jak ktoś ma jakieś foty to niech się jeszcze podzieli lub filmiki było by jeszcze lepiej :)
Printable View
jak ktoś ma jakieś foty to niech się jeszcze podzieli lub filmiki było by jeszcze lepiej :)
w drodze powrotnej oba korki sprytnie omineliśmy dzięki CB radiu :) było super dzięki wszystkim
aaa w 3 na 2 pasówce fajnie się jedzie :D adamo po lewej stronie ja na środku gopciu po prawej i chwilkę żeśmy sobie tak jechali , właściciel GOlfa III za nami musiał być nieco zdziwiony :mrgreen:
Żeby nie było, że żadna Alfa się nie zepsuła, to powiem, bo chyba nikt o tym nie wie :D
Spokojnie, spokojnie - nie moja :)
Otóż kiedy się już rozjechaliśmy, ja pojechałem za czarną 156, tą która ma SWAP na 3.2 250KM. Miał mi kolega pokazać pewne miejsce w Ustroniu. Pojechaliśmy na parking, gdzie stała 300 konna Alfa GT. Obejrzeliśmy, pogadaliśmy chwilkę i kiedy się rozjeżdżaliśmy, jego Alfa odmówiła posłuszeństwa... Padł akumulator! Po prostu nie chciał kręcić. Musiał jakiś wadliwy być, bo miał podobno kilka miesięcy.
No, a co do samego spotu, to było super. Zawsze mamy jakieś kłody pod nogami, bo albo parking pod TESCO zamknięty, albo wyścig kolarski (jak wczoraj), no, ale jak widać jesteśmy nieugięci :D i tak trzymać.
Dziękuję wszystkim za przybycie, kol Adamodg za nawigację i jeszcze raz wszystkim za mile spędzony czas.
Do zobaczenia następnym razem!
P.S. zdjęcia wstawię do albumu :)
Pozdrawiam.
- Rafał
Siema! Zlot był super mój pierwszy i napewno nie ostatni !! A co do tego pasata (auto dla ludu nie może sie równać z Alfa Romeo !! ) no to ciekawie było !! Pozdro do następnego zlotu !! :)
Poprostu super.
Ja niestety nie dotarłem i patrząc na fotki zamieszczone w albumie, żałuje. Mam nadzieje że na następny uda mi się przyjechać.
pzdr
hehe to ze sie rozladowal akum to pikus w porownaniu jak inne ople reno i inne na poboczach z maskami do gory,jadac w korku nawet zjechalem na pobocze i postanowilem pomoc gosciowi w reno dalem mu plyn od chlodnicy bo mu wyciekl :D a co niech zna dobre serce Alfaholika :D
Żeczywiście korki wszystkim dały sie we znaki ;// , ja wymiękłem, zawróciłem i skoczyłem sobie dłuższą trasą przez Bielsko. co prawda korek tez był :evil: ale przyjemnie było sobie pojeździć górskimi sempertynami :D A przez Bielsko chyba jechałem za kolegą któremu padł akum :wink:
hm... kolega, któremu padła bateria, to miejscowy jest - z Ustronia.Cytat:
Napisał lukas_ps86
Pozdrawiam.
- Rafał
dodalem fotki
dajcie jakiś filmik :) jak ktoś ma :)
Witam było super moj mały juz sie pyta kiedy pojedzie następny raz , droga powrotna to masakra 10km w 1h15min.bella wytrzymała ale ja nerwowo nie musiałem zaraz sie napic <piwo> <piwo> <piwo> oczywiście w domu.Pozdrawiam do następnego razu .
a my ekipa z Dąbrowy Górniczej zmniejszylismy tempo max 120 i dzieki CB radiu nigdzie nie staliśmy:)
Do 1-ki owszem wolno się jechało, ale potem to tak 130 pod górkę a z górki trochę więcej się jechało :lol:
Pozdrowionka dla wszystkich uczestników spotu, bardzo miło było poznać kolejnych fascynatów marki (z którymi nie widziałem się wcześniej) - zabawa jak zwykle przednia a towarzystwo jak zwykle wspaniałe.
Tak więc kombinujmy kolejny spocik. <skacze>
PS. kolego który chciałeś namiary na dobrego mechanika od Alfy na południu, odezwij się to dam Ci adres i telefon (nie pamietam Twojego nick'a niestety), pod wiatą siedzieliśmy, ja w koszulce forumowej.
Ewentualnie mogę podać namiary tutaj ale się chłopy przestaną wyrabiać z robotą :mrgreen: bo Alfy się psują a ich jest tam tylko trzech :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jak najbardziej, trzeba tylko taki termin wybrać, co by nie kolidował ze zlotem w Częstochowie.Cytat:
Napisał Lopezius
Pozdrawiam.
- Rafał
P.S. tym razem będę oponował za Żegociną.
Zrobię zdjęcia tego miejsca i wrzucę na forum, może zaakceptujecie mój pomysł.
Co do nastepnego spotu to teraz napisze do wszystkich tych ktorzy nie mogą być na zlocie w Czestochowie przez pełne 3 dni.
Jesli macie za ok miesiąc robic nastepny spot to moze lepiej zebrac te 100zl wiecej i przyjechac na SPOT w sobote 30.08.08 na lotnisko Rudniki:)
Tam bedzie nas 70 aut i caly dzien zabawy :)
fred
Ja osobiście chętnie bym wpadł na całe trzy dni, kwestia tylko jest taka czy mozna się jeszcze zapisywać bo były jakieś ograniczenia co do ilości domków itp.Cytat:
Napisał Fred
Z drugiej strony nie widzę nic przeciwko temu aby znów jakiś spocik np. na Śląsku zrobić.
Była propozycja Rybnik - lotnisko na spot, kolega który zaproponował niech myśli.
do września jeszcze trochę daleko.
Skoro ten zlot w Częstochowie jest w sierpniu, to nie widzę sensu by inny spot organizować również w tym miesiącu. Myślę, że druga połowa września będzie stosownym terminem, ale jak Lopezius wspomniał na to jest jeszcze czas. Póki co zastanówmy się nad Częstochową :)Cytat:
Napisał Fred
Pozdrawiam.
- Rafał
Fakt jest taki ze aktualnie nie ma juz wolnych miejsc w domkach ale zawsze mozna przyjechac pod namiot ( a mamy juz pare takich zgloszen).
Co do spotu to mysle ze termin szykuje sie sam bo o ile mnie pamięc nie myli to w polowie sierpnia z Żorach kolega DDevil bedzie slubował swojej kobiecie milosc , wiernosc i uczciwosc małżeńską i że nie sprzeda alfy az do smierci :mrgreen: wiec chyba trzeba by sie tam przejechac kolumną
A potem zrobic jakis grill :)
fred
No i super :) , napewno będzie zadowolony jak wpadniemy zagrać mu marsza na silniczkach :mrgreen:Cytat:
Napisał Fred
bylo super jak zwykle,podziekowania dla alces1 za jazde i dla prezesa za nawigacje telefoniczna no i oczywiscie dla ostatniego kolarza :mrgreen: do nastepnego :wink:
witamy i zapraszamy :D srebrna 166Cytat:
Napisał rafalbedzin
To ja dziękuję za to, że mogłem się za Tobą holować :DCytat:
Napisał adi599
A propos z powrotem wracaliśmy przez Bielsko, Andrychów, Myślenice, Mszanę Dolną, Limanową i powiem Ci szczerze, że z kilometrażu wyszło niemal identycznie jak tą drogą, którą jechaliśmy do Ustronia. Z tą tylko różnicą, że wracając mieliśmy znacznie lepszą drogę.
Pozdrawiam.
- Rafał
no ale napewno nie mieliscie tyle misiakow i kolarzy po drodze haha no i oczywiscie takich fajnych widokow, a z innej beczki to w Twoich stronach warto pomyslec aby cos zorganizowac ,zawsze to blizej dla mnie :lol: bo nie sadze abym byl w stanie namowic wszystki na wypad do zakopca :wink:
No nie mów, że wracając znów miałeś misiaczków i kolarzy?! U mnie było pod tym względem czysto, nawet korków nie było.Cytat:
Napisał adi599
Co do spotu w moich stronach, mam nadzieję, że wrześniowe spotkanie uda się zorganizować w Żegocinie, jest fajne miejsce, przygotowane pod ogniska itp, parking też jest, zrobię wkrótce zdjęcia i wrzucę na forum, to ocenisz.
Pozdrawiam.
- Rafał
Witam wszystkich ze zlotu.To ja jestem ten co przyjechał chyba ostatni bordową alfą na nr SI cośtam.Ci co byli na świderkach i tych zajebiaszczych autkach w Wiśle,pewnie mnie zajarzą.Ten nasz przyjazd byl taki nie do konca planowany,bo wyrwalismy sie z imprezy,ale było warto i moja kobieta też jest cholernie zadowolona:D. Do Korczu:teroz już chyba wiesz jaki mam tu login:D
Adam$72, wkoncu udało sie namowic :mrgreen: było warto :P
pozdro dla was :P
Polecam sie zawsze!!!Cytat:
Napisał adi599
Dziekuje wszystkim za tak liczne uczestnictwo! poznalem wielu nowych forumowiczów osobiscie, a i "stara ekipa " dopisała z czego ciesze sie niezmiernie!
Pozdrawiam i niech duch Alfy bedzie z Wami!
Dzięki ! To była bardzo udana końcówka weekendu! Pozdrowienia dla wszystkich alfaholików ,a w szczególności "starej gwardii" (cyt.Rafała) heee :D
no wkoncu :mrgreen:Cytat:
Napisał Adam$72
AdamS72 a pochwal się jeszcze kto wam dał propozycję abyście wpadli hehee :mrgreen:
Kosiar,a komu składałeś propozycje?mnie czy mojej kobiecie :P (oczywiście dotyczy zlotu :DDD )ale bez Robaka też by nas tam nie było.Podziękowania dla was,no i piwo sie wam należy(ale takie prawdziwe,z lodówki,a nie te wirtualne,które podobno nie działa)
hehehe 8) :P no oby wiecej takich wypadówCytat:
Napisał Adam$72
Pozdrawiam was
a sama miejscówka podobała się ?? no i jak przejazd przez tereny górzyste? :) słyszałem że nie którym "temperaturka podniosła się" w belach oczywiście :)
120 u mnie zawitało w pewnym momencie ale zaraz sie schłodziła do 90 i trzymała tak non stop
Było SUUUPERR... mam nadzieje ze bede na nastepnym spocie..:) Pozdro
Witam miejsce które wybrałeś jest super a moja bella górki nawet nie zauważyłaCytat:
Napisał Pitus25
Pozdrawiam do następnego razu
jak tylko będę miał chwilkę czasu to skręcę jakiś pokazik foto ( sie wrzuci na tube )
tylko dajcie propozycje muzyczki bo ostatnio dałem włoską i niektórzy jęczeli
czekam na linki do utworów lub nazwy zespołów i tytuły piosenek
Może by tak dopasowac to do klimatu góralskiego i walnąć podkład góralski :) ??Cytat:
Napisał adamodg
1. http://bassoofy.wrzuta.pl/audio/nZT1...-_goralski_rap
2. http://gnom.wrzuta.pl/audio/mYck2nOE...zanka_goralska
zarzuć Liber & Doniu i "najszybszy w mieście" :D :D :D , będzie czad! ;)Cytat:
Napisał adamodg
Pozdrawiam.
- Rafał