Dzisiaj kupiony nowy akumulator Centra Futura 64. Pali na dotyk. Jestem 365 pln lżejszy ;/
Printable View
Dzisiaj kupiony nowy akumulator Centra Futura 64. Pali na dotyk. Jestem 365 pln lżejszy ;/
A moja Bella ma już kupiony nowy "zawias" i klocki hamulcowe przód-tył ;) Teraz nie może się doczekać wymiany :D
Dzisiaj przeszyłem nić na czerwoną w mieszku od ręcznego i gałki biegów^^
I oczywiście zamocowałem ramki klubowe^^
Załącznik 29394Załącznik 29395Załącznik 29396Załącznik 29397Załącznik 29398
Wyczyszczony i zaślepiony egr, dodatkowo przeczyszczona przepustnica i wlot do kolektora ;)
jesli całkowicie zaslepiłes egr to bedziesz miał check engine, no chyba ze zaslepką dedykowaną z otworami
pzd.
dzis zalozone biale kierunki:)
nowa linka ręcznego i wyregulowana tylna klapa bagażnika
zalozony umyty filtr powietrza:)
Klimatyzacja przeserwisowana, tzn. napełnianie, odgrzybianie, dezynfekcja oraz wymiana filtra kabinowego przeprowadzone :)
Wlany Millers Ecomax i zatankowane do pełna (56l) :)
Wymieniłem żarówki halogenów.
Pozdrawiam.
- Rafał
Mycie - full opcja :D (czyli standardowo ręcznie + wosk + szyby + odkurzanie + kokpit ...)
Dzisiaj zamontowałem nowe radio i skrzynke basowa :)
Zregenerowałem i zabezpieczyłem emblemat na klapie, bo złuszczyła się warstwa ochronna.
Pozdrawiam.
- Rafał
... i rozpakowałem felgi ... - te, na które ma ochotę na klekoczący Kolega : D (i wmawia mi, że do mojej nie będą pasowały :D)
technicznie będą ale wizualnie na mojej by lepiej leżały :P
Barus-bocian Ci sugeruje,żebys mu je puścił za bronka :D
Wczoraj przeczyszczony czujnik ciśnienia doładowania, dzisiaj jeszcze oddaje samochodzik do lakiernika, na małą poprawkę przedniego zderzaka.
Wreszcie Alfa doczekała się przeglądu :P
i nowych felg :)
OC. Bez jednej zniżki :(
dobra rada na przyszlosc...ubezpieczyciele nie maja bazy danych o znizkach...oprocz tych za wiek;) dane podajesz dobrowolnie i bez przymusu:)
Auto odebrane od mechanika - wymieniony komplet wahaczow przód, komplet wahaczów tył, łaczniki stabilizatorów + gumy przod/tyl, tuleje zwrotnic tylnich. Bella dostala tez nowe koncowki drazkow, nowy bendiks, nowe kratki zderzaka przedniego i grill, wymienione klamki zewnetrzne :) Jutro jedzie na ustawienie zbieżności.
Zamówiony olej do belli oraz filtry: oleju, powierza oraz paliwa. Jak mechanik znajdzie czas w tym tygodniu to przystępujemy do przeglądu włoszki :D
Wymienione oba przednie łączniki stabilizatora na JGR.
Od razu ciszej :)
A w piątek czeka nas przegląd.
I tu się z Tobą zgodzę ;)
GY-TY to GY-TY :)
/jak będę miał chwilę, to założę na próbę i cyknę fotki, jak by to wyglądało u mnie :)/
Pozdrowionka :)
---------- Post added at 09:51 ---------- Previous post was at 09:49 ----------
Ja bardzo dobrze wiem, co On mi sugeruje :D :D :D
ALE NIE NIE NIE :D - Nie ze mną te numery Bruner (Bociek) :D
przeglad oraz wymienione sprezyny na apex...twardo nie jest ale poprawilo sie prowadzenie....polecam:)
moja bella dostała dzis nowe scudetta przód/tył od razu inaczej wyglada
Zmienione nadkola przód, trochę zabawy a jak mi się podoba. Wymyta wstępnie przed sobotnią kąpielą.Sprawdzone ciśnienia w kółkach,wymyte zaciski.
Umyte szyby ... jak dziś wracałem z Poznania autobahną to jak słońce zaświeciło to nawet moje poczucie estetyki ucierpiało ... gdy zaparkowałem pod domem Mr. Muscle ściereczki w dłoń i Heyah ;)
Prawdziwy alfaholik domyśliłby się że chodzi o emblematy ;)
Odebrałem z serwisu.
Mam wymieniony kolektor, zaślepiony EGR, usunięty DPF i zrobioną geometrię zawieszenia.
Dzisiaj wymiana opon.
Pozdrawiam.
- Rafał
a mi oponoeo.pl przyslalo dwie nowiutkie oponki na przod. Dunlop SP Sport Fastresponse 195/65/15. dale po 197 zl za sztuke a to chyba niezla cena:=-)
A ja w końcu naprawiłem podnoszenie szyby kierowcy ! ! ! :o
Prowadnica wymieniona - szyba śmiga aż miło :)