Tomek, a zaglądałeś do manuala??
Tomek, a zaglądałeś do manuala??
Dzisiaj przez 6 godzin walczyłem z tym razem z ojcem.
Zaczęło się od przeszczepienia wskaźnika paliwa ze starych zegarów, co tez nie pomogło. Lecz co pomogło...
Wyjmij czujnik poziomu paliwa. Rozłóż go i przeczyść go całego, zwłaszcza styki !. Po dokładnym przeczyszczeniu złóż go, włóż go w bak i podłącz go pod zegary. Jeśli nadal nie pokazuje, to bd musiał leciuteńko rozprężyć sprężynę, która odpowiada za wypychanie tego bajeru które pokazuje stan paliwa(ta największa), ponieważ u mnie np. było tak, że sprężyna nie miała siły na pchanie tego gów**. I straciłem niepotrzebnie 80zł na paliwo (żeby sprawdzić, czy się podnosi), a wskaźnik teraz pięknie pokazuje stan paliwa.
podoba mnie się ten kolektor.
Wiele to będzie kosztować?
Przepraszam, że tutaj spytam, ale tutaj najwięcej ludzi zagląda. Czy ma ktoś na opchnięcie czujnik poziomu paliwa do 155 8v ?
Zaczynam się zastanawiać, czy nie kupić seryjnych wałków a tych na razie dokładnie nie pomierzyć czy coś. Po prostu nie wiem co mi REWAR z moimi zmodził :P
Jak ktoś by miał do sprzedania nie zjedzone (i najlepiej kompletne bo skręcać kolejne - znowu...) to może dać znać.
Pablo żeby skopiować kolektor potrzebujesz oryginału czy wystarczy jakieś zwymiarowanie? Może model w 3DS?