Megs przestanie błyszczec po wypracowaniu fibra i oschnieciu ok 24h.
Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk
Printable View
Moim zdaniem stężenie APC zależy od tego co chcemy zrobić. Czy odszczurzyć nigdy nie myta deskę czy tylko okresowo przygotować pod dressing.
wychodzę z tego samego założenia, nie wiem na co mam uważać czyszcząc środek w stężeniu 1:5 baa nawet 1:2 nie ma na co zbytnio uważać.
Pamiętać tylko żeby po zabiegu wziąć wilgotną MF zetrzeć wszystkie resztki APC z czyszczonej powierzchni co by nie było białych zmazów i żeby nie powstały smugi po aplikacji dressingu.
Witam,
Korzystałem z wielu preparatów, w kwestii tzw. twardych wosków bardzo zadowolony jestem z Sonax Carnauba Premium Class - świetnie się nakłada i poleruje. Kupowałem tańsze twarde woski i bywało, że musiałem się zdrowo napracować aby wypolerować auto.
Do nanoszenia wosku - gąbeczka, średnio gęste pory.
Do wypolerowania - ściereczka z mikrofibry.
Z gamy Sonaxa śmiało mogę polecić Sonax Xtreme Polish and Wax Nano Pro 3 - produkt dzięki którym da się pozbyć głębszych zanieczyszczeń lakieru, lekkich zadrapań, zmatowień. Produkt, który doprowadził do perfekcji moją białą Sienę. Po jego zastosowaniu można dopełnić dzieła twardym woskiem.
Do nanoszenia - gąbeczka o gęstych lub średnio gęstych porach (co element warto w ręcznik papierowy wycisnąć politurę z gąbki wraz z zebranymi zanieczyszczeniami).
Do wypolerowania - pielucha tetrowa, jej struktura świetnie usuwa brud zebrany politurą Sonax Xtreme, jest jednocześnie miękka, dobrze chłonie. Jedna sztuka wystarczy.
tak grubo we wnętrzu to bym się bał :D
w środku to ja potrzebuję pod dressing, ogólnie to mam deskę czystą i zadbaną w miarę. myślę, że 1:10 nie zaszkodzi 159. a na felgi to polecę 1:2
Czy ktoś używał zestawu AF Tripple + FK1000p. Zamierzam użyć to jako wersję na jesień- zima, ale różne opinie są co do trwałości.
Z ciekawości zapytam, pisząc 1:2 macie na myśli np. 50ml APC i 50ml Wody czy 50ml APC i 100ml Wody?
Teoretycznie pierwsza opcja jest poprawna (z chemicznego punktu widzenia - podaje się stężenie rozcieńczanej substancji w stosunku do całości), ale często widuję np. IPA rozcieńczona 1:1
Ja mam AF Tripple i FK1000p też, ale... nie użyłem tego połączenia, tylko FK215 + FK1000p, szperałem trochę o cleanerach pod FK1000p, i znalazłem parę wpisów (raczej głownie w UK), ze to dobra kombinacja i że 1000p lepiej się trzyma po cleanerze syntetycznym - bez carnauby.
- - - Updated - - -
1:2 oznacza 1 część na 2 części czyli 50 ml APC na 100 ml wody co razem daje 150 ml roztworu o proporcjach substancji 1:2 (tak mi się wydaje :] )