Wszystko na ledach bardzo jasnych.
Potwierdzam :) wygląd nawet jakby się polepszył:D a na pewno widoczność Alfy w słońcu na ringach jest większa niż na ori xenon , co mnie zdziwiło :O
Printable View
Za tę cenę to nie wyobrażam sobie żeby to kiepsko świeciło i wyglądało ;-) W tej chwili to moim zdaniem najlepsze rozwiązanie świateł do jazdy dziennej dla 159.
Oczywiście że gasną(nie ma różnicy czy manualnie , czy w automacie), zresztą tak to powinno być wg przepisów!! bardzo mnie irytuje jak widzę samochody z dołożonymi ledami itp do jazdy dziennej świecące wraz z mijania po zmroku, od razu bym dowód zabierał !!
Ja W tej chwili ustawioną manetkę mam w pozycji automat i działa to tak:
po włożeniu kluczyka odpalają się ringi jeśli jest jasno-(czujnik zmierzchu to stwierdzi :D) (ale np. w garażu jak Alfa stoi to odpalają się xenony(wpadam do garażu na pamięć, bez odpalania światła :D ) ogólnie czujnik zmierzchu bardzo szybko reaguje, bo jadać na ringach w dzień i wjeżdżając po np. wiadukt itp to praktycznie od razu zapalają się xenony, po wyjeździe również przełączenie z xenonu na ring trwa dosłownie sekundę !!!
chyba na razie "zakleję sobie" przełącznik jakaś taśmą by się przyzwyczaić że nie muszę nic robić, bo ileś razy już chciałem załączyć światła bo mi pozycja w manetce nie pasowała (dawne przyzwyczajenie:D) a tu wszystko za mnie robi automat z czujnikiem zmierzchu :D:D:D
Oczywiście nic nie zastąpi zdrowego rozsądku, bo jak wiemy czujnik zmierzchu reaguje według swoich jakiś tam ustawień/pomiarów a dla mnie logicznym jest że np.w przypadku opadów deszczu itp gdy czujnik nie zmienia na mijania(a wg. mnie już widoczność jest słaba) to sam sobie to wymuszę manualnie, bo liczy się moje bezpieczeństwo a nie oszczędność xenonu alternatora itp
PS:I mam jeszcze jeno pobożne życzenie, żeby czujnik wycieraczek tak fantastycznie działał jak ten zmierzchu :D:D w trasie daje jakoś radę, ale w mieście to kompletne nieporozumienie. (w sumie w żadnym z samochodów jakie miałem z takim ustrojstwem , nie spisywało się to w przewidziany sposób szczególnie w mieście)
Pozdrawiam
Emisieq81 a gdzie nabyłeś te światła? Czy średnio rozgarnięty elektryk je podłączy? Tak pytam bo jeśli wchodzi w układ jeszcze czujnik zmierzchu to mam wątpliwości :) a sam nie chcę się do tego dotykać bo się nie znam.
alledrogo,wątpię by jakiś sklep stacjonarny miał takie cudo, wpisz DUOLIGHT.
no ja tego też bym nie podłączył, bo z elektryki to co najwyżej żarówki wymieniam ;D i baterie w pilocie ;D a tak serio, to żadnej filozofii z tym nie było dla mechanika(głownie mechanika, nie typowego elektryka), bo zajęło mu to może z 15min łącznie z przeprowadzeniem kabli (wszystko bez ściągania zderzaka, osłony dolnej itp) Mojej roboty to było tyle że zdjąłem zaślepki halogenów, odpiąłem srebrne obwódki(które trzeba usunąć bo szkło inaczej jest ukształtowane), wykręciłem stare halogeny i potem odwrotna kolejność :D
Pozdrawiam
dziękuję za informację
ja też taki elektryk Ty :)
. W Będzinie jest sklep-hurtownia "CTS - centrum tuningu samochodowego " i oni to mieli wcześniej i taniej niż na allegro :) .W necie też mają swój sklep i na allegro chyba też . Nie chce mi się bawić w wysyłkę ale jak by ktoś z okolic był chętny to mogę zapytać ewentualnie o zakup grupowy ( zniżka ) i ogólnie o jakiś rabacik bo mam do nich dostawy to może coś się pochyta :)