zrobiłem półke na niej "jajka" i wzmacniacz w bagażniku
Printable View
zrobiłem półke na niej "jajka" i wzmacniacz w bagażniku
W piątek kupiony zderzak do 146, w sobotę założony + naprawa końcówki anteny od radia.
Ja może nie dzisiaj ale parę dni temu wypolerowałem do porządku jeden reflektor, że mucha nie siada :). Jak będzie sprzyjająca aura na dworze to zabiorę się i za drugi :)
Przez weekend zrobione: czyszczenie calego zamka plus klamki w drzwiwch kierowcy oraz smarowanie - zacinal sie centralny. Jak kupilem nie dzialalo prawe lusterko - przyczyna okazalo sie rozpiete gniazdo w drzwiach pasazera. Wymiana spalonych zarowek w trzecim swietle stop. Alfa na dopieszczanie przestala chodzic i pokazywala wyprzedzenie zaplonu -78' - wyczyszczone wszystkie wtyczki plus przepustnica. Winowajca okazal sie przypalony i przytarty przewod czujnika walu korbowego- skrucony polutowany i poizolowany. Dziala jak nalezy. Naprawilem takze blad klimy - peklo ciegno obieg otwarty zamkniety oraz poczyszczone wszystkie wtyczki. Na koniec umyta na bezdotykowej i zalana pod korek. Przez czujnik pierwszy raz zwozilem alfe laweta
Do "6" kupiłem scudetto i termostat :)
Wymieniłem żarówkę w trzecim świalte stop.
Wymiana: świece, termostat, czujnik od sprzęgła, przeguby zewnętrzne a to dopiero początek...:confused:
Na co Tyle:P Ale jak bella potrzebuje, ale te przeguby konieczne?
Naprawiłem oba lusterka wg opisu http://www.forum.alfaholicy.org/zrob..._lusterka.html :) Teraz są sztywniutkie :)