Mattom ale to oni byli na przegranej pozycji skoro bylo 72% ;] mogles przyznac im racje a pozniej uderzac wyzej zeby wyslali ich na doszkolenie :]
Printable View
powiedzmy, że miałem coś innego jeszcze na sumieniu i nie było sensu się kłócić bo bym tylko stracił
Panowie po dogłębnej kontroli doszli do wniosku, że jednak wszystko jest okej ;)
Witam odgrzeję kotleta i zapytam jak sprawdza się przyciemnianie w firmie "technicolor"?
Mam takie małe marzenie żeby piecowo przyciemnić swoją Alfunię, ale nie wiem czy nie lepiej inwestować w lepszą folię?
Jakie jest wasze zdanie na ten temat? POZDRO dla forumowiczów:cool:
Panowie pytanie jakiej firmy foli użyć do przyciemniania szyb . Jakie są wasze doświadczenia , która folia najlepsza?
Robiłem wcześniej i całkiem dobrze wychodziło tylko chciałem się rozeznać która folia najlepsza .Może ktoś ma jakieś doświadczenia szersze niż ja . Chciałem porównać która najlepsza bo mam paru chętnych do przyciemnienia a nie chce kupić jakiegoś badziewia :)
Robiłem kiedyś sporo aut Sun-Grand i była super ale droga (choć ja kupowałem całą rolkę więc wychodziło za 1m nie najgorzej)
Teraz oddaje do znajomego który za "nie wielką opłatą robi to dla mnie" i zawsze mam przyciemnione wszystkie prócz czołowej.
Policja się raz przez 8 lat jeżdżenia z ciemnymi przyczepiła i zabrali mi DR. Nikt mi nie kazał niczego ściągac na miejscu bo bym go wyśmiał tego Policjanta (nie wiem skąd takie opowieści snujecie o ściąganiu folii). Pojechałem na Stacje Diagnostyczną - przegląd jednego elementu bo nie całego auta, jakaś tam symboliczna kwota i odebrałem DR w Wydziale Komunikacji.
To przepraszam bardzo, bo nie rozumiem... Jaką masz przepuszczalność światła na tych szybach? Zgodną z prawem czy nie zgodną? Sądzę, że za zgodną przejrzystość, policjant dowodu by Ci nie zabrał, bo zapewne mierzył tym urządzeniem, jaki jest % przejrzystości, zobaczył że za mała i zabrał dowód. Natomiast Ty udałeś się na przegląd i co? Mierzyli w ogóle przepuszczalność światła tych szyb? Jakim cudem niby podpisali Ci, że stan techniczny auta nadaję się do ruchu drogowego, skoro Ty nic nie robiłeś z szybami? Przegląd robiony po znajomości, żeby tylko dowód oddali?
Dzięki za info ja chyba użyje foli GLOBAL bo z tego co czytałem to w tej cenie chyba najlepsza opcja i dobrze się przykurcza z jednego kawałka można zrobić całą tylnią szybę
Każdą folią Sungard, Armorlite, 3M, Foliatec i Global (ta ostatnio to dość dobry "chińczyk") da się zrobić tylną szybę z jednego kawałka ale wątpię, żebyś sobie poradził z szybą w 156.
Zobaczymy jak kupie folie robiłem kiedyś w astrze i clio i wyszło nie źle reklamacji nie było . moja bella to SW i jak próbowałem na foli gorszej jakości było całkiem dobrze zobaczymy jak wyjdzie z lepszą folią
SW ma mniej wypukłą szybę ale i tak lekko nie jest. Rozumiem, że opalarkę masz i wiesz, jak kurczyć folię?
Sprzęt jest odpowiednie rakle i opalarka też . Zobaczymy co z tego wyniknie
Polecam folię marki 3M. Sam taką mam u siebie, z tym że kupowałem w metrach. Koledzy, którzy przyciemniają szyby profesjonalnie u siebie w firmie, taką kazali mi kupić. Podobno dobrze się ją kładzie i jest trwała.
Ja chcę tylko przyciemnić szyby tylnie i tylnie boczne bez przednich bo te już fabrycznie są przyciemnione i maja 70% przepuszczalności światła aby wszystko było zgodnie z przepisami
Przepraszam bardzo, ja nie przyciemniam przednich szyb, więc żadnego problemu na przeglądach nie mam. Poza tym, w nocy znacznie utrudnia to widoczność, szczególnie podczas deszczu, więc ten kto przyciemnia przednie szyby ile się da (poniżej wymogów) jest zwyczajnym durniem. Tylne mam z tego względu, żeby na podróżujące tam dzieci nie świeciło aż tak bardzo słońce, w razie stłuczenia szyby, żeby odłamki nie leciały na pasażerów (dziecko), a i żeby "ciekawskim podglądaczom" Było trudniej zajrzeć co leży z tyłu :) Wiadomo, że i ładniej to wygląda.
Więc kolego nie mierz wszystkich swoja miarą, to że Ty masz znajomości i przegląd u Ciebie, wcale nie powinien nazywać się badaniem technicznym, to wybacz. Własna głupota, a jeszcze większa tego co to podbija... Nic więcej.
Jeździłem kiedyś w firmie Passatem kumpla i on miał folie na tylnej szybie, która była tak nieklarowna że w lusterku nie szło odczytać nr rejestracyjnego auta jadącego za mną. Dla mnie to dość istotna wada i stąd mam pytanie czy obecnie oferowane folie dalej mają taką wadę? Też wożę czasami dzieci i nie rozumiem czemu w alfie nie ma rolet...
Tak to wygląda u mnie, kupiłem ją z przyciemnionymi szybami. Czarne lusterko niedługo zniknie, jest chwilowe ze względu na stratę jego tydzień temu :mad: chooooooć nie wiem czy czarne nie wyglądałyby lepiej, muszę pomyśleć:P
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net...86&oe=561E15DAhttps://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net...95&oe=561E4157https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net...3d&oe=561DDC8Dhttps://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net...af&oe=561DDC1A
Witajcie Jaki jest według was najoptymalniejszy procent przyciemnienia szyb w Alfie . Zbieram się do tego tematu i sie zastanawiam na pewno nie chcesz przyciemnienia maksymalnego bo to osobiście na moim aucie by nie wyglądało a tez nie wiem czy jest sens przyciemniać np 30 % ??
Ja mam 50% i mi styka :)
Napisane z komóreczki!
80% przyciemnienia.http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/09/164.jpg
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Mam czarną 156 SW, ma ktoś przyciemnione szyby w tym aucie? Boje się, że jak dam folię to auto będzie "zbyt ciemne" :D
Ja u siebie w GT przyciemniłem przednie boczne folia 35%, a boczne i tylna 15%. Z przodu po ciemku wszystko dobrze widać. Przez lusterko wsteczne w dzień bez problemu odczytam rejestracja jadącego za mną auta. W moim temacie jest fotka.
ja mam swoja 159 SW na 80% przyciemnioną od słupka środkowego i jest super - w ciągu dnia nie widać co jest na siedzeniach z tyłu, a w nocy z powodzeniem można też cofać ;)