Ja też wyszedłem z ciemnogrodu rejestrując się na tym forum, nikt tu nie jest wszechwiedzący
Printable View
Ja też wyszedłem z ciemnogrodu rejestrując się na tym forum, nikt tu nie jest wszechwiedzący
Dlatego mamy siebie byśmy mogli się dokształcać:P
Puki co w tygodniu już czasu nie będę miał więc wszystko musi stanąć, rozkładać drugi silnik skonczyłem na pompie oleju i musiałem dzisiaj już do domu wracać bo rano do roboty, i do panewek nie zdążyłem się dobrać, jak panewki są nominał i w dobrym stanie to będę tamto sprawdzał może a nóż widelec jest ok :), i jeśli ma kompresję to przełożę cały blok, a głowice z tej, sam nie wiem jeszcze, na takie zabawy to urlopu trzeba a na to pozwolić sobie nie mogę.
Zapomniałem napisać jak alfę kupowałem to była już w Olsztynie koleś nią jeździł od napraw służbówek, wcześniej jeździła pod Grudziądzem i tam trafiła z Niemców, jak ją wziałem miała 180tyś nalatane. Walona nie była.
Jakie 12v ???
Najpierw to się w końcu Amigas ogarnij bo ja już straciłem cierpliwość i wyślij list przewozowy bo dalej go nie mam na mailu że o tabelkach które ponoć mam a nie mam też nie wspomnę, jeśli mam wysłać części tam gdzie Ty je chciałeś wysłać ja już nie mam siły dzwonić i się przypominać nie w swoim interesie, szkoda że 164 q4 nie mam przydałyby się, to nie mi ma zależeć ciekawe kiedy swoje graty w takim razie dostanę.
Michał, przecież powiedziałeś jak ost dzwoniłem, że nie możesz rozmawiać i napiszesz mi w jakich godzinach chcesz kuriera jak już będziesz wiedział. OK dzwonie:)
Racja zapomniałem z tego całego latania szukania i mierzenia i się wkur.... a zapomniałem się niewku.... wszem i wobec zwracam honor przepraszam.
A teraz pytanie teoretyczne które może przyda się w praktyce, z tym że interesują mnie konkrety. Jak jest z przekładką całego 3.0 ze 164???
Da się ten kanał wodny co wygląda jak rura od wody w mieszkaniu :) przełożyć ze 155 do silnika ze 164??? skrzynia będzie pasowała z mojej a co za tym idzie i docisk wraz ze sprzęgłem, podpora półosi przy podstawie filtra??? Mocowania alternatora po drugiej stronie, ogólnie wszelkie możliwe komplikacje też mnie interesują które mogą mnie zniechęcić do robienia tego zanim zacznę. Pozdrawiam
Zapomniałem, prawie ogarnąłem rolkę wszystkie wymiary się zgadzają, średnica zewnętrzna, szerokość jutro będę znał średnicę wewnętrzną na 200%, cena przystępna nawet z INA-y :) ale jak będę wsio wiedział dam znać.
Da radę przełożyć tę rurę.I chyba w przekładce na 3.0 12v to największy problem jest.
Jakby kogoś interesowało http://www.grupposportivo.net/AlfaRomeoS3e3.htm Może kiedyś się pokuszę o takie coś.
Mam pewien patent awaryjny jeśli blok i wał z drugiej którą mam nie będzie zadowalający ale to będę wiedział do konca tygodnia, załatwiłem w domu że nie będę na bruku :D:D pochwalę się pozdrawiam popaprańców
Kolegowie pytanie małe czy aby napewno są w bloku natryski oleju na denka tłoków ??? Tak macałem "przegrody" między cylindrami te które przeszkadzają w wyjęciu tłoków w dół i niby są tam otworki skierowane ku górze ale na dysze to mi nie wygląda. ???? Pozdrawiam
A tak poza tym ktoś mi podpierniczył alfę z Łodzi co mi humor zepsuło na tydzien, przyznać się kto.
Amgas sie przymierzał