-
Heh, Seba ja miałem navi ale ogolnie droga bardzo prosta, jedynie co "cieżko" było tylko przejechać przez Zgierz i Łódz, ruch troche był. Co do policji to ani jednej nie było jak jechałem:) raz stała inspekcja... a radary fakt praktycznie co 5-10 km. W kilku miejscach pod Częstochową remont wiaduktów ale trase oceniam na bardzo dobrą:) powiem Ci, że korki były do Zakopca nie miłosierne a z powrotem troche mniejsze:) Alfa w trasie spisala sie bardzo dobrze, praktycznie cała droga lewy pas i do przodu:) powiem Wam że nawet Ferrari Enzo przy 190 wyprzedziłem:D
-
siemka wszystkim wymienial ktos z Was pasek rozrządu z osprzetem przy 156 1.9 jtd?? ile Was to wynioslo?? i gdzie kupowaliscie czesci jak cos :P
-
Pewnie że wymieniał:) i tak z robocizną od 700-800 musisz przygotowac!
-
Wymiana 150zł + 360zł rozrząd = 610zł (2,4 jtd)
-
panowie mam problem... dolalem dziś oleju do wspomagania, tzn wczescniej mialem ATF 220 Mobila, została resztka i dolałem dziś STP (mieszalny ze wszystkimi niby)... po 30min jazdy od dolania zaczal sie problem, alfa co jakis czas gasnie, zapalila sie kontrolka od poduszki bodajrze (ludek zapiety w pasach walacy glowa w kulke :) ). wie ktos moze o co tu ***** chodzi ? ;d
-
Jak coś jest mieszalnego to jest do dupy...ale może problem leży zupełnie gdzieś indziej??
-
dzieki za Wasze odpowiedzi :P tez tyle mnie prawie wynioslo tylko ze robocizny nie wliczajac ;)
ale doszlo jakies gowniane kolo zalane guma ;/
-
Czyli koło pasowe, droga sprawa, wiem wymieniałem u siebie....
-
być moze lezy gdzie indziej, tylko gdzie ?? oprocz tego chcialem dodac ze na jałowym faluja obroty.. 800-1300 nawet a czasem i od 500.. widzialem sie z seba podpinalismy, zrobilismy reset, wywalilo 1 blad, a mianowicie : P1172. Dodam ze jestem swiezo po wymianie tłumika końcowego, wszystkich świec, całego dolotu od filtra po przepływomierz az do przepustnicy, ktora nie byla wymieniana ani czyszczona. Nie mam już pomysłów o co jej chodzi :(
-
Wiem, że przyczyną falowania może właśnie zanieczyszczona przepustnica, może silniczek korkowy,sonda, kiedyś, gdzieś na forum czytałem, że falowanie obrotów było spowodowane zle ustawionym rozrządem.Dużo jest przyczyn, a może jak mówisz że wymienniałeś cały dolot powietrza to może gdzieś jest nieszczelność??