Jakby już nie miał to u mnie wciąż w garażu mam niemontowaną osłonę z ocynku.
Printable View
Odezwę się na pw :)
Szukam sprezyn -30 albo -35 na tyl i nie moge znalezc ;/ albo sa cale komplety albo tylko na przod...
Czy w alfie romeo 147 2.0 TS 2003 rok były standardowo czerwone sprężyny ? Wyglądają na progesywne ( gęste, potem rzadsze ).
W sumie to chciałbym je sprzedać i nie wiem co to może być, czy standard, czy jakiś tjuning ?
planuje obniżyć swoją alfe o 30mm, z racji tego że amortyzatory mam już na wykończeniu to zamierzam kupic sportowe amorki i sprężyny...co polecacie żeby też nie było za twardo. Kit z Vogtlanda jest ok? czy coś innego polecacie?
wez se najbardziej popularne eibachy -30... Tylko ze bedzie twardo.
Eibach -30mm twardy?? Jedynie springi ze Sportpacka/TI będą bardziej kanapowe choć nie wiem jak wygląda sprawa z Vogtlandem
Jak wyżej :D eibach -30 to nie jest twardy zawias ;D
Kup vogtlanda. Wychodzi rozsądniej cenowo.
Posiadam zestaw vogtland .Zakupiony w tym roku . NIe ma porównania co do seri. NIe jet tak twardo a prowadzi sie mega , wiec ja polecam z wlasnego doświadczenia. Teraz mam ochote na gwint wiec moj zestawik bedzie na sprzedasz chętnych zapraszm na PW.
Witam, jeśli potrzebujesz taniego zestawu amorków to na stronie fk -automotive jest teraz mocno obniżona cena na przód i tył. Ja kupiłem do mojej 147, ale jeszcze nie montowałem, razem z wysyłką wyszło ok. 80 euro za komplet (cena przed obniżką ok. 260 euro). Czytałem trochę opinii na ich temat i ogólnie trochę porównań było do kitu weiteca.
Tylko że z tego co widze FK juz nie oferuję zawieszeń do Alf
Mają jeszcze tylko amortyzatory, ale widzę ż podnieśli cenę, ja na tył tydzień temu płaciłem 20euro. Wklejam link może sie komuś przyda, cena i tak jest ok.
http://www.fk-shop.de/en/Suspension-...ock-absorbers/
Hmmm nie bardzo widze tu zalete ich niskiej ceny poza paroma seriami opartymi na koni niebylo nic dobrego od FK raczej trzeba było by to postawić na jednej półce z MTSem i TA technixem.
witajcie, potrzebuje troszkę pomocy. http://www.ebay.pl/itm/Vogtland-Spor...item566c1dac40 interesuje mnie ten zestaw ale nigdy nie kupowałem przez neta z za granicy i obawiam się ze rozstane sie na długo z kasą. jakieś podpowiedzi co do zakupu, jakaś pomoc. byłbym wdzięczny.
Tylko przez paypal. Wszystko masz wytłumaczone na paypal.pl
No okej poczytam.
Troszkę nie ogarniam tej strony, doliczają jakieś procenty za kupno, za przeliczenie waluty itd. Boje sie że sporo sobie doliczą do tego wszystkiego.
Czemu kolego sobie z tej strony nie kupisz?
http://racingstreet.pl/sportowe-zawi...0-p-70842.html
Firma polska, normalny przelew i żadnych innych zbędnych pierdół.
Duzo czytalem ze sie dlugo czeka albo okazuje sie ze niemaja i pozniej czekasz dlugo na kase.
Ostatnio ktoś z forum kupował do GT i problemu nie było.
Zawsze warto zapytać czy mają na stanie, czy wysyłają pobraniowo itp.
Juz pytalem. Nie wysylaja pobraniowo. Ktos do mnie napisal podobno ze stabiltec.pl ze mi zalatwi ale tez nie za pobraniem a i opinii brak. Nick na forum to bluebird.
No wlasnie
Szkoda, bo sam tam planowałem kupić. No trudno, jeżeli nie wypali z tym Vogtlandem to wymieniam amory z tyłu i zakładam Eibacha -30mm i mi wystarczy.
Witajcie,
doskonale rozumiem wasze zakłopotanie i już tłumaczę. Wszystkie transakcje firma Stabiltec przeprowadza po przez serwis Allegro dla bezpieczeństwa obu stron, dodatkowo naszą wiarygodność oraz wieloletnią współpracę z firmą Vogtland (i nie tylko) możecie bezpośrednio potwierdzić u producenta - wysyłając do niego krótkie zapytanie, to nic nie kosztuje a rozwieje wątpliwości.
Wysyłamy paczki za pobraniem - oczywiście - natomiast tylko produkty które posiadamy na stanie, głównie do grupy VAG. W przypadku zamówień indywidualnych, zamawianych pod klienta - wysyłamy towar wprost od producenta na adres klienta i nie bawimy się w jego przeadresowanie, dlatego nie ma możliwości wysyłki za pobraniem. Istnieje jeszcze możliwość odbioru osobistego - towar należy zaliczkować i umówić się na odbiór.
Wierzcie mi lub nie ale klientów którzy nie odbierali paczek za pobraniem była cała masa, później towar leżał na półce nawet 2-3 lata.
Jeżeli ktoś ma jakiekolwiek wątpliwości, może zawsze zadzwonić na numer podany na stronie, lub podjechać i porozmawiać.
Administratorów przepraszam za OT.
czy kit z Vogtlanda jest dużo sztywniejszy niż seria, czy jest bardzo twardy, głównie chodzi mi o jakość jazdy na 17'' profil opony 45
jestem po zmianie kompletu amortyzatorów i sprężyn z seryjnych na VOGTLAND. Efekt super, nie jest sztywno, nie wiele twardziej niż na serii a przy tym auto super usiadło, i wygląda tak jak powinno. A i rozmiar kół to 215/45/R17. Na pewno polecam zmiane na ten zestaw
Przejechałem już 500km na tym zestawie, po lepszych i gorszych drogach i dla mnie odczucia są tylko na plus, nawet w koleinach auto się lepiej prowadzi a na nierównościach nic nie dobija, we wnętrzu nic nie trzeszczy, skrzypi. A co do równych dróg to dużo lepiej się składa w zakręty :D
Mówiłem ;)
Witam, wiosna coraz bliżej czas goni :P
Jak sądzicie, czy 147mka na seryjnym zawieszeniu, z felgą 17stka, i opona 205/50/r17 ujdzie? profil 50 zeby zniwelowac efekt kozy, ale czy to wystarczy?
I Drugie pytanie, ktoś miał jakieś doświadczenie z oponami firmy "SUnny" ? W internetach opinie dobre.
Nie ujdzie tylko potęguję(wizualnie) ten efekt załóż tak jak się nalezy profil 45 i kup springi ;) i bedzie po temacie.
Dodano po 2 minutes:
A opony to jak komu pasuje - jak dla mnie z chinczyków tajwańczyków itd to jedynie Nexen coś sobą prezentuję resztę pominę milczeniem.
wolałbym opony 215/45/17 lub 225/45/17, fakt faktem ciut straci na osiągach ale przynajmniej dostępność opon ogromna, i można nieraz fajne używki wyrwać - znajomy kiedyś dorwał potenzy re070 z nowego sti po przebiegu 300km za jakieś... 500zł.
siemka
pytanie ma ktoś na aucie amorki Sachs (pod standard) i sprężyny Eibach ProKit -30mm interesuje mnie jak to się spisuje?
na pytanie dlaczego tylko tyle w dół... ponieważ chce zachować jakiś komfort a delikatnie chce zmniejszyć szczelinę w nadkolu ;)
Co powiecie o 18stkach z opona 225/40 , przy obniżonym zawieszeniu eibach -30mm ? Wejdzie to? Czy trzeba jakiś dystans dawać? Może obcierac przy skretach na maksa lub większym obciążeniu??
Jakie et i szerokosc felgi?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
czaisz sie cebula na torry 18" z gt za 1690zl ? :p
edit:
to juz sie nie czaj
sprzedane :p
8cali et 32 :)
Z tylu bedzie mocno ocieralo.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk