Masz jakieś fotki tych Rondelków?:)
Printable View
Masz jakieś fotki tych Rondelków?:)
misiu - felgi te co masz, co takie same ma alces to te? : http://www.forum.alfaholicy.org/atta...a-img_0009.jpg ? Jeśli tak to szczerze mówiąc średnio do mnie przemawiają. No ale pochwal się na PW zdjęciami (jakie ma skazy i w ogóle tak by można było ocenić ich stan) i ewentualną ceną za nie.
A wolę nowe, bo mam pewność że są nowe :) Wiem, że to trochę dziwne, ale nie chce kupić felg już sfatygowanych, co na 1 rzut oka mogą wyglądać ok, ale zaraz tu coś pęknie, tam się wykrzywi z racji wieku. Co prawda w drugim samochodzie kupiłem felgi używane i było wszystko ok, no ale mam jakiś taki kaprys. Oczywiście jestem gotów rozważyć każdą opcję dlatego tu napisałem. Jak na razie jestem zdecydowany na te wyżej wymienione, ale kto wie, może się skuszę.
Jasne:)ostatnie zdjecia przedstawia 18 w super stanie ktore w niedziele sie sprzedaly,i byly to uzywki:)Te ori 17 obok rondelkow takze:)A jakbyscie chcieli zobaczyc jak fajnie wygladaja rondelki na 159 to oblukajcie belle Alcesa1:)
Acha:)rondelki to 5x112,ale to pikus,nawet na ori srubach pasuja:)
Jak wyglądają Rondelki u Alcesa widziałem na żywo i nie może się nie podobać:)
Ten rozstaw śrub w tych co masz na sprzedanie mnie troche odstrasza... Za dużo i za szybko jeżdżę żeby sobie na coś takiego pozwolić.
A powiedzcie jaka szerokosc opony do felg 18" szerokos 7,5" ??? Mam okazje kupna 245/40 ale czy nie beda one za szerokie ??
Wg instrukcji on mojej AR 18" felgi są 8" szerokie, 17" są 7.5" a 16" 7".
Oryginalna opona do 18" to 235/45R18 98W. Wysokość samej opony to 105.75mm (45% z 235). W przypadku 245/40 wysokość spada do 98mm. Będzie więc jeszce bardziej czuć dziury, łatwiej uszkodzić felgę i zawieszenie bardziej dostanie w kość.
Napewno z 16" jakie teraz rozumiem masz (zdjęcie) odczujesz dużą różnice w jeździe po nierównościach/dziurach itp, a przez szerokość jeszce gorzej będzie w koleinach.
Inna sprawa to szerokość opony. Moja książeczka pokazuje że dla wersji TI mamy felgę 8Jx19" i opony 235/40ZR19. Musisz dopytać czy te 5mm więcej opony z każdej strony nie spowoduje że gdzieś coś zacznie ocierać, szczególnie przy skręcie.
Przy okazji się pochwalę że przyszły mi właśnie dziś 17", jak na zdjęciu:
Załącznik 78650
Już nie mogę doczekać się wiosny żeby je założyć:)
uwierz mi ze z tamtym lakierem komponuje sie rewelacyjnie,nie wiem jak z czerwonym ale mysleze tez byloby OK.Zdradzisz jaki koszt takich felg??
W zaprzyjaznionym sklepie 2700zl za nowe :)