Ty wiesz co mnie boli Lenistwo:D
aaaaaa i jeszcze jedno, nie pali mi sie jeden palnik hidowy POMOCY :D
Printable View
Andrzej jak możesz poproś Pabla żeby spakował silnik na palete najlepiej na wtorek żeby kurier mógł podlecieć. A tak przy okazji fajnie jakby nie było ściągnięte koło pasowe od alternatora, bo cholernie ciężko je ściągnąć, moje się ukruszyło mimo że robiłem to ściągaczem a nie młotkiem tylko :)
Nie tego koła chyba nie będzie potrzeby ściągać.
Sam pojadę w poniedziałek to przygotować bo znając Pawła nie będzie miał czasu
A tak poza tym, myślicie że jest sens zalewać płukankę jakąś????, czy wystarczy skoro mam wsio w drobny mak poczyścić i przedmuchać.
Czyść i dmuchaj, styknie.
A mi siem zderzak tylny oberwał:( Coraz bardziej Alfa się rozpada, chyba czuje że jej czas się zbliża:)
Tak jak Piotrek pisze.Wystarczy wyczyścić i przedmuchać.Płukanka nie ma sensu jak masz wszystko rozbebeszone.
Piter a jak żesz to zrobił że Ci się oberwał?Wyhaczyłeś gdzieś bo nie wierzę by Ci zgniła na tylnym pasie.
Ta Grzybek jeżdzi ze wszystkimi odpadającymi częściami auta, przód też mu zaraz odpadnie :D
Nigdy nie stosowałem płukanek bo moim zdaniem jest to strata czasu i pieniędzy co innego jak by tam dostał sie płyn chłodniczy
Nie przejmuj się mój przedni zderzak około 5 razy został na asfalcie a w śniegu to już nie zliczę chyba trzeba sprężyny od czołgu założyć. No ale tylny oberwać to już wyższa szkoła jazdy, jeszcze nie ten poziom zaawansowania w prowadzeniu osiągnąłem :)
---------- Post added at 14:15 ---------- Previous post was at 14:10 ----------
Uszczelka była cała na szczęście- pierścienie wokół cylindrów, ale reszta uszczelki zaczeła się ze starości rozlatywać i wpadać wokoło tulei cylidrowych i co ciekawe to nie byle ścierwo tylko reinz
Uszczelka była cała na szczęście- pierścienie wokół cylindrów, ale reszta uszczelki zaczeła się ze starości rozlatywać i wpadać wokoło tulei cylidrowych i co ciekawe to nie byle ścierwo tylko reinz
Po tylu latach to nie dziwne,że sie rozpada.Też miałem reinza oryginalną z 92r ale puściła w końcu przy kanale olejowym i olej mieszał się z plynem chłodniczym.Może ten szlam w bloku u Ciebie to własnie olej jest?U mnie po zrzuceniu głowic wyglądało to bardzo podobnie.