A co to za HIDY lepsze od tych z alle... Badałeś wytrzymałość przetwornic ?
Printable View
A co to za HIDY lepsze od tych z alle... Badałeś wytrzymałość przetwornic ?
Badałem-na ok 15 zestawów sprzedawanych miesięcznie do reklamacji wróciła jedna sztuka po roku użytkowania ;) Oczywiście od razu wymieniona na nową
Kolego Proxim@Ar, mógłbyś podesłać zdjęcia jak to u Ciebie wygląda i namiar na gościa od którego masz postojówki? A jeszcze obiło mi się o uszy, że samopoziomowanie jest wymagane w samochodach od 2002r. Wie ktoś może jak to jest na prawdę?
Co Ci po samopoziomowaniu skoro szkla bez homologacji i jak byk pisze ze do halogenu..........
Oto fotki jak to wygląda u mnie.
Załącznik 44173Załącznik 44174Załącznik 44175Załącznik 44177Załącznik 44178Załącznik 44179
marek230482 ja akurat mam na szkle DC więc mnie interesuje temat samopoziomowania. Proxim@Ar dzięki za fotki:)
ostatnio ogladalem "uwaga pirat" akurat jechali z ta jednostka ekologiczna i zatrzymali auto na xenonach i w pierwszej kolejnosci policjant sprawdzil co jest napisane na lampie
ale typ to nawet swiatla cofania mial niebieskie
i musial sie pozegnac z dowodem
a jest jakas roznica w oznaczeniu lampy miedzy zwykla a oryginalna soczewkowa (nie xenon) ??
Tez widziałem jak gościa zatrzymali, chyba galantem jechał, tylko on na zwykłym odbłyśniku miał to się rzucał w oczy. nawet światła cofania na niebiesko...a różnica na lampie dotyczy źródła światła, czy żarówka czy lampa wyładowcza, http://images3.fotosik.pl/269/21c730a3330676f9.jpg
Nie będzie różnicy jeśli jedna i druga jest zasilana żarówką halogenowa np. h7.
Jak na zwykłe odbłyśniki ktoś chce zakładać, to odradzam.. Raz,że od razu to widać, rzuca się w oczy i po pewnym czasie razi (choć czasem tylko z początku wydaje się,że jest ok) a dwa, że wygląda to żenująco..
Co do xenonu, to wiadomo,że są potrzebne spryskiwacze reflektorów oraz samopoziomowanie. Tyle w teorii. W praktyce wygląda to tak,że wystarczy soczewka i można xenon spokojnie zakładać, nie martwiąc się o kontrole drogowe oraz przeglądy. Nie chcę tu generalizować- pewnie zdarzą się przypadki, w których nadgorliwy policjant się przyczepi lub diagnosta- wtedy wystarczy zmienić żarniki,palniki xennonowe na zwykłe żarówki- nawet przy nich ;) I wszystko jest wtedy ok. Sprzedaję sporo tych zestawów, zawsze pytam do czego chcą włożyc, czy do soczewki, czy do zwykłych. Już paru osobom odradziłem wkładanie hidów do zwykłych odbłyśników..