-
Ja zalewam nowy olej na 2/3 po 10 tys jak wymieniam to mam 1/3-1/2 ale trzeba dodac ze lekko mi sie poci przewod olejowy od turbo i cos zawsze tam wyleci przez ten czas. Natomiast wydaje mi sie ze zuzycie u Ciebie jakies duze nie jest. A nigdzie sie nie poci?
-
Wlasnie chodzi o to,ze nie. Swietnie odpala,bardzo dobrze przyspiesza,nie kopci,rowno pracuje .Moze ta konsumpcja jest "w normie" a ja jestem po prostu lekko przewrazliwiony..;)
-
Mówmy bardziej konkretami, bo inaczej to jak z olejami i opiniami o nich - "wydaje mi się że silnik lepiej chodzi" - to nic kompletnie nie oznacza, powstaje jakiś mit później.
-
To ze ladnie jezdzi nie oznacza ze nic nie cieknie od spodu.
-
to fakt,ale jak juz pisalem,spod suchy. Przy okazji kontroli na stacji diagnostycznej mialem okazje sie przyjzec....Ale mozemy sobie gdybac.Z wymiana oleju na półsyntetyk wstrzymam sie jeszcze,podjade do mechanika i zobacze jaka postawi diagnoze. Dzieki Chłopaki za rady.
Pozdrawiam.
-
Na allegro pokazał się Shell HX7 ECT 5W-40 (olej do Giulietty MA):
http://allegro.pl/shell-helix-hx7-ec...633182340.html
-
Cena OK tylko te MB229.31 to trochę nisko jakościowo.
-
Heliksa Ultra nie full-SAPS w 5W-40 nie ma - więc to najbliżej GTL, jak się da :).
-
W innych wersjach językowych przy normie Fiata jest (meets) czyli, że spełnia a u nas wygląda jakby miał formalną aprobatę ale to taki marketingowy szczegół ;-) MSDS na PL się niestety nie otwiera a ciekaw jestem czy te same bazy mają co wersja np. UK albo choćby RU bo bywało różnie.
-
Formalną aprobatę Fiata ma tylko Selenia :).