wrzuc, w wolnej chwili zerkne - najlepiej ori i mod zebym nie musial sobie szukac ori :P
Printable View
wrzuc, w wolnej chwili zerkne - najlepiej ori i mod zebym nie musial sobie szukac ori :P
TQ nie musi być "tknięte" w EDC16 ;)
Oczywiście nie bronię - bo mapki nie widziałem - to tak tylko dla potomności - jak TQ jest ori to nie znaczy, że auto nie pojedzie szybciej - czasem baaaardzo szybciej ;)
EDIT...
OK - zerknąłem na tę mapkę nadesłaną przez Kayrol i.... gdzie Wy widzicie te straszne mody? :) Przecie lambda i DW są kosmetycznie inne niż ori... Ale SOI? Osie? ...seria
w poprawny sposob? nie ruszajac duration? nie przychodzi mi zaden taki sposob do glowy w tym momencie :P
O widzisz :) To już drugi sposób - a przecież pisałeś, że w fiatowskich silnikach "musisz" to zrobić przez TQ lim :P
A to czy ruszanie duration jest poprawne czy też nie to już inna bajka.. Pliki dawane tutaj do oceny nieczęsto wychodzą od dobrego tunera, więc i takie ewentualności trzeba brać pod uwagę :)
jak chcesz zrobic dobry soft to MUSISZ :> oszukujac komputer poprzez zwiekszenie duration to nie jest poprawny sposob,
ale z druga linijka ktora napisales to masz racje, dosc czesto widac tutaj takie mapy, tak na dobra sprawe nie wiem czy ktos wrzucil w tym watku jakas inna :D
Panowie, powiedzcie mi czy do 2.5 V6 są jakieś gotowe mapy, które można samodzielnie wgrać? Albo jeszcze lepiej, czy ktoś z Was ogarnia odpłatnie mapowanie V6 lub możecie mi kogoś sprawdzonego polecić?
som.
Mam pytanko, czy jest ktoś z okolic Wrocławia/Strzelina kto ma osprzęt do zgrania/wgrania map do 105km 8v na Bosch'u? Mam mapkę wystarczy tylko wgrać, stawiam flachę ;)
mam jeszcze pytanie, który z tych map będą najbardziej odpowiednie do tego silnika? Znalazłem w temacie posta, że dobra jest EyAlfa262B.020...
link do innych map: http://reducteur.free.fr/tunefiles/T...iles/ALFA/156/
numer ecu: 281 001 587