-
Ja u siebie tankuje na Lotosie i podczas tych mrozów Bella odpalała bez zająknięcia
-
Koledzy chyba faktycznie wina ropy,po zalaniu na innej stacji w sobotę,dzisiaj rano odpaliła bez problemu.Mówicie że na lotosie najlepiej tankować?
-
Ale przecież to jaką ropę dostaniesz generalnie zależy od tego jak daleko od jakiej rafinerii jest stacja. Ja tu w GD i CG tankuję Lotosa "lotosowego", ale w KR to niemal na 100% jest Lotos "orlenowy". Jakoś wątpię, żeby wozili ropę znad morza skoro mogą kupić u Orlenu i oszczędzić na kosztach transportu. Co najwyżej domieszki są z Lotosu.
Generalnie ja tankuję lotosowego Dynamica, ale tylko dlatego, że kręcę się w okolicach Pomorza. I fakt - mrozy nie mrozy Paskuda odpalała od pierwszego strzału (z jednym wyjątkiem szwankującego przekaźnika). Jak jadę do rodziny do Krakowa to tankuję standardową "szybkoidącą" ropę u Shella albo na BP żyjąc nadzieją na częste czyszczenie zbiorników i w miarę niezabagnioną ropę.
-
A ja tankuję na Neste 24A i od kiedyś okazało się, że przejął ich Shell. No to teraz tankuje na Neste, a w baku mam Shella. Tyle, że tańszego niż na stacji Shell. Dzisiaj po 5,20 zł.
Tyle, że jak można podejrzewać faktycznie jest to Orlen lub Lotos jak na większości Shelli ;)
-
Moja żona pracuje w firmie hurtowo sprzedającej paliwo.
Jest np. taka jedna z większych i nowocześniejszych baz paliwowych jak IVG Terminal Silesia w Radzionkowie (są jeszcze inne np. OLPP Baza nr.9 Wola Rzędzińska) - tam wszelkie paliwa wszelkich firm są w tych samych zbiornikach. Podjeżdża Orlen zalewają, podjeżdża Shell zalewają... tak samo Lotos, BP, Slovnaft.
Jedynym wyjątkiem jest diesel z firmy mojej żony, który całkowicie pozbawiony jest biododatków.
-
A ja tankuję na Orlenie. ON Verva i nigdy nie miałem problemów z odpaleniem :D.
-
Nom ale stacja stacji nie równa ;) zatankowałem gdzie indziej i odpala dobrze.
-
Ja korzystam z usług StatOil
-
Przestańcie robić OT z tego tematu..... każdy kłapie jęzorem gdzie tankuje ! A tu o "Mixolu" trzeba prawić !!
-
Ależ olej napędowy to równie istotny składnik. Btw. leje ktoś "ulepszone" paliwo do spółki z 2T?