Czy nasze śruby kół to M12x1.25 ?? Mam lekko trafione 2 gwinty w piastach i chcę sobie to poprawić.
Czy nasze śruby kół to M12x1.25 ?? Mam lekko trafione 2 gwinty w piastach i chcę sobie to poprawić.
Dzięki, teraz pytanie dodatkowe:
gdzie dostać te 'szpilki' od dystansów i czy są różne średnice?? Na te które miałem felgi nie wchodziły więc byłem zmuszony potraktować je diaxem bo śrub zwykłych nie miałem a sklepy pozamykane już... Co prawda nie ma to żadnego znaczenia oprócz zdejmowania/zakładania koła ale właśnie przez ich brak uszkodziłem jeden gwint bo piasta nie wystaje na tyle żeby utrzymać felgę i ciężko tak jedną ręką trzymać koło a drugą celować śrubą... jak szpilki wystają to felga na nich zawisa.
no i stało się po pewnym czsie znów mam 155 :D ...morda całą drogę mi się cieszyła... Pierwsza idzie na części...blacha :(... ale mam mnóstwo nowych gratów w niej .... więc posłuży jako dawca ....
nowa Alfa ma ten sam silnik 2.0 8v... i różni się od starej tym że są elektryczne szyby tył. Jasny środek... I to czego długo szukałem do swojej kolektor rurowy :D...
Martwi mnie jedno że sprzęgło nisko bierze... Ostatnio jk miałem podobnie po 100km skończyło sie...
Dodam pare fotek ale jutro.
Na razie udostępniam link do profilu FB poprzedniego właściciela ;) https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
Przód już jest zrobiony?
I kolektor dokręcony? Nie ma na nim spawu (na środku?)
Oglądałem tą alfe we wrześniu/październiku. Często właścicieli ostatnio zmieniała :(
Podobała mi się, ale dużo pracy i kasy trzeba było w nią włożyć i odpuściłem.
Jakbyś chciał jakąś historie jej to pisz na pw.
jak na razie wszycho ok. jest opare mankamentów ale wg. tego co przeszedłem ze swoją pierwszą rosso 130 to Piokuś... najbliższe plany to przerzucić kompletne hamulce z tamtej(wszystko nowe...Może łożyska, półosie. Wahacze ...w sumie to mam wszytsko z takich podzespołów z przebiegiem mniejszym niz jakieś 2 tyśkm. a i kompletny układ wysechowy ten nie brzmi tak jak tamten. Kolektor wydechowy zostaje. A tak na sam pierw to wymiana olei i filtrów....oraz Stefanowski LPG ;)
LPG jest ble ;)
Kurczaki, skąd się w niej wziął kolektor rurowy? Odkupić go jestem gotowy :P