W przypadku mazdy alfa wypada tylko cenowo gorzej.
Wsiądź do mazdy a czar pryśnie. Przejedź się po zakrętach a będziesz chciał wyjść...:)
Printable View
To samo pisałem, a użytkuję od roku 6-tkę. Alfa nawet stareńką 156tką wyprzedza mazdę jeśli chodzi o detale, poczucie czegoś wyjątkowego. Wczoraj demontowałem schowek w 156 - wkręty, wytłumienia, gumki na pałąkach zawiasów itd. A w Maździe ? - jeden odlew plastikowy. To co dopiero Giulia ze przeróżnymi opcjami (mazda - 3 wersje raptem i zero opcji konfiguracji) , itd.
A gdzie ten cennik online jest gdzieś ?
Ceny chyba jakie były spodziewane. Tylko czemu od diesli zaczynają...
Interia twierdzi wręcz że jest tanio. Nie podają cen benzyny.
http://m.interia.pl/motoryzacja/news,nId,2204852
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Porównałem cenowo z Mazda 6, 2.2 d, 175 km, 6 AT, 8,4s. 0-100. Nie najbogatsza wersja (2 z końcu). Z opcji tylko kolor najtańszy dodałem. Cena:157.200 PLN. Giulia Sport 153.300. Fakt ze nie znamy wyposażenia w wersji sport, jednak zakładając że poziom jest podobny nawet ceną Mazda nie wygrywa.
Pitero powaznie? Carbonowy wal i naped na tyl ma przekonac "target" do zakupu Alfy? Nie porownuje samochodow, napisalem jedynie ze Mazda na naszym rynku moze byc konkurentem Alfy, ceny Giulii zaczynaja sie tam, gdzie 6 koncza :)
Jezdzilem Mazda, nie powala :) , zobaczymy jak bedzie sie prowadzila Alfa.
[MENTION=70083]Kir[/MENTION] - https://drive.google.com/file/d/0B_b...w?pref=2&pli=1
Wersje dla Włoch, ale myślę, że nie będzie bardzo odbiegać od Polski...
Jeżeli ona(Gulia) faktycznie jeżdzi tak dobrze jak opisują pierwsi testujący ją dziennikarze,a wygląda w środku jak na ostatnich zdjęciach(wersje dwukolorowe kilka stron wcześniej,czarno -koniakową mam już na pulpicie) to cena moim zdaniem jest dobra.Pokażcie mi na rynku tańszą ofertę na samochód klasy średniej tylnonapędowy o podobnej mocy.
Biorąc przez zwykłe analogie do innych marek,lub do 159 Tbi, to nie ma powodu żeby 200KM benzyna była droższa od wycenionych już diesli.
W związku z powyższym czas powoli robić miejsce w garażu.
Ps.Informacja z FAP:benzyn w Polsce jeszcze nie widzieli.,testowali tylko diesle.
Niestety duuuże znaczenie może mieć los polskiej waluty.
Nie może być, bo to zupełnie do innych celów samochody. To tak, że można kupić rower za 20tys jak i samochód za 20tys. Ale to nie konkurencja, bo to przedmioty czemu innemu służące. Choć oba jeżdżą.
Jak się będzie prowadziła ? - to Alfa , więc można się spodziewać jak :)
Ciekawe to jest czemu tak tą wersję 280-konną opóźniają ? i w ogóle benzyny, coś tam nie gra jeszcze wszystko czy jak?
Andrzejsr zdaje sobie z tego sprawe, jest grupa ktora wypatruje Alfy, obawiam sie jednak ze tych niezdecydowanych i/lub kierujacych sie ekonomia Mazda moze odebrac Alfie.