Jakie masz teraz felgi i jakie masz zaciski?
Printable View
Jakie masz teraz felgi i jakie masz zaciski?
Z alfą jestem od początku tygodnia aktualnie felgi 17" opony 225/50/17 zaciski na 99 % oryginalne jakie były stosowane w 1.9 16V bo Alfa serwisowana w Belgi i w Polsce więc żadnych modyfikacji na 99,9 % nie było :)
Kolego tylko przedlifty (do 2008) miały zwykłe jednotłoczkowe zaciski a polifty mają "małe Brembo" wielotłoczkowe .Tak wygląda zwykły zacisk.Załącznik 183267
A u mnie rok końcówka 2006 więc zwykły zacisk posiadam :)
co myślicie o tym?http://olx.pl/oferta/felgi-tomason-t...tml#9d330e8d90
Witam czy takie felgi będę ok ? Dzwoniłem sprzedający odczytał mają ET 35
http://allegro.pl/felgi-aluminiowe-1...795114693.html
Jeszcze czy oznaczenie 16X7JJ robi coś ? Był bym zainteresowany tylko musiał bym wiedzieć że będą działać na 100 % :) Z góry dziękuje Panowie :)
EDIT
Dzwoniłem do sprzedających mających felgi aluminiowe i mówią że sprzedawali do 1.9 felgi aluminiowe o ET 37 albo 41 i pasowało. Czy tylko ET34 musi być przy felgach stalowych zachowane ?
Oznaczenie 16x7jj oznacza 16" na 7" szerokosci. Nikt ci nie da gwarancji,że któraś wejdzie bo to nie ori a jakis zamiennik który oprócz specyfikacji technicznej ma swój indywidualny profil ramion . Na mały zacisk powinny wejsc bo ja tez mam podjebki o tej specyfikacji i mam luz . Im mniejszeET tym bezpieczniej ( oczywiscie w granicach rozsądku , odpowiednio do szerokosci felgi ) .
PS. Jak ktoś chce się zamienić to mam fajnie pasujące 16" z BDB zimówkami Pirelli 205/55/16 . Zamiana najlepiej na 18" ale 17" też ujdzie
Było już kilka razy:
Nieoryginalne felgi 16" trzeba przymierzyć na aucie, bo nie każde pasują i nie chodzi tutaj tylko o ET, ale o to jak grube są ramiona felgi i czy nie będą ocierały o zacisk w 159.
Moje oryginalnie alu 16" mają rozmiar: szerokość 7", ET 34, otwór centrujący 65,1 mm, rozstaw śrub 5.110.
edit:
Nazar mnie uprzedził.
Pytanko co do felg 17stek na zime na duży zacisk brembo. Jeśli mam założone dystane to coś zmienia, jeśli chodzi o et felgi?. Z góry dzięki za odpowiedź.