Bo to Alfy Panie - awaryjne. Było Golfa kupić! ;-)
Printable View
No ale mając golfa nie będę co rano spotykał kolegów w serwisie ;)
no i o to mat chodzi.Nie ma jak kawe wypic z rana w dobrym towarzystwie jakiegos alfisty
Dzisiaj wymieniłem boczne pomarańczowe kierunkowskazy na "dymione". Wymieniłem przy okazji lewy przedni kierunkowskaz bo był delikatnie pęknięty.
Moja Alfa dostała dzisiaj nowe tablice :)
Zbiorniczek płynu wspomagania zakupiony w ASO i wymieniony. Wspomaganie działa normalnie :)
Jutro jadę po tablice w końcu.
mat09 byles w ASO w Rzeszowie??tam jak na Lublin chyba sie jedzie??
Tak. Właściwie to jest pod Rzeszowem, jak na Warszawę się jedzie. 115zł za zbiorniczek i 50 za płyn mnie skasowali.
i jak tam obsluge oceniasz??Skasowac nie skasowali duzo bo chyba standardowo ale jak Ci sie widzieli mechanicy.Znaja sie na 159 czy jakos nie bardzo??Pytam w razie potrzeby zeby wiedziec czy warto tam jechac
Znaczy w ASO kupiłem tylko zbiorniczek, z mechanikami nie miałem kontaktu. A wymieniłem sobie go sam ;)
W ASO pewnie z 300zł w sumie by wzięli.
aha.Rozumiem ze z wymiana nie ma wiekszego problemu??Trzeba tylko dolac plynu bo bedzie zapewne jakis ubytek??
Wymiana jest banalna. 3 śrubki, dwie rurki. Dolać płynu(jakieś 0,8l mi weszło do poziomu max) i odpowietrzyć.
Stary płyn strzykawką zebrałem(jakies 0,5l), zalałem tym samym, czerwonym płynem GI/E.
spoko dzieki za odpowiedz.Moze kiedys sie gdzies spykniemy w Rzeszy??Luknalbym na ta Twoja 159 od Tomasza.Masz tam chyba 3 strefowa klimke z tego co pamietam co bylo w ogloszeniu.Odezwij sie na PW.Pozdrawiam
Przed chwilą odebrałem nakrętki na wentyle. Będą musiały poczekać do wiosny aż założę alusy z letnimi oponami bo teraz nie za bardzo byłoby je widać spod kołpaków. Zdjęcia są kiepskie,bo z komórki ale na żywo to fajny gadżet.;)Załącznik 47107Załącznik 47108
Maglownica po regeneracji znalazła się pod maską..
Nowe piorka wycieraczek, dywaniki gumowe i Philips Xtreme Vision
Toś wlazł na podkarpacie heheh
Opole przenieśli na podkarpacie ;D podobno Tuska pomysł ;D
tankowanko pod korek i lżejszy portfel
Wymieniłem mieszki biegów i ręcznego na skórzane z czerwonym szwem.Załącznik 47319Załącznik 47320Załącznik 47321
Dzisiaj wkoncu założyłem wydech KWASÓWKA :):):) termostat + instalacja misia od narzeczonej :) hehe.....
Sprzedałem swoją i nic dla niej już nie zrobię:(
Zostały mi po niej miłe wspomnienia i felgi.Dobre autko
a ja z okazji moich urodzin zalalem ja pod korek.Moje urodziny a ona szczesliwa bo pic dostala.Ja za to ani kropelki nie wypilem
Jako że dziś nie poszedłem do pracy to sobie umyłem i posprzątałem autko, podpiąłem pod kompa posprawdzałem wszystko a następne zrobiłem jej reset ECU. Posprawdzałem wszystkie płyny i olej, pogłaskałem i zabrałem na przejażdżkę. Po powrocie zamontowałem stopery do dywaników z tyłu.
Wymieniona siatka na wydechu bo byla juz dziurawa (budzilem sasiadow odpalajac auto :) wymienione wszystkie spalone zaroweczki :) a dzisiaj jade ja umyje bo brudas straszny
W końcu założyłem blachy i klubowe ramki ;)
Moja dziś dostała "instalację 12V" - wyprowadziłem CB przed zapalniczką, bo mnie już ta wtyczka denerwowała. Przy okazji dodałem 2 gniazdka zapalniczkowe na kabelku (może kiedyś się przydadzą, na razie leżą pod fotelem pasażera). Teraz mam 3 "zapalniczki" i CB i mogę zasunąć roletkę na tunelu :)
Załącznik 48574Załącznik 48575Załącznik 48576Załącznik 48577Załącznik 48578
a ja dzisiaj ściemniłem tylne lampy i boczne kierunki w mojej alfie;)
kosztowało mnie to 35 zł i troche czasu by to zrobić tak jak nalezy ale efekt nie zły;)
Dziś dostała komplecik świec żarowych NGK
Moją "wyciągnąłem z garażu po zimowym śnie". Umyta z zewnątrz teraz weekend i ogarnianie środka. Aha pare bebechów zakupionych i kolejne w planie. Nie mogę się doczekać końca zimy!
A gdzie i kiedy bo ja jak zwykle nic nie wiem (z braku czasu wczytywania się w wątki) ???
chyba kolega miał na myśli niedzielny w rzeszowie na podpromiu o 16? Jeśli wprowadzam w błąd to proszę mnie poprawić :)
Załącznik 48805Załącznik 48806 Dzisiaj ze znajomym wyciągneliśmy nagrzewnice z 166 która przeciekała ( w sumie to głownie jego zasługa ja tylko asystowałem. Teraz zakupić nową i poskładać do kupy
CHIPS :crazy_pilot: :D to teraz pozostała hamownia jutro 17" co by polepszyć trakcje bo teraz jej brak :)
mały CHIPS'ik :) ... pora potestować :)
Dzięks Ramzes :)