-
szkoda że nie poszedłem na mechanika bo już bym Ci pisal co jest rozwiązaniem :(
ludzie rozwiązują większe problemy jak np ci naukowcy co szukają jakiejś "cząsteczki higgsa"
przecież na świecie jest taki problem jak wielkie falowanie obrotów w AR156 w silniku TS ;)
nobel już czeka hehe
-
http://www.youtube.com/watch?v=8u0EH...4y91zxPn-sDLjQ
W linku widać mój problem, obroty falują na biegu jałowym, gdy chcę jechać cholernie szarpie, w tej chwili już obroty opadając po wciśnięciu gazu - była nieszczelność, natomiast falowanie nadal jest. Co to może być?
-
mowisz ,ze opadaja po wcisnieciu pedalu a moze masz gdzies linke od gazu zablokowane (a tak a propos moje falowanie rzedu 20o obrotow to nic przy twoim )
-
Linka jest ok, mówiąc, że opadają miałem na myśli to, że usunąłem już nieszczelność i teraz po puszczeniu pedału obroty wracają do jałowych, natomiast nadal pali się marchewa i nadal obroty mocno falują co uniemożliwia jazdę.
-
a przyjzales sie przeplywomierzowi i sprobuj moze jeszcze w dziale 145 -tek ,wiem ze to ts ale moze 1,4 ma cos innego niz nasze motory
-
W dziale 145 pytalem, twierdzą, że to krokowy. Jeśli odepnę przepływomierz to jest jeszcze gorzej, więc to nie on.
-
U Ciebie sprawa jest prosta, a na pewno prostsza do rozwiązania niż falowanie przy dojeżdżaniu u nas.
Ja miałem taki objaw gdy:
- kręciłem śrubką przy przepustnicy
- źle wykonałem adaptacje
Prócz tego linka musi być luźna.
Sprawdź uchylenie przepustnicy - jej ponowna adaptacja
Odłącz wtyczkę od silnika krokowego i zobacz jak będzie pracować wtedy silnik.
Co do silnika krokowego zawsze można wykonać jego test poprzez AD. Koniecznie reset i adaptacja krokowego.
-
Kolego, niedawno była robiona adaptacja przepustnicy wiec moze masz racje. Możesz powiedzieć, co dokładnie zrobić, krok po kroku?
-
W jaki sposób była robiona adaptacja przepustnicy?
-
a w jaki sposób jej reset ?