Cóż za mocna opinia, na jakiej podstawie ją opierasz ?. Czy znasz historię Alfy Romeo i Ferrari ?.
Printable View
Hahahahahah... No właśnie chociażby dlatego, że Alfa Romeo była pierwszym mistrzem F1 i to z taką przewagą, że chłopaki zjeżdżali do boksów, żeby wjechać umytym bolidem na metę, oraz dlatego, że Enzo zaczynał karierę w zespole Alfy wypadałoby oddać jej hołd, z ludzkiej przyzwoitości. Pomijając już marketingowy wydźwięk całości dla koncernu, gdyby oglądacze F1 dowiedzieli się nagle o powyższych faktach. A tak, większość wie, że "Alfy sie psujom" i tak pewnie zostanie.
Jeśli chcesz się upewnić, czy wiem, jakie to było auto, to była to Alfetta 158 i widziałem ją na żywo :) (dokładnie to 159, ale różnice nie są znaczące).
Mi się podoba.
3 tapety 4c w rożnych rozdzielaczach http://www.desktopmachine.com/press/1989/Alfa_Romeo_4C/
widać zna ;)
Marketing, umowy itd itp...
Ale nie sądzisz, że sami powinni na to wpaść? Już nie mówię, jak wyglądało zaangażowanie FGA w obchody stulecia w Mediolanie, bo szkoda słów...
Co poradzisz, młotkiem do głowy nic im nie wbijesz, Alfa umrze prędzej czy później pod skrzydłami Fiata bo oni nie traktują tej marki jako rozwojowej a raczej jako przymus, podrzuconego bękarta - skoro już jest to może jednak coś z nią zrobimy.
i ciagle wiekszość osób uważa że dobrze że alfa nie trafi w ręce VW group,więc w zamian mamy to co mamy
żeby zrobili to co z seatem??
a możę to co z lambo? Uważasz że po co by kupowali alfę ? Żeby zrobić mało prestiżową markę bez historii? Mi wydaje się że jeśli faktycznie było coś na rzeczy(kupno alfy przez vw ) to vw tak naprwdę chciał kupić właśnie historię bo co innego? Muminki stylistycznie nie różniące się od kii.Teraz każdy może zrobić ładne auto,w latach 90 było nieco inaczej.Skrzynię TCT ,dłużej produkują podobną,TBi ? Tylko historia została tej marce nic innego.