Ile taki zestawik ?
Printable View
Ile taki zestawik ?
A nie chciałeś do tych Taroxów, również tarczy Taroxa??
Pierwsze 100 km: skuteczność hamowania na niedotartych klockach o niebo lepsza niż wcześniej :)
Spalanie z tej trasy 6.1 gdzie wcześniej 6.7-7.0 :))) Wewnętrzny klocek w obu zaciskach musiał nie odbijać do końca bo ostatnio zrobiłem test tzn. żeby schłodzić tarcze przed myjnią (skrzywienie po ciągle bijących tarczach w Volvo) 2 km nie dotykałem hamulca i cały czas hamowałem silnikiem a na myjnie wręcz dotoczyłem się. Przednie tarcze były bardzo gorące (nie dało się dotknąć), tylne ciepłe.
Różnica w spalaniu jest kolosalna i musi być coś na rzeczy. Jutro wrzucę Wam zdjęcia jak wyglądały dwa klocki z jednego zacisku :)
Wyobijane mam te lakierowane zaciski. Malował już ktoś z Was? Kiedyś to trzeba będzie poprawić.
Panowie prośba. Czeka mnie wymiana przedniego kompletu hamulców (tarcze + klocki). Na tarcze się zdecydowałem i będą Zimmermann'y, nie wiem co z klockami. Myślałem początkowo nad EBC Green (OMP Road & Sport jako zamiennik EBC poleca mi tommi). Jednak ceny kompletów tych dwóch producentów to circa 310 - 330zł. Pytanie czy warto dopłacać do nich ponad 100zł w stosunku np. do Ferodo FDB4206, Brembo P23129 (takie chyba szły jako oryginały) czy nawet Zimmermann 24339.200.1? Które z tych "tańszych" wg Waszych doświadczeń sprawują się najlepiej pod względem skuteczności, pylenia i (nie daj Boże) piszczenia? Czy może warto dołożyć trochę grosza i wziąć EBC/OMP?
Ja teraz założyłem klocki Zimmermanna do TI czyli na czterotłoczkowe zaciski. 175 zł za komplet. Moim zdaniem bomba!
Też zakładałem ostatnio Zimmermanna Sport i do tego klocki Ate i jest rewelacja.
Polecam
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka