-
1 załącznik(i)
Dziękuję @sdero i ostatnie pytanie dot. korekt podczas przyspieszania. Wciąż nie wiem czy wymaga to jak najszybszej interwencji, czy tak ma być. Chodzi o sporą odchyłkę na + podczas przyspieszania na wtrysku cylindra IV. Sam już nie wiem czy korekty podczas jazdy brać pod uwagę czy nie... Logi poniżej
-
2 załącznik(i)
-
-
jesteś kolego 100% pewny?
-
Problem rozwiązany. Powód usterki :zamienione przewody ciśnieniowe.
-
Mocno dziwny objaw.
Nie powienien w ogóle jechać
Chyba że pompe vacuum bezpośrednio pod turbo podłączyłeś.
Dobrze dla ciebie że sie pomyliłem.
-
no tez dla mnie było to dziwne. Ale jechał i to nawet dobrze. Odwrotnie było tylko na pierburgu out i vac zamienione były. Kierownice odpadały bo mam turbo swiezo po regeneracji wiec mnie to dziwiło
-
1 załącznik(i)
Witam koledzy...
Jestem tu nowy i szczęśliwym posiadaczem AR147 1.9jtdm 16V 150KM... kupując auto jechało jak błyskawica ale zaczęły się problemy z mocą ;( Auto traci ją w różnych momentach... np dziś jadąc do gdańska auto poruszało sie jak 90km i 120NM i przy wyższych obrotach około 3500obr słychać metalicznie zawory, ale były momenty że miało kopa... nie mam pojęcia co może być zrobiłem logi podczas jazdy może ktoś bardziej doświadczony podpowie mi co to może być. Sprawdziłem już EGR(wyczyściłem go, był zawalony całkowicie) węże sprawdzone optycznie... nie wiem co dalej
Bardzo proszę o pomoc bo mi już sie pomysły pokończyły ;(
pozdrawiam Daniel
-
Przeczytaj kilka stron i zobacz jak powinno się wykonywać logi
-
ok przepraszam nie byłem świadom że robię to źle. a co propomujesz... czytałem to:
klubfiatstilo.pl/opis-wykonania-logow-dla-silnikow-jtd-jtdm-t9424.html ale nie wiem czy wystarczy do analizy. jestem tu nowy i zielony co do diesla, przed tem mialem same benzyniaki a AR147 spodobala mi sie ale benzynowe za bardzo awaryjne i zdecydowalem sie na JTDM. jeszcze raz sorki :(