Parę osób mi poleciło właśnie jeśli chodzi o ustawienie zbieżności, ale żadna z nich nie posiada alfy, a alfa to nie vw:)
Printable View
Parę osób mi poleciło właśnie jeśli chodzi o ustawienie zbieżności, ale żadna z nich nie posiada alfy, a alfa to nie vw:)
Alfy nie mozna porownac do niczego innego oprocz drugiej Alfy ;)Skoro maja taki extra sprzet to chyba juz nie trzeba byc inzynierem by go obsluzyc.
A piekarzy to chyba nie zatrudniaja.Wiec mysle,ze bedzie dobrze.Maja wprowadzone wszelkie ustawienia w komputerze,wiec chyba zrobia jak nalezy.Zawsze mozesz wrocic na poprawke gdyby cos Ci nie pasowalo.Kiedys tez tam chcialem sie umowic,kazali tydzien czekac.A ja cierpliwy nie jestem.
Pojechalem do utechu i bylo dobrze.
Mi się nie spieszy chce poprostu aby było dobrze zrobione i mieć frajde z jazdy i nie tracić czasu na poprawki
No chłopaki poznałem maniaków alf którzy bardzo dobrze znają, rozbierają i składają alfy. Zaczynają do tego robić mapy i są w dobrej cenie ale są sprawdzeni przeze mnie i teraz do nich jeżdżę jeśli potrzebuję skomplikowane rzeczy robić. Podaje namiary: Ul. Goleniowska 63, Lubczyna tel: 660412121 Radek
Zarobieni ;)
Potwierdzam chłopaki są połapani w robocie ;)
p.s
Nie Lubczyna tylko Rurzyce
pozdrawiam
Polecam Licencjonowaną Stacje Zabezpieczeń Antykorozyjnych Pojazdów Krzysztof Szubartowski Rust Check , ul. Generała Bema 17, Nowogard tel. 600 483 812. Odebrałem właśnie auto po kompleksowej konserwacji podwozia i profili zamkniętych. Konserwacja trwała 2 dni i jestem zadowolony z jej wykonania. Zdemontowane zostały wszystkie osłony silnika, nadkoli i inne. Podwozie zabezpieczone było najpierw czarnym Rust Checkiem a następnego dnia bezbarwnym oleistym preparatem tej marki. Cała karoseria z zewnątrz i w środku w profilach została zabezpieczona przezroczystym Rust Checkiem. Wszystko wykonane bardzo starannie. Na pewno więcej będzie można powiedzieć po zimie i w kolejnych latach eksploatacji. Pan Krzysztof jest bardzo sympatyczny i o zabezpieczeniach wie chyba wszystko. Wykonuje je od 20 lat. Cena za usługę to 500 zł. Myślę że adekwatna do nakładu pracy jaki trzeba było włożyć w takie przygotowanie auta.
Cześć wszystkim.
Możecie polecić jakiś warsztat w Koszalinie, gdzie ludzie mają pojęcie o 159?
Nie chce go oddawać do kogoś kto będzie mówił głupot o tym ze to masakryxznie awaryjne auto i że trzeba było kupić jakieś normalne (czytaj VW, BMW, AUDU):-)
A co chcesz robić?
Póki co szukam Alfy, ale chciałem się zorientować do kogo się kierować w razie awarii :-)
To jak będziesz miał problem to wtedy pisz, w Koszalinie jest kilku mechaników w zależności od czego . Ja mam kilku ogarnięty ale każdy jest od czegoś innego, a ostatnio to zacząłem jeździć do serwisu Auto Diug Słupsk - wymiana rozrządu. Wszystko w zależności co Ci się popsuje wtedy będziemy radzić i pomagać.
Chyba Drift-r będzie miał najbliżej.
Jak do jutra nikogo nie znajdziesz to pisz podepniemy sie.
Tak na przyszłość.
Posiadam kabel obd II na bluetooth.
Teren:
Okolice Koszalina, Darłowa, Sławna.
Sprawa załatwiona. Narazie już nie potrzebuje podłączać pod komputer. Koleszka przeczyścił mi przekazniki i alfa jezdzi. Ale wielkie dzięki za zaoferowaną pomoc.
Jestem nowy, wiec przepraszam jesli cos robie nie tak jak trzeba... Do kogo najlepiej podjechac ( w okolicach Szczecina ) z taka sprawa: Alfa 159 1.9 JTDm, kupiona z usunietym DPF i zaslepionym EGR. Pod maska siedzi "jakis box". Poprzedni wlasciciel twierdzil, ze kupil auto w takim stanie. Podobno kontaktowal sie z jakimis specjalistami od Alfy i oni stwierdzili, ze jesli wszystko dziala jak nalezy, to lepiej tego nie ruszac... Ale konkretow zadnych nie mam, tzn czy to w ogole dziala? Podobno ma to dodawac wiecej "konikow" i tyle wiem. Dlatego szukam kogos naprawde dobrze zorientowanego, zeby zbadac co ta za "box" jest i czy mozna to jakos wywalic i zrobic konkretna mape? Mam nadzieje, ze to dobre miejsce i nie naruszam zasad regulaminu... Z gory wielkie dzieki.
W Szczecinie są dwie hamownie podwoziowe: V-Tronic na ul. Europejskiej i V-Tech na Golisza.
Tam można ocenić jaki wirus siedzi w aucie, ile dodaje i czy nie jest niebezpieczny.
Wtedy ewentualnie wymiana na regularny chip.
W V-Techu usuwałem dpf-a i mam dobrą opinię o tym warsztacie.
Dziekuje bardzo za odpowiedz. Czy jeszcze ktos z forumowiczow moglby wypowiedzec sie na temat w/w firm?
Zrób to sam :)
Choszczno
www.facebook.com/carservice.choszczno
CAR SERVICE
Na zapisy ale warto poczekać.
Moja "przygoda" w ASO Mozga- ku przestrodze..
http://www.forum.alfaholicy.org/zach...adowolony.html
Witam, miesiąc temu zakupiłem moją pierwszą belle 159 SW i w pon. wybieram się na wymianę oleju, filtra oleju, filltra powietrza i paliwa. Wymianę umówiłem w warsztacie w którym rok temu po ściągnięciu belli do PL auto było serwisowane, zdam relację po wizycie.
Pozdrawiam
Witam
Jestem tutaj nowy przymierzam się do kupienia Alfy 159 rok 2005 1,9 diesel 150 km
Na chwilę obecną jeżdżę Pasatem, i mam pewien dylemat czy zmienić na Alfę.
Przy zakupie na co mam zwrócić uwagę??
Jak jest z dostępnością części???
Jakie są ceny części, informację w necie są różne.
Jakich usterek mogę się spodziewać.
Jakie wady ma samochód
Uzupelnij profil i poszukaj na forum...jest caly temat o zakupie 159 napewno znajdziesz tam sporo informacji :)
Jak bedziesz potrzebowal pomocy przy kupnie wal jak w dym...napewno pomozemy jak hedziemy mogli :)
Co do serwisu w Mozga to nie wiem czy dobrze naprawiają ale co do kupna części to jakaś kpina byłem dwa razy i nic nie wskórałem, chodziło mi o zaślepkę i wczepy do tapicerki w klapie i nic nie mogli znaleś. W volkswagenie nie było to do pomyślenia.
Czyli tylko ten Mozga naprawia Alfy , widzę że często się przewija ta nazwa na forum?? To jakiś autoryzowany serwis?
To ASO Mozga Fiat. Nie ma autoryzacji na Alfy. Kiedyś chyba miał.
Mozga, ital car serwis i jeszcze trzeci gdzies na kolumba specjalizuja sie we wloskich autach. Jest jeszcze jeden w mierzynie, kiedys bylem 146 u niego.
Witam.
Zbliża się wymiana rozrządu w mojej alfie. Czytałem szukałem ale są stare posty. Doszukałem się zakładów:
- ITAL CAR SERWICE
- PEM PIotr Zygmański
- FHU PLUS Kozłowski Krzysztof
Podobno dobrze robią. Podobno na Mierzynie jest spoko. Czy polecacie te zakłady. ? gdzie warto zajechać żeby było zrobione dobrze na blokadach i nie kosztowało majątku. Wiecie biedny student.
Rozrządy w 147 i ostatnio w 159 robiłem u Mozgi na Wrocławskiej. Jak ogarniesz własne części (np. w Landcar na Chmielewskiego) to montaż u Mozgi wychodzi całkiem sensownie jeżeli chodzi o $$$.
Robilem rozrzad w tym miesiacu u chlopakow na Mierzynie w FuriniTeam. Zlego slowa nie powiem...polecam ich z czystym sumieniem bo nigdy mi nie odwalili fuszerki a robili mi alfy, audi, peugoty, cytryny...
Witam! Ostatnio w 147 1.9JTD pojawił się problem, że podczas jazdy przerywa/skacze jak żabkahttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...015/02/239.jpg Teraz także podczas wciśnięcia gazu do podłogi chwilowo wyskakuje błąd Motor Control System Failure, ale po puszczeniu znika. Wyczytałem, że może to być przepływomierz bądź trzeba poczyścić kilka części. Gdzie w Szczecinie warto podjechać, żeby konkretnie zdiagnozować problem bez wymiany połowy samochodu?:) I jaki w przybliżeniu może być koszt takiej dioagnozy?
Jak prześledzisz 2-3 ostatnie strony z tematu to będziesz wiedział gdzie jechać. Jak chcesz tylko podpiąć pod kompa i zobaczyć błędy to napisz gdzie mieszkasz, gdzie możesz podjechać, ktoś na pewno będzie mógł pomóc :)
Mieszkam w Szczecinie (Przecław) a na weekend mogę podjechać praktycznie w każde miejsce w Szczecinie, ale czy samo podłączenie pod kompa zdiagnozuje problem?
Podlaczenie pod kompa powie Ci gdzie szukac...przynajmniej powinno nakierowac...
Objawy jak u Ciebie moze powodowac kilka usterek...samo podlaczenie w warsztacie od 50 do 150 zl...u klubowicza za przyslowiowa zlotowke :)
Jak nie ogarniesz sie do niedzieli to mozemy pomyslec...