TRW i Textar, pylą podobnie umiarkowanie. Nie ma tragedii, biorąc pod uwagę cenę jest OK :)
Printable View
TRW i Textar, pylą podobnie umiarkowanie. Nie ma tragedii, biorąc pod uwagę cenę jest OK :)
Tarcze i klocki już do mnie jadą, teraz pytanie o wymianę...
Z przodem sobie poradzę, ale chodzi mi o tył i wkręcanie tłoczka, czy trzeba tam coś regulować odnośnie ręcznego, czy wkręcić do końca i samo się to ustawi odpowiednio?
Mam jeszcze takie pytanie o szczegóły, np. tarcze odtłuścić benzyną ekstrakcyjną, użyć smaru miedziowego (gdzie?) Jeszcze jakieś konkrety?
nie robić nic poza oczyszczeniem piasty :-)
np textar ma niby jakąś powłokę anty i sami piszą żeby nie przemywać niczym tarczy
samrowanie ? też raczej nie
no ale to moje zdanie
Jest taki smar co się daje kapkę w pewien punkt miedzy klocek a właściwie między blaszkę na klocku a tłoczkiem. Powoduje on nie przywieranie tej blaszki do tłoczka w wysokich temperaturach i lepiej rozprowadza się ciepło. Wygląda jak smar miedziowy ale nie jestem pewien jak się on nazywa, niech mnie ktoś poprawi.
Przymierzam się do zestawu :
ZIMMERMANN SPORT TARCZE PRZÓD ALFA ROMEO 159 KRK (5692480577) + EBC GREEN KLOCKI PRZÓD ALFA ROMEO 159 08-11 KRK (5654003130)
co sądzicie ??
A ma ktos w 159 tarcze mikody nawiercane? Mialem je w 156 i spisywaly sie swietnie, ale tu jednak masa troche wieksza.
Miałem praktycznie identyczny zestaw w swojej 2.4 tyle ze mialem standardowe tarcze zimmermana, nie nawiercane sporty. U mnie ten zestaw sie spisywał świetnie, pylenie małe, hamulce wciskały w fotel aczkolwiek dość szybko sie skończyły. Myślę , że na 1.9 ten zestaw jest aż zanadto dobry ale kto bogatemu zabroni ;)
Mam chęć ciągać przyczepę (co prawda jeszcze muszę w hak zainwestować ) tak wiec to nie kwestia bogactwa tylko zdrowego rozsądku .... ktoś na forum ma podpis "to nie prędkość zabija tylko jej gwałtowne wytracanie" i w pełni się z nim zgadzam :-).
Mimo fabrycznych 150 KM rozpędzam się wystarczająco dobrze tylko jak na mój gust niewystarczająco dobrze wytracam prędkość.
Także zamawiam w/w zestaw (przy okazji płyn do wymiany) - jak dotre klocki to dam znać jak działa.
Byłem w pewnej hurtowi motoryzacyjnej zapytac się u nich o cenę kompletu textara na przód, a tam mi powiedzianio, żeby kupić mintex'a, to samo, ale inne opakowanie, prawda to to?