https://moparinsiders.com/what-is-un...-hornet-c-suv/
Printable View
Analogowe zegary zajmują nawet 2/3 miejsca pod daszkiem wskaźników. Dzięki temu, że są fizyczne i trójwymiarowe, są doskonale czytelne i łatwe w odbiorze.
Cyfrowe zegary po prostu męczą wzrok swoją pstrokacizną i jednowymiarowością. Pokolenie smartfonów i tabletów tego nie zrozumie.
Drzewa lubisz oglądać w lesie, czy w telewizorze?
Bajania nt. AR 75 pominę milczeniem.
Natomiast chciałbym, żeby niezależnie od tabletozy i podzespołów Compassa, Tonale dobrze się sprzedawała.
Dla dobra marki.
Chłopie, pisać takich rzeczy na forum Alfy zwyczajnie nie wypada... Przejęcie Alfy przez Fiata nastąpiło w 1986 roku, a 75 była modelem powstałym na 75-lecie marki w 1985. Odejmij sobie jedno od drugiego.
Jeszcze 164 była projektem Alfy (chociaż już FWD), a dopiero 155 była robiona na bazie z Fiata.
Co do Dodge'a - podejrzewam, że będzie mocniejszy od Alfy i to dopiero będzie wstyd :). Te wloty na masce sugerują, że będzie grubo :).
Też przez chwilę pomyślałem o wlotach ale to na masce chyba nie są wloty, tylko jakiś refleks świetlny.
Ostatnia była 164-ka, ale to już był projekt "budżetowy", na wspólnej platformie z Lancią i SAAB-em. Zresztą, 75-ka była trochę "bieda przeróbką" Giulietty 116, ale to tym bardziej dowodzi głębokiego osadzenia w technologii Alfy.
Panowie. Jest mi to całkowicie wszystko jedno :D
Dla mnie Alfy skończyły się na razem z wypuszczeniem 33 i zaczęły na nowo od 156.
Te kwadratowe wypusty o oparycji Tempry… No nie wiem jak można uznawać za coś wyjątkowego alfy od 33 do 164 i marudzić jednocześnie na wygląd Tonale
75 jeździ jak Alfa Romeo i ma silniki jak na Alfę Romeo przystało... TS 16V to jest jakaś kpina z AR, podobnie jak FWD w segmencie D i wyżej. O tym, jak od strony technicznej wygląda 159 czy Brera (bardzo ładne samochody, zwłaszcza koncept Brery ;)) to już nawet nie wspominam...
Mam wrażenie, że skupiasz się na stronie wizualnej (no i OK), a nie na tym, co zawsze czyniło samochody AR wyjątkowymi, czyli tym, jak się tymi samochodami jeździ.
A No skupiam się na wyglądzie.
Jak pokazuje casus BMW 1 gdzie klienci nie zauważyli braku RWD czy było im to obojętne, nie tylko ja tak mam.
Jasne że miło by było mieć pod maską boxera i transaxale, ale… to historia.
159 zapewniała fajne prowadzenie w swoim segmencie, podobnie 156 oczywiście jak na tamte czasy.
I jak widać wygląd plus dobre właściwości jezdne wystarczył.
I mam nadzieję, że w Tonale też to wystarczy.
A brak boxera czy Busso?
Mercedesa już nie kupisz z ich v12, zaraz nie kupisz z v8 m, jednak klienci nie marudzą, że mercedes się skończył. Wszystko ma swój czas.
Nie chodzi o boksera czy V6, ale o to, że 160 KM to nie będzie demon prędkości, a nie każdy ma możliwość ładowania PHEV. O układzie silnik poprzecznie, napęd na przód nie wspominam, bo to standard w tym segmencie. Giulietta "na wejście" miała silnik 170 KM, a pewnie była lżejsza i miała mniejsze opory aerodynamiczne.
Nikt nie oczekuje raczej niczego niż R4, ale spalinówkę albo MHEV ~200 KM wypadałoby mieć w ofercie. Już nawet nie mówię o segmencie premium, tak to wygląda w Tiguanie:
Silniki benzynowe:
1.4 eTSI, 150 KM
1.5 TSI, 150 KM
2.0 TSI, 190 KM, 245 KM lub 320 KM
Silniki diesla:
2.0 TDI, 150 KM lub 200 KM
Jak wygląda AR na tym tle?