Zaraz usłyszysz że jest niewymienialny bo była już o tym dyskusja hehehe
Printable View
Niewymienialny? Nie da to sie zapłacić kartą w biedronce. Brak wymiany filtra to pierwsza i najczestsza przyczyna uszkodzeń skrzyni a raczej jej pompy.
ja powiem tak posiadam 166 2.0 v6 tb, pozatym że na początku po kupnie miałem problem z zapłonem (ktoś założył przewody wn no name wymieniłem je na boscha i świece na ngk 0.7mm) od 5 tys tankuje tylko gaz i jeżdze....no i jeszcze co jakiś czas dolewałem olej ale usterka chyba już naprawiona myślałem że mam coś z turbiną ale jednak miałem wyciek oleju spod miski chociaż nie widziałem tego bo zawsze miałem sucho....jedyne co mi trochę przeszkadza to że dźwięk nie jest taki fajny jak w wolnossących 3.0 ;/ naprawdę niewidzę lepszej limuzyny za niewielkie pieniądze następna będzie siosta lancia thesis ;) ale to na wakacje jak kasy więcej uzbieram i wtedy moja będzie do sprzedania ;)
[QUOTE=Artih;1151843]To chyba nie za dobrze, że w ogóle nie tankujesz noPB ;)\
kolego nie bierz wszystkiego tak dosłownie ;)
Witam
Dzięki za tak obszerną odpowiedź.
Nadmienię tylko że auto było od początku do końca serwisowane w ASO Katowicach.
(włascićiel twierdzi ze wiele rzeczy było robione i mase kasy wtopione) Czy to dobrze
Chciałbym jeszcze zapytać czy da się jakoś sprawdzić samemu podczas jazy bądź na kompie stan skrzyni biegów.
I ostatnie pytanie cena było 21000 zł ile powinienem za nią krzyknąć bo wg to co widziałem to jest warte 15000-17000 w zależności co z tym silnikiem.
Pozdrawiam
Nie da sięukryć, że 166 w cenie powyżej 20 000,00 zł sprzedaje się baardzo długo.
Zgadza się od 2 miesięcy sledze allegro i widzę te same ogłoszenia ze zmienioną ceną.
Problem w tym że kusi mnie ten egzemplarz(http://allegro.pl/alfa-romeo-166-2-4...099148297.html) bo takiej właśnie szukam.
Gdyby to była alfa od forumowicza była by inna rozmowa i o cenę bym się nie szarpał a tak dylemat uwierzyć że auto serwisowane bo w firmie ale wiadomo jak w firmie mogło być traktowane czy kłócić się o cenę a potem i tak żałować że mina.
A nie myslales zeby sciagnac taka Alfe z Włoch albo gdzies po drodze ? W tej cenie to znajdziesz cos podobnego z mniejszym przebiegiem i moze nawet historia servisowa. Jak ostatnio przegladalem autoscouta24 sporo tam tego jest.
Tak wszystko super auta naprawde fajne w róznych cenach i konfiguracjach problem w tym że jestem bardzo zapracowany i nie znam się na ściąganych autach. Chyba że znasz kogoś kto się tym zajmuje sprowadzaniem aut i wie po które auto warto jechać???wtedy może by znalazł dzień lub dwa i pojechał