Ja będę miał ładne AEZ Valencia 19 cali na sprzedaż z oponami ;)
Printable View
Ja będę miał ładne AEZ Valencia 19 cali na sprzedaż z oponami ;)
Kupiłem takie same, tylko mniejsze ;)
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Z oponami 2800, opony Michelin Pilot Sport ok 5,5 mm, całkiem ładne. Dziś wystawię w bazarze
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
ET nie ma nic do zacisków, zwłaszcza zwykłych, każda felga jest tak wyprofilowana, aby zwykły zacisk się zmieścił bez dystansów, gorzej jak ktoś ma BREMBO, wtedy zaczynają się schody, ale raczej nie z ET tylko z samym kształtem ramion...
ET mówi tylko o położeniu czoła felgi względem jej osi symetrii, a już nie o kształcie (czyt odległości ramiona felgi od zacisku) ramion...
pływaki pozwolą ci spokojnie założyć felgi 5x108 i 5x112 bez problemu, pod warunkiem że felga ma normalne otwory, bo czasem można trafić na felgi z wąskimi otworami na śruby imbusowe i wtedy jest kłopot, bo pływaków do wąskich otworów raczej nie ma, przynajmniej ja się nie spotkałem
a biorąc to na logikę raczej taka śruba jest niewykonalna, bo płaszczyzna styku felga/śruba jest zbyt mała, żeby można ją było jeszcze przesuwać względem osi trzpienia śruby
- - - Updated - - -
w VAGu są raczej śruby M14, przynajmniej takie mam w Tiguanie i takie też były w Leonie2, nie wiem jak jest z Mercedesem.
tak jak pisze Nazar, mimo że felga jest przystosowana do śrub M14 przy rozstawie np 5x112, to nie zawsze da się ją bez problemu założyć na pływakach na auto z rozstawem 5x110 - po prostu czasem w feldze otwór jest na styk i trzpień śruby fizycznie nie ma jak się przesunąć i trzeba rozwiercić ten dodatkowy mm i wszytko leży jak trzeca
no i tak jak wyżej, najważniejszy jest otwór centrujący w feldze, bo za mały skutecznie uniemożliwi nam założenie koła do auta - wtedy zostaje tylko rzeźba, albo dystanse
hehe są torxy pływaki . Sam już szukałem pod 20" Corniche Le Mans w 5x112 i jak pamiętam to trafiłem na allegro na jednego sprzedawce z takimi bajerami :-)
daj linka jak masz, na przyszłość może się przyda ;)
no ale najpierw pasuje policzyć te wymiary czy to aby bezpieczne było ;)
- - - Updated - - -
znalazłem coś takiego, ale za dużo luzu to one nie mają ;/
Załącznik 189652Załącznik 189653