Napisał
olo_84
Proszę o pomoc w moim przypadku kolektor regenerowalem, część plastikowa była nieszczelna więc wymieniłem. Przed naprawą nie zawsze, ale były problemy z odpaleniem. Teraz za drugim razem to już norma wstyd jak się patrzy. Jak już odpali to jest ok świetnie się zbiera i zdecydowanie lepiej niż przed regeneracja. Co może być że teraz nie odpala jak powinien. Mechanik twierdzi że zawory bo przypomnę jak regenerowalem to w kolektorze nie było już klapek. Wcześniej przed regeneracją nie było takich problemów z odpalaniem tz nie takich jak teraz. Robilem taki test po przejażczce auto odpalaniem ponownie zaraz po zgaszeniu, zalapal obrazu, po 20 sek od zgaszenia też problemów nie było. Po 2 min już chwilę musiał kręcić po przerwie 40 min już za pierwszym razem nie odpalil.
Egr mam częściowo zaslepiony
Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
akumulator mam nowy (wymieniony 5miesięcy temu)
rozrusznik dobrze kręci
mechanik twierdzi że klapki które wpadły do środka mogły wygiąć zawory i auto nie trzyma ciśnienia. Dla mnie osobiście nie do końca to wszystko mi pasuje. Bo jak auto kupowałem to takiego problemu z odpalaniem nie było przynajmniej nie aż tak jak teraz. Fakt kupiłem go jak było ciepło teraz mamy blisko zera więc może to jest jeden z czynników który utrudnia odpalanie jakiegoś elementu podatnego na temperaturę