Ja myślę, że Giulia 136KM będzie miała sporo lepsze osiągi od 159 150KM :)
Printable View
nie rozumiem, czemu utożsamiasz moc auta z prędkością? Przecież moc to przede wszystkim dynamika jazdy, manewrów, większa przyjemność też z samej jazdy, z auta. Ja mogę sprawnie i szybko robić setkę albo wykonywać różne manewry, mając więcej pod butem ale niekoniecznie pędząc dwieście na godzinę.
Kiedy w ogóle polska premiera?
http://autokult.pl/27716,alfa-romeo-...ow-carabinieri
Gulia wygląda obłędnie, zwłaszcza w malowaniu dla Carabinieri. Oby za wyglądem poszła jakość, bo kolejnej wtopy w tej materii klienci nie wybaczą. Na szczęście parametry techniczne zapowiadają, że będzie to Alfa z jajami.
Chodzi o to, że na zachodzie masz pełno autostrad, wszędzie nimi dojedziesz (nie musisz szybko wyprzedzić, masz kilka pasów, jak się rozpędzisz to już tak jedziesz do celu) i ewentualnie ostatnie parenaście km robisz zwykłymi drogami (a wtedy nawet jak masz się za kimś wlec to nie problem bo to raptem parę minut jazdy).
W Polsce jest dużo jeszcze krajówek, gdzie moc zdecydowanie bardziej się przydaje,żeby wyprzedzić, czy nawet włączyć się do ruchu, a szczególnie jak się jedzie zapakowanym z rodzinką.
Nadinterpretowujesz to co napisałem. Uważam po prostu, że da się poruszać na zachodzie autem z niewielką mocą i nie jest to męczące, a autem z większą mocą zwyczajnie nie ma gdzie pojeździć. Wszyscy leniwie się suną zgodnie z ograniczeniami prędkości, ruch jest spokojny ale i płynny, nie ma typowych dla Polski prymitywnie agresywnych kierowców pchających się jak Chińczycy w kolejce. Ludzie są uprzejmi i nie ma potrzeby wykorzystywać dużej mocy (bo się nie wyprzedza, bo włączanie się do spokojnego ruchu jest łatwiejsze itd.). Można by długo pisać o kulturze kierowców, ale to chyba nie miejsce na taki temat.
Dlatego uważam, że nawet podstawowa mocowa Giulia spokojnie zadowoli 90% klientów. I nie ma co marudzić na tą wersje.
BTW piękne chińskie ledy na zderzaku w policyjnej wersji :)
https://www.youtube.com/watch?v=QbZqYOO8MaI
W barwach carabinieri budzi respect :) tego nie zgubisz :P
Tak sobie to dzisiaj uświadomiłem... Giulia QV ma podobne osiągi do nowego Astona DB11 z silnikiem V12 biturbo: 3.9s do 100! W sumie niezła liga :)