać.
@omen ta Twoja firma z Allegro fajna ale piszą że nie stosują znaków firmowych więc logo AR odpada. a skoro tak to lipa:P
przygotowałem 2 wersje dywaników. zasada przy projektowaniu była prosta - pasażer musi być non stop informowany w jakim jedzie aucie:D dlatego po jego stronie mamy duże logo AR i to tak na wysokości stóp by widział logo cały czas siedząc w aucie:P natomiast po naszej stronie nie ma logo AR bo my to logo mamy przed sobą na kierownicy /zresztą nam, kierowcom, nie trzeba przypominać w jakim siedzimy aucie:D/ dlatego po naszej stronie jest napis Alfaholicy.org tylko w dwóch wariantach i teraz ciekaw jestem która wersja Wam bardziej przydałaby do gustu? póki co jeszcze żaden z tych projektów nie został zaakceptowany przez producenta bo dopiero dziś rano im to wysłałem ale przypuszczam że jeśli już zaakceptują to wersja 2 z pasami na obu dywanikach będzie droższa bo i nadruku jest tam więcej :) na razie czekam na akceptację więc co do ceny na razie mnie nie pytajcie, się dowiem to dam znać :)
A nie chciałoby Ci się machnąć "przy okazji" jakiegoś projekciku tych osłon przeciwsłonecznych, jak tak już bawisz się w projekty?
machnąć to może i by mi się chciało ale prowadzić dwa zamówienia na raz to już nie bardzo:P no ale dobra coś może wieczorem poszukam w necie, pomyślę, popisze i może coś przygotuje :) ale nie obiecuje:P
Piotr o takie cos Ci chodzi ? http://allegro.pl/mata-na-szybe-samo...608041428.html http://allegro.pl/mata-antyszronowa-...592654929.html
czy http://allegro.pl/pokrowiec-mata-na-...599683318.html czy jeszcze cos innego?
Myślę że pierwszy wariant ciekawy bo delikatny ale w całosci 2 bardziej pasuje bo przez te pasy na obydwu wyglada na komplet
dostałem informację że loga Alfy nie mogą wykonać /zastrzeżony znak towarowy/ a sam nadruk takiej wielkości to prawie jak koszt dywanika.. trzeba zatem kombinować coś innego ale mam już inny pomysł w głowie, wieczorem coś posiedzę nad tym więcej.
---------- Post added at 22:20 ---------- Previous post was at 16:31 ----------
z racji tego ze nie możemy używać normalnego logo Alfa Romeo to kombinowałem jak tu je przerobić by dalej wiadomo było o co chodzi ale by logo samo w sobie nie było wierną kopią oryginału. więc powstało coś oto takiego. i rzeczywiście jak już ktoś wyżej wspomniał obu dywanikach musi być przynajmniej jeden taki sam element żeby było jasno widać że to jest komplet:P więc tu powtarzalny mamy napis Alfaholicy.org
wysyłam teraz to do producenta zobaczyć co powiedzą tym razem..
jeżeli macie jakieś inne pomysły to śmiało piszcie tylko należy pamiętać że nie możemy używać oficjalnego logo AR :)
http://img842.imageshack.us/img842/5508/51663425.jpg
Chodzi mi o coś takiego:
Załącznik 26801
tylko żeby zamiast Zygzaka mieć fajne akcenty AR i forum :)
dobra posiedzę i nad tym przy weekendzie ;)) przekonaliście mnie że to może być fajny gadżet na lato :D
A ja znowu składam zapytanie czy nie warto zastanowić sie na innym wzorem ramek :P Czyli czarne z chrowonaymi naspisami 3D i takim wzorze:
[........alfaholicy.org..........]
(zamiast kropek to puste miejsce)
Takie jak są teraz powinny zostać. ;) Takie moje zdanie.
dostałem ofertę od firmy reklamowej która przygotowywała nam zawieszki zapachowe i pewnie na coś się tam zdecydujemy ale póki co to na razie zajmuje się dywanikami, jak to skończę to pomyślę o tych matach przeciwsłonecznych :)
a co do ramek to też uważam że powinny zostać takie jakie są:P przez to że mają dużo koloru czerwonego to się dobrze z daleka rzucają w oczy i już z daleka widać że jedzie ktoś z klubu. Jak by był czarne to by fajnie wyglądały tylko z bliska na spocie ale w trakcie jazdy nie byłyby w żaden sposób rozpoznawalne tak dobrze jak te klubowe. dla mnie ramka ogólnie jest po to żebym widział z daleka że ktoś kto jedzie za mną czy przede mną z naprzeciwka jest z klubu i tyle. dla mnie ramka nie jest ozdobą:D
Rozmawiałem dzisiaj z taka moja stara znajomą i dowiedziałem sie ze produkuje foteliki samochodowe dla dzieci i przyszło mi od razu do głowy by moze zrobić takie z Logiem AR ??
byli by chetni rodzice do takiego zakupu??
niedawno dotarły do mnie dywaniki drukowane za zamówienie, niestety w ferworze walki zaprojektowany wzór z logiem AR nie uzyskał zgody producenta, a ja nie miałem już czasu zająć się proejktowaniem dywaników, a także w obawie przed kolejną odmową producenta, (który, jak donosił polski przedstawiciel, wzbraniał się przed tego typu produkcją - "oni robią wykładzinę obiektową" - na szybko skleciłem wzór - który wydrukowany w formie niemal ciągłej - nie kojarzył się z dywanikami wcale, bo dopiero po wycięciu nabierały kształtu.
załączam zdjęcia jak wyszły. uważam że świetnie. dość gęste, kolor jest intensywny, zaprojektowałem własny bardziej dopasowany kształt, nie są jeszcze obszyte i nie mają zamocowań, a w conajmniej jednym miejscu (spoczynek przy sprzęgle) wymagają koniecznie zamocowania.
dywaniki póki co nie są podgumowane, swoją naturalną szorstkością podkładu trzymają się jak skała - a dopasowanie i spora powierzchnia tarcia tylko im w tym pomaga.
Zaletą dopasowanie jest fakt że przeważnie krawędzie są w miejscach zagłębionych przełamań wykładziny i trudno zachaczyć nogą - jest nadzieja że się krawędzie nie zaczną zawijać.
niestety zamówienie minimalne 10m2 czyli musiałoby się znaleźć 66 osób na dywaniki w tym kształcie (komplet mieści sie nai 1,5m2 wykładziny) oczywiście zawartość dywanika wedle uznania - każdy może być inny
zamówienie może zawierać do 8 kolorów - potem dopłata.
pozdrawiam RD
Załącznik 27809Załącznik 27810Załącznik 27811Załącznik 27812Załącznik 27813Załącznik 27814Załącznik 27815Załącznik 27816Załącznik 27817
A mi sie ostatnio nudziło i dałem upust swym artystycznym rządzom, wszystko mojego autorstwa i z pomoca photoshopa :D
Wydrukowane na sztywnym papierze z teksturą i wrzucone w ramkę:
Załącznik 29487
Witam ilu z was respektowalo by na mieszki do AR 156 z przed FL (lewarka zmiany biegów i dzwigni recznego hamulca) z bialej 100% skorki, np wytlaczanej (wytłaczane mini listki a'laa palmowe) ??? oczywiscie obszycia podwojne ciemna nicia ??
bo jak by bylo paru chcetnych to moglbym sprobowac cos takiego nagrac. u siebie mam cos takiego robione wlasnie na zamowienie. jak cos zaczepiac mnie na privie:) pozdrawiam
Załącznik 29705Załącznik 29706Załącznik 29707Załącznik 29708
A jeśli jeżdżę JTD to da radę zrobić na ropę ? :D
zapalniczka bdb pomysł moja podróba zippo się niedługo nie będzie nadawać do użytku, więc przydałoby się coś lepszego i fajnie by było z logiem:)
chce się ktoś tym zająć?:P bo nade mną wiszą jeszcze pendrive'y ale logo AR i inne klubowe do graweru, w krzywych w Corelu mam jak by coś :)
Otwieracz do piwa ! ;p
Jagiel ma jakąś potrzebę po zlocie chyba :) Czy to jest to czego Ci teraz w życiu najbardziej brakuje?? :D
a kiedy beda nowe ramki pod tablice , albo ma moze ktos w zapasie ??:)
Szukanie nie boli... http://www.forum.alfaholicy.org/cart...ct&productid=2
Pozdrawiam
oo dziekowac kolego :) zapomnialem w ogole o szukaniu , myslalem ze zawsze jak są do kupienia to zamowienia idą i tyle jest sztuk tylko
a moze ramki za szyby takie jak maja tirowcy i nie tylko z imieniem i znakiem alfoholicow , wielu z nas jezdzi z nas autami sluzbowymi nie koniecznie alfami zawsze mozna bybylo sie pozdrawiac przez cb i nie tylko
Ale taka tabliczka z nickiem na potrzeby zlotowe? Ewentualnie może w końcu jakieś karty klubowe z imieniem, nickiem, itp.?