zgadzam sie z SEBKIEM
Printable View
zgadzam sie z SEBKIEM
O zbiorniczek pytałem w kilku ASO i w sklepie z częściami do włoskich aut. Wszędzie powiedziano mi, że obecnie nie ma nawet w magazynie centralnym we Włoszech i trzeba czekać. I dlatego zdecydowałem się kupić jakiś używany, licząc że może coś się poprawi a dopóki nie mam nowego na wymianę nie będę męczył już dalej pompy gdyby się udało. Jak pisałem nie pomogło.
Odnośnie skręcania kierownicą do oporu to sprawdzę to dziś. Póki co nie mam możliwości. Rozumiem, że jeśli jest jak piszesz to na gwałt muszę znaleźć nowy zbiorniczek...
U mnie płyn w zbiorniczku nie pieni się, ledwo widać jakikolwiek ruch tego płynu jak odkręci się kurek.
Co do mechanika to nie jest osoba specjalizująca się w Alfie i może faktycznie powinienem rozejrzeć się za kimś takim...
W każdym szukam nowego zbiorniczka i napiszę jakie rezultaty
To ja ogłaszam, że mam takie zbiorniczki - cena promocyjna 250 zł :) pierwszy link po wpisaniu w google
http://www.fiat-lancia-alfa.pl/zbior...romeo-159.html
Nie koniecznie tak musi być, ja miałem tak u siebie jeżeli tak masz to tylko dodatkowo potwierdza, że winowajcą jest zbiorniczek jak wycie ustanie albo zelży przy skręconej na maxa kierownicy w jedną lub w drugą stronę (musisz popróbować) to zgaś w takiej pozycji silnik - na jakiś czas się naprawi :) ale nawet jak nie ustanie przy skrętach to i tak wymieniaj zbiorniczek.
U mnie z płynem tez się nic nie działo ani się nie bulgotał ani nie pienił, itp. Pamiętaj też o wymianie płynu - ale to już różnie radzą.
Wcześniej jak tam dzwoniłem to nie było. Dziś był :) Zbiorniczek zamówiony, oby rozwiązało to mój problem.
Dziękuję wszystkim za pomoc.
musi byc dobrze.Pisz co sie bedzie dizalo ale ja mysle, ze objawy tzw."pompy do wymiany" ustapia
Dopiero w ten weekend udało mi się wymienić ten zbiorniczek i faktycznie objawy minęły. Wielkie dzięki za pomoc :)
a kolega nie wierzyl:D
Najważniejsze że działa :)
Pozdrawiam