Zawsze odpala w ten sposób na zimno?
Printable View
Zawsze odpala w ten sposób na zimno?
Od jakiegoś czasu tak
Na luzie klekocze mi coś od skrzyni jak wcisnąć sprzęgło to ustaje, czego mam szukać do kupna aby ten problem zlikwidować?
tak z nudów sobie wstawię swoje ulubione 155:D
ma ktoś do 155 piórka uszczelniające do drzwi lewa i prawa strona, nakładkę gumową na przedni błotnik i silniczek klapy nawiewu zew-wew nad wentylatorem?
CO to masz za kierownicę?
Odezwę się, choć pewnie znowu burza będzie.
Jak dla mnie klasyka i styl.
momo taka sama kiera jak w SZ ecie
https://www.google.pl/search?q=alfa+...9BI-jzJUxSM%3A
- - - Updated - - -
burzy tym razem nie będzie
No i czerwona się rozkraczyła, różnicowy lub łozyska półosi się rozleciały cieknie olejem przy skręcie i strasznie łupie. Auto jedzie w miarę tylko po prostej w zakrętach tragedia
Andrzej, w końcu to tylko alfa:)
O kurde i co teraz?
Andrew jak coś to skrzynię do V6 mam
Ten mechanizm jest regenerowalny?
miałeś jakieś objawy przed tym? u mnie coś się trze przy skręcie w lewo i prawo i napewno nie są to hamulce czy łożyska.
Skrzynia 6 od czego, od 156 ?
Andrzej już nie ten wiek żeby się wstydzić :) pisz co tam się działo przed bo muszę wyeliminować skrzynie/róźnicowy
No więc tak, wywalona dziura od strony sprzęgła-coś pierdykneło i wywaliło dziurę w obudowie utrata oleju dopełniła całości.
Trzeba w zasadzie drugą skrzynię.
Co wywaliło dziurę to będzie rozebrana skrzynia żeby zobaczyć
Pierwszym objawem było, podczas ruszania coś łupneło ale auto jechało jak zawsze należycie, potem pojawił się wyciek oleju i w ciągu dwóch trzech dni dupa, autem nie da sie jechać.
[MENTION=19198]Pablo[/MENTION] potrzebna jest skrzynia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Skrzynia przed lift i po lift niby taka sama ale nie da sie tego założyć nie zmieniając sterowania biegami. Tak więc trzeba będzie spawać dziurę w skrzyni między komora mechanizmu różnicowego a obudową sprzęgła, pękła satelita sworzeń się nie ruszył. Ze skrzyni na która miałem zmienić wyjmuję mechanizm różnicowy i wkładam do skrzyni tej co była pospawanej.
W czarnej na dzień dobry rozsypał się sworzeń wahacza, jak pech to pech
czerwona Alfa naprawiona koszt 1300zł są inne przełożenia na kołach, zostawiłem te które miałem
Wahacz w czarnej wymieniony koszt 200 zł
został jeszcze jeden problem
w czarnej- cieknące przewody wspomagania przy maglownicy
w czerwonej- cieknąca pompa wspomagania
Na parkingu mnie przeklinają za plamy na stanowisku:D
Słuchajcie na dniach wymieniam olej w mojej v-ce i chcę założyć jakiś dobry filtr oleju żeby cisnienie oleju było lepsze niż na tanim filtronie jakieś sugestie
zaznacz regulator ciśnienia paliwa
http://eper.fiatforum.com/eper/navi?...OD=1&DRW_NUM=4
Tak wygląda sytuacja z moja 155 na 3 dni przed złotem :)Załącznik 207465Załącznik 207470
nie jest żle, takie rozbiórki to normalka przed kazdym zlotem
Standard, ja chyba będę lakierował zderzaki dzień przed wyjazdem :) Do tego jadę bez mieszków, boczku lewych drzwi tył itp bo na sam zlot nie warto zakładać i zdejmować, aaaa i klamki od strony kierowcy jeszcze nie mam od środka i to chyba tyle także luz, dla tego typu aut jest to w zupełności normalne :D
Dziwne jest jeśli ktoś przyjeżdża kompletną w której nie ma nic do roboty ;)
mnie na zlocie nie będzie ..... mimo ze mam 30 km .
Ale nie bede jechał 90-konnym dieslem , bo mnie pojedziecie....
Ale za to ... moze wpadniecie na Tychy ? jeden pokój mam wolny jak co , mozna cos dziabnac :P pochwale sie moim szrotami :P jakiego grila jebniemy ? Tychy macie i tak po drodze :)
a co tam :P wpadne
Pokopce wam :P se se se se se se se
(Tak, wiem, że to nie bazar, ale...)
Jakby kto potrzebował to mam na sprzedaż nowe amortyzatory Monroe do V6, Q4 itd... myślałem, że będą pasowały do Twin Smarka 8v, a jednak... nie pasują :D