Moim skromnym zdaniem najwiekszym konkurentem Giulii moze okazac sie Mazda 6, i tutaj cenowo Alfa wypada gorzej,
Printable View
Moim skromnym zdaniem najwiekszym konkurentem Giulii moze okazac sie Mazda 6, i tutaj cenowo Alfa wypada gorzej,
Mamy Euro po 4,4 to ceny w PLN są "nieco" wyzsze niż ceny 159, kiedy Euro było po 3,5. Ja mam nadzieje na podstawową benzynę w tej cenie co 2.2 diesel, z powodu akcyzy. Na przełomie roku ceny powinny zejść do rozsądniejszych 120.
gdzie znajdę konfigurator na pl
W naszym kraju nie wróżę sukcesu z takimi cenami.Tu jednak Passat czy Bmw 3 przez mentalność narodu będą góra.
Czym to? opowiedz nam Pitero
Wrzuci ktoś link do cennika?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Cennik:
Załącznik 201343
10k za automat...
Kilka rzeczy z wyposażenia dodatkowego:
Alu 18’ Luxury/Veloce – 6.400/4.400
Lakier metalizowany – 4.000
Lakier 3 warstwowy – 9.500
Łopatki do automatu – 1.400 (!)
Navi 6,5’ – 5.000
Navi 8,8’ – 10.000
Skóra – 8.500
Szklany i elektryczny dach – 7 .500
Czujnik parkowania przód-tył – 3.200
Ksenon 25W/35W+AFS (to w jakimś pakiecie jest) – 5.700/7.000
Mam nadzieję, że jednak będą jakieś rozsądne pakiety, bo pojedyncze opcje porażają cenami.
Mercedes AMG C63S (o tej samej mocy) zaczyna się od 410k PLN. BMW M3 jest słabsze, ale w podobnej cenie, natomiast by dołożyć te kilka opcji, które ma Alfa trzeba dorzucić lekko 20 tysięcy PLN. Podobnie w Mercedesie. Audi nie ma w ofercie na chwilę obecną modelu RS. Więc 370k za Alfę to cena naprawdę bardzo dobra biorąc pod uwagę moc, wyposażenie i frajdę z jazdy. Jest dobrze!
Cena Diesla również nie jest wysoka biorąc pod uwagę, że tu jest akcyza 18% na auto.
Moja 147 115 koni w 2004 roku kosztowała 26 tysięcy euro, a mówiąc szczerze jest golasem, bo prócz wyświetlacza multidot i systemu ASR to nie ma za wiele na swoim pokładzie :) Więc była drogim autem a całkiem nieźle się sprzedawała...