A tak wgłębiając się w szczegóły to wiadomo czy badanie emisji hałasu będzie rzeczywiście egzekwowane i jeśli tak będzie to jaka jest dopuszczalna wartość?
Rafał, ewentualne boisko będzie normalne, trawiaste czy coś w stylu orlika?
Printable View
to co z tymi zapisami? mozna czy nie? ;) to prawda, że w tej kwestii może udzielić odpowiedzi Flatbet?
Mamy komplet w przyszłym tygodniu bede wieział czy jest rezerw i wtedy odpowiem. boisko trawiaste i termin ten sam co w/w, sonomierz bedzie do pomiaru hałąsu, kaski motocyklowe jak najbardziej przejda
pytanie z innej beczki : jako atrakcja pojawiła się hamownia. czy wymogiem z jej skorzystania jest wykupienie przejazdu na tor czy można będzie z niej skorzystać osobno? jak tak to odpłatnie czy nie? tak pytam bo przejrzałem sobie program i się zastanawiałem nad tym ;)
po 2 lipca wiecej info
Gdzie się podziałów kilkadziesiąt wolnych miejsc? Namawiałem kilka osób ale chyba już po ptakach.
Był konkretny termin wpłat i zapisów, - apropo YonasH wpłaciłes kase na zlot ?
Jwsli beda wolne miejsca napisze po 2 lipca , wszelkie odpowiedzi po 2 lipca. Kaski obowiazkowe :)
a to ja sobie pamarudzę
bo widziałem wpis że jak ktoś całości nie wpłaci do ... to zaliczka przepada
a gdzie takie info jest/było wcześniej ? przyznam szczerze że ja nie widziałem takiego zapisu - czytałem właśnie temat "zapisy" i ani słowa o przepadku zaliczki itp
jest tylko zapis że pełne kwoty do końca kwietnia
niby to logiczne by było ale skoro brak zapisu to i brak takiej opcji :-)
p.s.
gdybym to ja wpłacił zaliczkę i jednak zrezygnował to byłoby wesoło :-)
p.s.2
termin prawny "zaliczka" jest mi znany :lol:
z tym że w tym przypadku o prawie raczej ciężko mówić bo przecież nikt zapisany umowy nie podpisywał :-)
Zaliczka – część końcowej ceny za przedmiot umowy
Zasada działania zaliczki normowana jest przez ogólne przepisy kodeksu cywilnego dotyczące wykonywania umów wzajemnych. Zgodnie z zapisem w kodeksie, zaliczka może być traktowana wyłącznie jako kwota wpłacona na poczet przyszłych należności i po zrealizowaniu przedmiotu umowy zostaje wliczona w cenę usługi. W przypadku odstąpienia od umowy przez stronę, która pobrała zaliczkę, kwota zaliczki musi zostać zwrócona odbiorcy usługi. Z kolei jeżeli stroną rezygnującą z umowy jest osoba, która wpłaciła zaliczkę, osoba ta może zażądać zwrotu zaliczki. Konsekwencja niedotrzymania warunków umowy jest zatem prosta – kwota zaliczki wraca do zleceniodawcy
a trzeba było brać "zadatek" od ludzi zamiast zaliczki :-) i po problemie by było
to polecam teraz lekturę choćby tego :
http://www.forum.alfaholicy.org/zlot...tml#post908436
post 251
niestety Jagielu - nie macie prawa zabierać zaliczki :-)
Adam, myslę, że każdy zdaje sobie sprawę, że organizatorzy nie moga zostac na lodzie jesli ktoś nagle się wycofa. przeciez rezerwuja ośrodek, składaja deklaracje i sami wpłacają zaliczki na poczet późniejszej zapłaty całości kwoty nie tylko za ośrodek ale równiez za tor.
Także nie marudź.
Zasady sa znane, bo przeciez to już ósmy zlot.
wiem wiem
ja tylko tak dla sportu :lol:
ale ...
prawnie ...
pisać o zadatku a nie o zaliczce i już jeden kłopot mniej :-)
hi hi
to równiez dla sportu mozna pozywac o zwrot zaliczki, jesli taka osoba sie wycofa.
W rozumieniu zaliczka , jest równoważna u nas z zadatkiem!!!
A kto się wycofał? xD Bo chętnie wejdę na jego miejsce :D
spoko - fajnie jak dwa zupełnie różne terminy przyjmuje się jako jednoznaczne :-)
p.s.
ale na przyszłość jednak chyba lepiej będzie pisać "zadatek" :cool:
:) ok.
zgadzam sie na przyszłośc tak :)
To bardzo dobrze bo zainteresowanie nikłe , a cena od firmy która zajmuje sie przedszkolem dla dzieciaków.
Na zlocie jak coś to rzuc temat i zobaczymy ilu chetnych bedzie :)
Aneta, a Ty jedziesz na zlot?
w czwartek 05.07.2012. prosze o informacje co do zakwaterowania. ok. tygodnia czekam. Ci co już do mnie pisali zostana uwzglednieni.
- - - Updated - - -
prosze o potwierdzenie pobytu na zlocie ;
Jajcek+1 , Krawat +1 , Yonash+1!!!!!!
czekam do czwartku
- - - Updated - - -
oraz Stanley +1
- - - Updated - - -
Zostało ok 10 miejsc na tor i 4 na rajd - osrodek pełny, dokładnie bede wiedział w piatek po potwierdzeniu kilku osób
- - - Updated - - -
Przypominam terminach:)
Dziękuję, rezygnuję. Życzę udanej zabawy :)
ps. o ile wiem Krawat i Stanley też rezygnują. Ale niech sami to potwierdzą.
czyli mamy ok 6 miejsc na zlot jeszcze tylko - wstepnie. Chetnych prosze na priv.
Jagiel pisalem do ciebie wiadomosc na PW ale nie dostalem odp .
Ja zapłaciłem XD
No to do zobaczyska ponownie na zlocie!
pewnie ma all inclusive czy jak to tam x 2 :lol:
Ok. lista zlotowa zamknieta. na tor mamy jeszcze 4 miejsca , rajd lista zaknieta. Lista informacyjna zostanie zaktualizowana w poniedziałek.
w najblizszym czasie wszystkie informacje zostana zaktualizowane i podane do wiadomości. pytania na priv.
Jagiel jak jest z wyzywianiem na osrodku czy jest na wlasna reke.
- - - Updated - - -
Jagiel jak jest z wyzywianiem na osrodku czy jest na wlasna reke.
Lista zamknięta czyli jest pełen komplet ludzi teraz tylko z niecierpliwością czekamy na to niesamowite wydarzenie :)