ris ... moja cierpliwość dla fanboyów na prawdę ma swoje granice :)
Wszędzie musisz wychwalać tego Motula ?
Wczytaj się trochę mocniej w temat to chociaż będziesz wiedziało czym piszę ;)
Printable View
ris ... moja cierpliwość dla fanboyów na prawdę ma swoje granice :)
Wszędzie musisz wychwalać tego Motula ?
Wczytaj się trochę mocniej w temat to chociaż będziesz wiedziało czym piszę ;)
A teraz rozmawiamy o Busso a nie o 159 -ce ale w obu Motul zachowuje sie bardzo dobrze.
A generalnie stąd wiem, że z olejem nic sie nie dzieje nic nie świeci, nie błyska nie ma gorszych osiągów w największym upale i przy wysiłku cały czas zachowuje się stabilnie. Prawie nie słychać diesla w 159-ce :)
Nie pytam o Twoje samopoczucie związane z MOTULem, tylko po czym twierdzisz, że masz "stabilną temperaturę", czyżby tak ooo :) ?
Nie czepiam się pytam poważnie. Poza tym dzisiaj sprzedałem 3 bańki MOTULa 3000 20w50, do motocykli YAMAHA R6, i smar do łańcucha C2+, bo ponoć jest najlepszy.
Przez stabilna temperaturę rozumiem to, że silnik nie zmienia swoich parametrów po dłuższym szybkim przebiegu w niesprzyjających warunkach czyli z olejem się nic nie dzieje , nie zmiejsza swoich parametrów w sposób zauważalny. A jako, że jeżdżę już 32 lata to coś na temat wiem.
Zastanawiam sie tylko co Wam tak nie wsmak ten Motul. Na wielu forach Motul jest chwalony przez mechaników i użytkowników. A tu na forum trzech, czterech pełen opór. Już pisałem kiedyś amerykanie zapakują g. w ładny papierek i sprzedadzą jako czekoladę. :)
a ja czytając ten temat kiedys zgłupiałem i niewiedząc co kupic kupiłem motula:)))i mysle ze moze byc:))
Z olejami jak z modą damską, co sezon coś innego jest modne. Kiedys wszyscy wychwalali valvoline, potem motula, millersa itd. Teraz juz nawet nie wiem co jest na topie. Jedyny zysk maja osoby, ktore tym handluja.
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
A ja pozwolę sobie o małą moją refleksję... dla rozładowania napięcia w temacie...
Po wielu (bardzo wielu) godzinach spędzonych przy kompie i szukaniu oleju oraz porównywaniu różnego rodzaju parametrów ... dzięki "Artih" (jego zgrzebnie sporządzonej dokumentacji o olejach) wybrałem (po doradzie wielu z tego forum i nie tylko) przechodząc z Castrol EDGE 5W30 na
Specol Spec Gold 5W40 Synthetic...
Kupiłem u "Pablo." i jestem zadowolony :D
Pozdrawiam...
Ale ja również uważam produkty MOTULa za bardzo dobre.
Zaskoczyło mnie tylko Twoje pisanie, że jest naj, a inne są be, i dlatego zadaję pytania po czym tak stwierdziłeś.
Samochodami nie jeżdżę może 32 lata, ale 20 to i tak dość długo. Mało tego, w kilku miałem, i aktualnie w 2 mam wskaźniki temp. i ciśnienia oleju.