-
Zgadzam się z przedmówcą
Błąd P1172 dotyczy wolnych obrotów
Diagnostyka tego błędu wymaga sprawdzenia następujących elementów:
- lewe powietrze w dolocie powietrza
- sonda lambda
- ciśnienie paliwa
- system paliwowy ( np. wtryskiwacze )
- mechaniczne uszkodzenia typu: gumowy uszczelniacz cylindra, słabe ciśnienie cylindra ...
- Jest jeszcze ostatnia opcja. Ktoś majstrował w ECU i coś spier.......l
Po pierwsze primo: odłącz lambe i sprawdź czy obroty falują i jaki masz błąd
Po drugie primo: odłącz przepływkę i odłącz lambę i sprawdź czy obroty falują i jaki masz błąd
Po trzecie primo: podepnij inną sondę lambda, wyczyść krokowca i przepustnicę...
Po czwarte primo: daj znać jak wykonasz powyższe czynności :D
-
nieszczelnosc odpada, wczesniej przed wymiana tez falowaly,
musze spotkac sie z seba w takim razie, bo do kazdej czynnosci komp ;d
-
kup sobie kabel za 50zł :D
-
A jakie oprogramowanie??? To może i ja bym sobie sprawdził to i tanto:)
-
AlfaDiag ale za korzystanie z niego tez trzeba zaplacic
---------- Post added at 11:14 ---------- Previous post was at 11:11 ----------
To purchase an AlfaDiag license for 45.95 EUR
-
FiatECUScan
nawet dorzucają na CD z allegro do kabla
-
panowie moze jakies spotkanie ?
-
No ja już jestem dostępny jak coś :D a jeżeli chodzi o kabelek to cena jest niska i wszystko jest na dołączonej CD więc nawet nie potrzeba nic ściągać :D
A co do spotkania to jestem otwarty :D
-
Seba jak tam wypad do Zakopanego:)??? Jak trasa, słyszałem za jakiś remont pod Zakopcem? Kasa odłożona na zdjęcia z radarów:)?
-
Krzysiek no powiem Ci że zajebiście :D pogodę miałem zajebista non stop słońce i powyżej 20 stopni :) Jeżeli chodzi o remonty to miedzy Krakowem a Zakopanym trochę remontów ale takie że jeden pas wyłączony z ruchu. Ale powiem Ci że jechało mi się zajebiście :D jechałem długi odcinek płatną więc km moment uciekały. No i co najważniejsze nie było wcale korków :D Odcinek 480 km zrobiłem w 5 godzin i 20 min :D A jeżeli chodzi o radary to mam nadzieje że nie będe miał pamiątkowej foty z wyjazdu :D