Nie wiem jaki jest kolor na MiTo, ale metalik w Giulietcie wygląda raczej kiepsko, więc MUSIAŁEM wziąć pastel ;).
Printable View
Ja mam pastelowy Biancospino,ale dopiero do miesiąca,poczekamy zobaczymy (ale jest śliczny) :)
Trasa Wodzisław Sl.-St.Tropez-Monaco(F1):) -Wodzisław -3468km średnio 8,9l/100 przy 130-150km/h ,12h w fotelach dało rade ;) 1,5 roku i jest fajnie.
Dzisiaj podczas zmiany pasa ruchu usłyszałam dziwne stuknięcie ( jakby uderzenie młotkiem- ale nie metaliczne tylko takie "głuche"). Koła były delikatnie skręcone i przyśpieszałam. W pierwszej chwili myślałam, że ktoś mnie stuknął ale wokoło nie było innego samochodu. Ten odgłos był taki jakbym na coś najechała, ale na kierownicy nie czułam uderzenia i nie widziałam niczego na jezdni. Czy powinnam udać się z czymś takim do serwisu? Pomocy!!! Co to może być!!!
moze po prostu cos bylo na drodze ?
Może to nic poważnego. Będę obserwować czy coś takiego się nie powtórzy.
Nie powiem, było to bardzo dziwne i napędziło mi stracha, bo wcześniej nic takiego mi się nie przytrafiło.
Dziękuję za odpowiedź.:)
Witajcie,
Ja jestem szczęśliwym posiadaczem Mito od dwóch dni :), i może dlatego też mam mały problem z .... bagażnikiem, nigdzie na forum nie mogę znaleźc czegoś na ten temat. Nie mogę go otworzyc, klikam na pilocie, migają 2x kierunkowskazy, naciskam na logo i nic :(. wiem że może to banalne, ale zgłupiałem i nie wiem jak go otworzyc :), nie chcę składac kanapy bo nie wiem czy dostanę się do dzwigni mechanicznej, w instrukcji nic nie ma. proszę o pomoc
tak udało się, od wewnątrz po złożeniu tylnej kanapy, otworzyłem, zamknąłem i już znowu to samo, nie mogę otworzyc. W poniedziałek pojedzie chyba do serwisu.
Witam :) Właśnie zrobiłem 10000 km i muszę przyznać że jak na razie wszystko jest ok,tylko po przejechaniu 7000 km musiałem dolac 100 ml oleju :)
o to chyba nie jest normalne, dziwne
Joli dolewali oleju (tzn. jej Belli) podczas każdej wizyty w serwisie, więc nie zauważała ubytków ;)
W serwisie mówili że na początku to norma z tym olejem i że po 10000 km będzie ok :) ale z tym dolaniem to było tak że pewnie większość by nawet nie widziało takiej konieczności bo było to niewiele poniżej połowy miarki między max a min :)
Hmmm... Poniżej 3/4 poziomu w życiu nie ośmieliłbym się mieć.
Bardziej bym się zaczął zastanawiać, dlaczego płynu hamulcowego ubywa, niż tego, że czasem trzeba oleju dolać.
Owszem, jest to dziwne..., w srodę jadę na przegląd, sprawdzę m.in. klocki, chociaż kontrolka klocków się nie pokazuje. Natomiast ostrzeżenie o zbyt niskim poziomie płynu pokazywało mi się. Po tym, jak po ok. 15000 km straciłam uszzczelkę pod głowicą, to już niewiele mnie zadziwi..., tyle, że teraz nie mam już gwarancji...:(
Jeśli masz 1.4 MA wolnossące to musisz się przyzwyczajać do sprawdzania poziomu co kilka tysięcy km bo te silniki zużywają nieco (w niektórych przypadkach więcej niż nieco :) ) oleju i jest to normalne. Niestety będzie tak też po dotarciu. W silnikach 1.4 z turbiną zużycie oleju trudno zaobserwować, miałem już dwa samochody z takimi silnikami i nawet na dotarciu poziom nawet nie drgnął.
Mam pytanie, wie ktoś czy jakaś firma produkuje już tarcze na przód od Mito QV (305mm) ?
Ostatnio był obdzwoniony : Bosch, Zimmerman, Brembo i ATE - prawie wszędzie produkcja tarcz do QV dopiero będzie ruszać.
U mnie to samo powiedzieli przy 49000km.
Nie, czujnik jeszcze nie sygnalizował nic. Powiedzieli, że zostało jeszcze na klocków po 2 mm. Nie wymieniałem jeszcze, czekam na coś lepszego. Ile klocki kosztują - tego nie wiem, ale 1 tarcza 470 zł albo 517zł - ale Pan w serwisie nie był w stanie mi powiedzieć jaka jest między nimi różnica.
Jeśli chodzi o problem z otwieraniem bagażnika, to nie miał racji ASO Bołtowicz, to nie serownik, to nie problem zamka, to nie elektryka (wiązka). 3 razy miałem wymieniany zamek w bagażniku, na gwarancji, ASO Bołtowicz i jeszcze jakieś już nie pamiętam. Dopiero jak zacząłem naciskać 5 cioma palcami na logo rozładając palce po równi na brzgach logo, bagażnik bez problemu się otwiera, drugi sposób nacisnąć od góry na pokrywę bagażnika dłonią dość mocno i wtedy nacisnąć logo. Otwiera się bez problemu, naciskąjąc na kluczyk problem w ciągu ostatnich dwóch lat wystąpił może ze dwa razy. Zawsze uważałem że Alfy żyją swoim życiem i mają jakieś dziwne zachowania.
To tak jak uruchamianie wycieraczki tylnej przez włączanie ogerzewania szyby z komunikatem o otwarciu bagażnika :D:D:D:D duchy, duchy...