Żeby się wyróżnić :). Oczywiście, jeśli im wyszło 50:50, to ja nie widzę żadnego problemu :).
Printable View
Zrobiłem ponad 110 tys km 200 konnym Mercedesem CLK i powiem tak, tęsknię do tylnego napędu. Ahh tęsknię. A różnica w pokonywaniu zakrętów jest wyraźna. Szczególnie jak na łuku trzeba dodać gazu ...
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Ja rozumiem, że w przypadku mniejszych aut i mniejszych prędkości to jest mocno odczuwalne, szczególnie na ostrzejszych zakrętach. Ale przy szybkich łukach na autostradzie (szybkich czyli 200+) 166 idzie jak przyklejona i trudno mi sobie wyobrazić, co jest nie tak, a miało by być lepiej. Możesz rozwinąć wypowiedź?
Autostrada nie jest najlepszym miejscem do porównań. 166 tez jechałem yyyy dużo za szybko autostradą i wrażenie miałem lepsze niż clk-ą. Za to na drogach bardziej krętych gdzie łuki są ciaśniejsze nie potrzeba jechać koło 200 coby poczuć różnicę. Tak jak ktoś wyżej już pisał prościej opanować uciekający tył niż płużący przód :)
Tu w kwestii napędów trzeba chyba 2 sprawy oddzielić : jedno to efektywność/skuteczność w rękach amatora, jak i bezpieczeństwo - FWD wygrywa, oraz druga sprawa - frajda - w sensie lepsze czucie kierownicy niezakłócone napędem , tu RWD wygrywa. W RWD po prostu plecami/tyłkiem czujesz napęd i ruchy karoserii, a rękoma wiesz co robią koła. Jak to dla kogoś obojętne to nie czuje auta po prostu, przemieszcza się, a nie prowadzi.
To czuć już na 6cio konnych gokartach, nie trzeba mocy setek koni i zawijania tyłem na każdym zakręcie, po prostu oddzielenie napędu od kierowania.
(co do opanowania łatwiejszego to można dyskutować jednak płużący przód u niewyszkolonego kierowcy powoduje po prostu odjęcie gazu i to wystarczyć powinno do odzyskania przyczepności przodu)
Panowie, zrobił się trochę mocny offtop nie sądzicie? Proponuję trzymać się stricte tematu Giulii, tym bardziej, że coraz więcej informacji wypływa i zaraz będą ginąć w gąszczu postów nie-na-temat.
EDIT:
Nowy filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=vxfs-DCREk0
Ładne dekielki, ale coś czuję, że szybko będą znikać z kół... (tym bardziej, że mają nowe logo)
Jak to będzie w PL z rejestracją z przodu? Mała naklejka, czy pełnowymiarowa blacha?
Blacha na pewno - trochę za dużo tego będą sprzedawać, żeby naklejki przeszły. Niemieckie blachy są prawie takie same jak nasze:
Załącznik 200569
Ta niebieska Alfa z filmiku przypomina nieco BMW ale ta biała już nie :) Myślę, że od koloru dużo zależy odbiór, a na chwilę obecną najwięcej zamawianych jest białych kolorów i czerwonego Alfa :)