K2 Turbo... stosuję od lat... dokładnie umyć poczekać aż wyschnie i nakładać wg instrukcji... Tą przyjemność powtarzam raz w miesiącu :D
K2 Turbo... stosuję od lat... dokładnie umyć poczekać aż wyschnie i nakładać wg instrukcji... Tą przyjemność powtarzam raz w miesiącu :D
O kurde ... współczuję lakierowi na Twojej Alfie.
Pomijam, że to żaden "wosk" tylko pasta ścierna (K2 ma też w ofercie woski - choćby K2 Ultra Wax) ale zobacz sobie pod jakimś LEDem po wymyciu pasty co ona robi z lakierem w rzeczywistości.
Edit:
Tu sobie zobacz jak działa K2 Tempo/Turbo: http://jak.pielegnowacauto.pl/newsy/...sty-polerskiej .
no co ty mówisz :( co się dzieje z lakierem?? Wiesz i tak będę malował i tak....ale ciekaw jestem czemu tak piszesz?A na czym polega mechaniczna polerka??
No przecież dałem Ci linka - kliknij i poczytaj.
widocznie edytowałeś jak ja już napisałem
No dobra czytam czytam. nie wiem kolego nic nie wyczytałem takiego żeby mi lakier odpadł z nadwozia...
Narzekają ale nikt nie pokazuje negatywnych skutków K2 Tempo/Turbo.
Pierwszy raz użyłem ją do mojej pierwszej 155 gdzie lakier był malinowy i wyblakły(dużo stała) po użyciu wyglądała rewelacyjnie. I ten stan się utrzymywał i w zime i w deszcz, czyli zabezpiecza w jakiś sposób.
Lakierowi nie ma co współczuć. Tak jak napisałem nie miałem potrzeby kupować droższych past polerskich bo Auto nie jest nowe tylko 19letnie
K2 usuwa małe ryski i bynajmniej nawet jak poświecę halogenem ledowym lub zwykłym to i tak będą te większe rysy i odpryski od kamyczków.... Bo to tania pasta polerska. W której możesz się przejrzeć po nałożeniu.
Jak auto będzie pryśnięte nowym metalikiem to zastanowię się nad porządną pielęgnacją G3 czy innymi preparatami...
Artih - może się mylę bo przejrzałem ogólnikowo parę stron na temat K2 Turbo i nikomu lakieru nie porysowało ani nie zmatowiło.
A to co to jest ?
Z prawej pasta Turbo/Tempo po wymyciu zmywaczem silikonowym (co zastępuje 2-3 mycia auta szamponem).
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=130150&stc=1
Widok pod halogenem - czyli w słońcu będzie identycznie.
W cieniu to auto się świeci nawet jak je Kujawskim wysmarujesz.
Bo to pasta ścierna - wiec usunęła oksydację. Z zabezpieczeniem to ona nie ma nic wspólnego - ma wypełniacze (jak każda pasta) ale po myciu szamponem ich nie będzie i zobaczysz pod światło to co na zdjęciu wyżej.
Co za różnica ile auto ma lat ?
Lakier to lakier.
Nic nie usuwa - maskuje jedne a robi dużo kolejnych - co masz na fotce powyżej.
Do pielęgnacji są woski a nie pasty ścierne (jak Tempo/Turbo czy G3). Zresztą G3 z "porządną pastą" też ma niewiele wspólnego.
Nie widzisz fotek i opisów czy jak ?
Kliknij w to -> http://astraklubpolska.pl/viewtopic.php?f=522&t=814568 .
Małe ryski usuwa,nowych nie robi.Takie rysy jak na fotce to albo były wcześniej albo ktoś najpierw jedną szmatką mył podłogę w garażu a potem wziął się za polerkę auta.
Zdecydowanie robi nowe rysy.
Kup jeden z drugim dobrą led'ową latarkę, zmywacz silikonowy (15,00 zł) - to się przekonacie.
Bo rozumiem, że linii do profesjonalnie wykonanego testu przez człowieka, który zajmuje się detailingiem nic dla was nie znaczą.
hmmm no masz rację i tego nie podważam już teraz. Nie przejąłem się bo lakier w mojej wygląda słabo jak by się przyjrzeć... ja nie zauważyłem nowych rys a światło waliło tak że po raz pierwszy było widać jak moja była malowana i gdzie!!!!Auto będzie malowane i w tedy zasięgnę opinii pro. jak ma być konserwowane... dla potwierdzenia proszę foto co dopiero teraz przy nakładaniu i odpowiednim świetle odkryłem...a myłem auto wiele razy...