Za niedługi czas mam zamiar znowu przesiąść się do włoskiego auta :-) z mojego obecnego Focus mk3ST 2.0 Ecoboost 250ps porobiony na ponad 290Ps i 480Nm, główny powód to brak AWD. Niestety, więcej jeżdżę na krótkich trasach i lubię przyładować od 0km/h ale ośka nie daje sobie z tym rady. Co innego na autostradzie lub jakiejś S-ce tam 200-220km/h na luzaku na tempomacie można lecieć, choć już widzę że max. prędkość to Giulia ma duuużo mniejszą bo obecnie fordzik legitymuje się ponad 270km/h :-). Kolejny powód zmiany to fordzik ma już ok. 62tyś km i 5lat. napisałem wcześniej że powrót do włoskiego auta bo miałem kieeeedyś bravo 2 1.4T-jet 150 po chipie w Cinsoft na ok. 180Ps, baaaaaardzo byłem zadowolony z tego auta. Kolejny argument za Giulią to baaaaaaardzo mała ich ilość na drogach a ja lubię nietuzinkowe auta :-) Moje pytanie brzmi na co szczególnie zwrócić uwagę przy zakupie Giulia 2.0 200Ps (pójdzie po zakupie na poprawki mocowe do Cinsoft), auto będzie z PL salon, max. 2lata do 25tys km. Oferta poglądowa(
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6CcRCM.html ) fajne kółko, inny wydech, zderzak tył, zawieszenie i jest miodzio dla mnie, żadnych skór nie chcę, obecnie mam i nie wiem jak musiałoby mnie poczochrać żeby to znowu kupić, kto kupuje auto na skórach? To nie moja bajka. Mocno myślałem nad Mercem AMG45 ale za tę cenę miałbym starszego, z większym nalotem i osiągi w granicach ok. 1 sec. szybsze nie przekonały mnie a jest dość mały ten merc. ps2. nie pytam o spalanie bo od ok. 40tyś. km latam tylko na 98Pb i średnie zużycie paliwa to ok. 11,5L a autostrada przy ponad 210km/h to ok. 15L