W eperze wpisując VIN auta
Printable View
No niestety nie jest tak łatwo jak myślałem :) W 2.0 8V numery silnika rosły z biegiem sprzedaży czyli były numerowane kolejno a tu Łukasz-Andrzej 4 lata różnicy i kilkadziesiąt numerów różnicy tylko więc nie dojdziemy w ten sposób...
Moja 1992 tu:
A te oz z Czerwonej nie podejdą?
Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
przymierzałem i brakuje około 13mm wydawało by się żeby dać dystans 15mm pod koło ale wyglada to okropnie, koło wyłazi po za obrys błotnika i jest kicha. Ze Speedlajnem jest jeszcze gorzej.
Ciekawe bo ori felgi od coupety 16" szerokość 7" mają ET 40 i jest dobrze bez dystansu.
a Co wsadziłeś do siebie od Fiaciura oprócz zacisków?
Też doszedłem do takiego wniosku że trzeba dobrać odpowiednio wyprofilowane ramiona w feldze. Na naszych felgach brakuje około 2 centymetrów żeby zmieścić zacisk. Dokładając dystans 20mm koło wystaje paza obrys błotnika
- - - Updated - - -
wszystko oprócz kół bo są brzydkie ale bez nich nie da się tego złozyć w całość
Tak myślę żeby zapodać felgę szerokości 6" z odsadzeniem maximum 35 albo 25 i wtedy dodac dystans 5mm no chyba że ramiona będa idealnie ułożone pod zacisk to będzie bez dystansu koszem szerokości felgi
te się wydają dobre
http://allegro.pl/felgi-16-dezent-l-...475813519.html
Andrzej, widziałeś moje felgi, nie? Tam wg moich obliczeń zostanie chyba 5-6mm luzu przy dużym Brembo a koła z oponami większymi niż zalecane mieszczą się bez problemu i nigdzie nie obcierają. Znalezienie felg z takim profilem ramion wcale nie jest trudne, gorzej co najwyżej ze wzorem, czy podejdzie właścicielowi...
Te Dezenty wyglądają słabo jeśli chodzi o profil, IMO nie wejdą. Najlepiej niestety tych felg szukać osobiście, tak zrobiłem ze swoimi, wydawały się OK to pojechałem obejrzeć, na miejscu stwierdziłem "to jest to" i wziąłem je.
prosciej zalozyc 17-stki :)
mniej kombinacji
w
Nic to nie zmieni.
Kupiłem nawet piasty/zwrotnice na 5 śrub i pasowałem wszystko co mam, i tylko OZ Superleggera weszły, ale ET za małe i wali w rant błotnika.
Tak czy inaczej trzeba kombinować. Mam jeszcze jedne po odnowieniu od 145 i sprawdzę w wolej chwili, ale póki co jeszcze silnik w proszku niestety.
Lepiej gdyby ktoś podpowiedział jak wydech zbudować od podstaw, żeby 3.0 lepiej oddychało. Mam nadzieję, że zima pozwoli na kombinacje przy 155. ;)
wybor pasujacych felg masz rzad wiekosci wiekszy.
po prostu.
w
- - - Updated - - -
Ultraleggera,
Crono
te pasuja na pewno, sprawdzone empirycznie, dalej bym jzedzil na crono gdyby nie to ze 2 uszlachtowalem...
Team Dynamics Pro Race 1.2 -> o tyle przyjemne ze mozesz sobie zamowic w jakim rozstawie i z jakim ET chcesz
w
Jestem pewien, że dobrać się da, tylko nie jest to takie oczywiste niestety.
Team Dynamics ma faktycznie fajny wybór.
No i nastepna robótka i przeróbek też jest sporo
Hehe, zima idzie to sie Kustosz zbroi na następny sezon :)
Nie zapomniałem, tylko mam jakąś tam kolejność działań, która staram sie utrzymać, i mocno mi czasu brakuje.
- - - Updated - - -
"Karkołomne i kosztowne" , dobre określenie. Remont silnika, taki dokładny jego przegląd, dogoni wartość rynkową całego samochodu za chwilę, a to dopiero początek przygody.
Jak to poskładam, to chyba tylko nią będę jeździł ;)
- - - Updated - - -
Nie tylko ;)
Też muszę swoje tematy domknąć bo ostatnio kiepsko z czasem stałem. Z bólem serca zbliżam się do etapu gdzie kolejnym krokiem będzie... moc... a to zaboli po kieszeni... :)
Z ciekawości- dużo zabawy i przekładania jest żeby zamienic 2.0 na 2.5 V6. Oczywiście V6 ze 155.
Wybacz myślałem, że masz 155 V6 i chcesz zwiększyć moc.
Co do silników 3.0 V6 12V to były nie tylko w Alfie, jak kiedyś oglądałem Lancię V6 to byłem jedynym zainteresowanym od momentu wystawienia ogłoszenia.
Także ogólnie nie ma zainteresowania tymi silnikami.
Gdyby nie to że Crom V6 było może z 1000-1500 sztuk to już dawno włożył bym tam 3.0 V6 12V.
Ale jakoś ostatnio mam fazę na tylny napęd i przeszło mi dłubanie w przednionapędowych.
Porsche 924 dało mi ostatnio więcej frajdy z jazdy niż 3.2 V6 GTA.
Najlepiej miec dawce-parcha w calosci.
Zapytałem bo kolega mi wczoraj mówił ze wie gdzie stoi V6 ze 155 - ale sam silnik.
Niewarto się w to pakować lepiej zbierać na Julie
Jakbedzue tracić tyle co wszystkie Alfy to za 3 lata śmigam nią
Najtańsza wersja kosztuje 140 tys czyli po 3 4 latach będzie pewnie za 60 lub 70 tys do wyrwania to spoko cena. Ja już w stare złomy się nie ładuje czas na świeże auta
Marcin, wiec nie mów ze nie warto wsadzać V6 do 155 bo jak masz pojęcie to zrobisz to bardzo tanio. Chęć jeżdżenia starociem a nowym autem to dwa zupełnie inne sposoby na życie, co kto woli.