Mi się właśnie też tak wydaje że ta z dziurkami może powodować że EGR się zasyfia. Myślałem nad tą zaślepką z dziurami ale raczej to bez sensu lepiej chyba całkiem zaślepić i usunąć z programu.
Printable View
Mi się właśnie też tak wydaje że ta z dziurkami może powodować że EGR się zasyfia. Myślałem nad tą zaślepką z dziurami ale raczej to bez sensu lepiej chyba całkiem zaślepić i usunąć z programu.
W mojej 159 z zaślepką z dziurkami EGR od wymiany wytrzymał ok 45 tys km. Tyle, że wymieniony był na nowy. Jeszcze przez poprzedniego właściciela, ale cały serwis 159 miała w ASO i wszystko jest udokumentowane :)
witam panowie czy jak mam usunięty dpf wizycznie i elektronicznie to czy moge odłączyc czujniki od niego,bo mama taki pomysł by załozyc dóży katalizator od astry h z silnikiem 1.9cdti
acha dzieki kolego ty to zawsze mądrze doradzisz musze się ztobą skontaktowac ty mi ogarniesz belle.ale dobry pomysł z tym katem od opla?
Witam
Takie pytanie do tych którzy wymontowują DPF-y, chodzi mi o to czy w 2.0 żeby wyjąć DPF-a trzeba rozbierać przód auta czy wyjdzie bez rozbierania?
pozdro dla wszystkich.
Wyjdzie bez rozbierania
Wysłane z mojego SM-T815 przy użyciu Tapatalka
Dzięki za odpowiedź. Jeszcze jedno czy ciężko to ustrojstwo wyjąć chodzi mi o to czy gdzieś jest jakaś śruba lub jakieś zabezpieczenie z którym może być problem, jeszcze raz dzięki.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/02/286.jpg
Tak to wygląda. U góry objemka łącząca dpf z turbo, na dole śrubami do rury wydechowej